18 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Emekli aylığı kesintilerini öğrenmek için ne yapmalıyım?

Emekli aylığı kesintilerini öğrenmek için ne yapmalıyım?

Emekli aylığı kesintisi ne demek? Emekli aylığınızdan yapılan kesintilerin detayını öğrenebilir misiniz?

Malum emekli vatandaşlarımızın ülke koşullarında çok rahat yaşayamadıklarını hepimiz net bir şekilde görebiliyoruz. Son verilen zamlar ile çok mutlu olmadıklarını söylesek yanlış olmaz herhalde. Zam oranlarının çok yüksek olmadığı bir ortamda birde maaşlarından yapılan kesintileri nasıl öğrenecekleri konusunda araştırma halindeler.

Ülkemizde sağlık hizmetlerinin sanki ücretsiz olduğu gibi bir algı olsa da yapılan maaş kesintileri ile ödenen ücretler konusunda şikayetleri sürekli duyuyoruz. 

Emekli aylığınızdan yapılan kesintileri nasıl öğrenebilirim?

E-Devlet şifreniz mevcut ise turkiye.gov.tr adresinden 4B yada 4C başlığı altındaki emekli aylığı kesintileri başlığından maaşınızdan ne kadar kesinti yapıldığını öğrenebilirsiniz. Bir kaç emekli vatandaşımız ile yaptığımız sohbet esnasında sağlık kesintilerinin zam dönemlerinde daha çok yapıldığı konusunda sitemlerini ilettiler. Belirttiğimiz alanda yazan kesinti tutarlarının detayını öğrenemiyor olmak aslında birazda emeklileri rahatsız ediyor olabilir kanaatindeyiz. 

Zaten belirli bir yaşın üzerinde olan emekli vatandaşlar  nereye ne kadar ödeme yapıldığı konusunda detay görmek istiyorlar. Sgk’ dan bu tutarların detayının talebi halinde de çok yardımcı olunamadığı ve detay bilginin verilemediği iletildi. Tabi bu durumda çalışan personelin bu konuda yeterli tecrübeye sahip olmama ihtimalinin yanında sisteminde buna müsaade etmediği öngörülebilir.

O yüzden kullandığınız sağlık hizmetlerinde kesilecek tutarlar belli olduğu için hangi tarihte hangi sağlık kurumundan hizmet alındı ise bu detay bilgileri toplamanız halinde maaşınızdan yapılan kesinti tutarını teyit ederek oluşabilecek soru işaretleri giderilebilir. Özellikle 3 ayda bir maaş alındığını düşünürsek hangi tarihte hangi sağlık hizmetinden faydalanıldığını hatırlamak bir hayli zor olabilir.

 

Emekli maaş aktarım kampanyalarından en avantajlı hangisi yazımız faydalı olabilir;

BUNUNLA İLGİLİ:  Altın Alırken Vergi Kesintisi Ödemeden Kurtulabilir Miyim?
About Author

Finansçı

3 Comments

  • E-Devlet’i yaptıkları çok iyi oldu birçok hizmet sunuluyor ve kolayca ulaşılabiliyor.

  • Zam yap sevindir ardından kesinti yap ve emeklileri küstür.Böyle her sene tekrar ediyor durum

  • Emekli aylığınızdan yapılan kesintiler bazen dozu kacıyor

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir