9 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Çipli Kimlik Kartı ne zaman verilecek?

Çipli Kimlik Kartı ne zaman verilecek?

Pin kodlu yeni Çipli Kimlik Kartları ne zaman verilecek? Nüfus cüzdanlarını değiştirmek isteyenler yeni Kimlik Kart başvurularını nasıl yapacak?

Pilot ile olarak seçilen Kırıkkale’ de bugün 14.03.2016 tarihi itibariyle dağıtıma başlıyor. Yüksek güvenlik merkezlerinde üretimi gerçekleşen yeni kimlik kartlarında, Vatandaş kimlik sahibi olduğunu doğrulayabilmesi için PIN kodu sistemi devrede olacak. Kimlik kartlarında kişiselleştirme işlemleri Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Gen.Müdürlük binasında oluşturulan platformda gerçekleştirilecek. Bu merkezler olası veri çalınması ve teknolojik yöntemler ile risk taşımaması adına tüm güvenlik tedbirlerinin alındığı belirtildi. 

Nüfus Cüzdanlarını değiştirmek Yeni Kimlik Kartlarını almak için ne yapılması gerekiyor?

Yeni kimlik kartlarını almak isteyen Vatandaşlar İlçe Nüfus Müdürlüklerinden, Çağrı Merkezlerinden yada İnternet aracılığı ile randevu alarak Nüfus Müdürlüklerinde gerçekleştirebilecekler. Başvuru için gerekli olan tek şey biyometrik bir fotoğraf o kadar, bu fotoğraf ile ilgili fotoğrafçılara detaylı bilgi verildiği için sorun yaşanmayacağı öngörülüyor.

İşlemlerin uzun olma ihtimaline karşın yeni tasarlanan masa konsepti ile Banko sistemi değişmiş gözüküyor. Yetkili personele yapılacak başvuru ile sistemde gerekli kontroller ve doğrulamalar gerçekleştirilecek. Başvuru yapan Vatandaşlarımız sürecin nasıl ilerlediğini ve işlemleri başvuru esnasında izleyebilecek. Biyometrik fotoğrafında sisteme aktarımı sonrası, pin ve puk bilgilerinin teslim edilmesi ile süreç sonlanmış olacak. Sonrasında sistemde belirtilen yada bildirilen adres bilgisine Kimlik Kartı gönderimi yapılarak şahsınıza yada onay verdiğiniz kişiye teslimi sağlanabilecek.

 

 

Cep Telefonu Sim kart değişikliğinde Banka hesabımda oluşan Bloke nasıl kaldırılır? yazımızı okumak için tıklayın.

https://www.kucukpara.com/cok-tiklanan/cep-telefonu-sim-kart-degisikliginde-banka-hesabimda-olusan-blokeyi-nasil-kaldirabilirim/

BUNUNLA İLGİLİ:  Eylül 2019 Kira Artışı Ne Kadar?
About Author

Finansçı

1 Comment

  • yeni kimlik kartları bence çok güzel ve sahte yapmaları artık çok zor ama insanlar çaresini genelde buluyor ama bu kimlikleri sevdim

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir