14 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Ailemden Birinin Kredi Kartı Borcu Benden Tahsil Edilebilir mi?

Ailemden Birinin Kredi Kartı Borcu Benden Tahsil Edilebilir mi?

Bir çoğumuz son dönemde anne,baba yada çocuğumuza ait Kredi Kartı borcundan dolayı sorumlu olur muyum diye düşünmüş olabilirsiniz. Aileden bir bireyin Kredi Kartı borcu diğer bireylerden tahsil edilebilir mi?

Son dönemde Kredi Kart borçlularının artması ve takip müşterilerinin çoğalması sonrası bu çekinceyi yaşamış olabilir. Hepimizin en az bir akrabası bu tarz ödeme sorunlarından dolayı avukata aktarılmış kredi kartı borcu mevcut olabilir. Kredi Kart borçlusunun düzenli bir gelirinin olmaması yada maddi sıkıntılar içinde olması neticesinde borç bakiyesinin tahsili için Avukatlara devir edilmesi söz konusu olabilir. Durum böyle olunca aynı hanede yaşayan diğer aile fertlerinde acaba bu kredi kartı borcu benden tahsil edilir mi soruları akla gelebilir.

Aile bireylerinden birinin kredi kartı borcu diğer fertlerden tahsil edilebilir mi?

BDDK tarafından finansal tüketiciyi bilgilendirmek adına İnternet sitesinde de belirtildiği gibi 18 yaşına doldurmuş olan fiil ehliyete sahip, kısıtı olmayan kişinin kredi kartı borcu için aile yakınları kefil olmadıkları sürece borç tutarından sorumlu olamazlar. Eşler için durum ise farklı değil, eşlerin birinin kredi kartı borcundan dolayı diğer eş sorumlu tutulmadığı için maaşına haciz gibi bir durum söz konusu olmaz.Tüketiciden oğlumun kredi kartı borcundan dolayı emekli maaşıma el koyabilirler mi? yada eşimin kredi kartı borcundan dolayı bende sorumlu olur muyum? soruları da cevabını bulmuş oldu. Bu bilgiler ışığında tekrar üzerinden geçmek gerekir ise tüketicinin kredi kartı borcu var ise bu borçtan kefil olmadığı sürece sadece kendisi sorumludur.

Aile bireylerine Kredi Kartı verilmesi engellenebilir mi?

18 yaş ve üstü tüketiciye Bankalar tarafından Kredi Kartı verilmesini aile bireyleri engellemek istiyor ise bu sadece birey hakkında mahkeme tarafından kısıtlama kararı alınması koşulu ile gerçekleştirilebilir. Birey hakkında kısıtlama kararının çıkarılması sonrasında Vasinin onayı olmadan Bankalar tarafından kredi kartı verilemez. Yine mahkeme tarafından atanan Vasi Bankalara başvuruda bulunarak mevcut kredi kartlarını iptal etme yetkisini de almış olur.

BUNUNLA İLGİLİ:  Caner Erkin in yeni adresi İnter

Ek kart kullandığımda asıl kart sahibi borcunu ödemez ise benim kredi notum etkilenir mi?

Ek kart kullanıcıları sistem olarak Asıl kart ile bağlantılı olarak gözükse de, Asıl kart sahibinin kredi kartı borcunu ödememesi durumunda ek kart sahibi bu borçtan sorumlu tutulmaz. Kredi kartı borcunu ödeme zorunluluğu Asıl kart sahibine aittir. Borcun ödenmemesi halinde kkb kayıtlarında Asıl kart sahibinin kredi notu etkilenmekte olup ek kart sahibi bu süreçte olumsuz etkilenmez.

 

Kredi notu ile ilgili yaşanan sorunlarda hangi Kurum ile görüşmek gerekir? yazımızı okumak için tıklayın

KKb sorunları için kiminle görüşmeliyim?

About Author

Finansçı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir