22 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Fibabanka yabancı ortaklar ile el sıkıştı

Fibabanka yabancı ortaklar ile el sıkıştı

Hüsni Özyeğin Finansbank ile yaptığı büyük satıştan sonra Fibabanka adı altında yeni Bankası ile faaliyetlerine devam ediyor. Finansbank da yaptığı toplu satış dan farklı olarak bu sefer yeni Bankasında 2 ortak alarak yoluna devam etme kararı aldı.Dünya Bankası Kuruluşu IFC ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile Fibabankaya ortaklıkları için ‘Sermaye İştirak Sözleşmesi’ imzalandı. Ortakların ortaklık payı tek başına %9,95 olarak hesaplanmış olup, iki kurum ile yapılan sözleşme sonrası %9,95 oran ile %19.90 oranında anlaşma yapılması konusunda anlaşılmış olup,Sermaye artışı yolu ile kurulacak ortaklık Resmi kurum onayları sonrası gerçekleştirilecek

Ifc Başk.yardımcısı Dimitris Tsitsigaros Dinamik ve rekabetçi bir sektör olan Tükiye pazarında ilk sıradaki 10 Banka zaten piyasanın yüzde seksenbeşi diyebiliriz. Artık iş ortağımız olan Fibabanka için rekabet konusunda destek vereceklerini iletti.

Fibabanka ile ilgili konuşan Hüsnü Özyeğin anlaşmış oldukları EBRD ve Dünya Bankası kuruluşu IFC yapılan ortaklık anlaşması sonrası alacağımız katkı ile Fibabankayı bekledikleri büyüme hedeflerine çok daha hızlı oluşturacaklarını söyledi.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye’de tarım bölgelerinde faaliyette bulunan Kobi müşterilerine kullandırılması için 100 milyon dolar kredi imkanı sunmuştu. Fibabanka aldığı bu güçlü ortaklar ile piyasada yine adından çokça söz ettirecek desek yanlış söylememiş oluruz.

Fibabanka, Dünya Bankası Kuruluşu IFC  ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası EBRD kurumlarına devredeceği %20 oranında hisse ile gücüne güç kattı diyebiliriz.

BUNUNLA İLGİLİ:  İcra masrafları 2016 yılında ne kadar oldu?
About Author

Finansçı

5 Comments

  • Zaten bankalar yarı yarıya yabancı ortaklarla çalışıyor o yüzden şaşılacak bir durum değil

  • Hüsnü özyeğin adımlarını yakından takip ettiğim kişilerdendir.Fiba bank hamlesini akıllıca bulmamıştım bakalım bu ortaklar ne getirecek

  • ortaklık bazen iyidir genel olarak ortaksız olmaz o yüzden hayırlı olsun

  • Fibabanka, Dünya Bankası Kuruluşu IFC ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası EBRD kurumlarına devredeceği %20 oranında hisse ile gücüne güç kattı diyebiliriz.

  • bankalar sürekli ortaklık sistemine geçtiler ama gelecek adına başarı böyle sağlanacak sanırım …..

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir