6 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Finansbank a kimler talip ve ne kadara satılacak?

Finansbank a kimler talip ve ne kadara satılacak?

Avrupa Merkez Bankası (ECB) stres testlerinde çıkan 4,6 milyar Euro sermaye açığını kapatmak için elindeki yükselen değer Finansbank’ ı satmaya karar verdikten sonra talipleri artmaya başladı. National Bank of Greece gelen teklifleri ay sonuna kadar değerlendirerek uygun olan teklif konusunda kararını verecek. Türkiye’ nin en büyük 6. özel bankası olan Finansbank’ ın satışı ile National Bank of Greece için kurtarıcı olabilecek mi bunu bekleyip göreceğiz.

Peki Finansbank satışı ile ilgilenen Bankalar hangileri? Şu anda Katar Ulusal Bankası, Fibabanka ve Garanti Bankası ‘nın isimleri piyasada dolaşan haberler arasında. Avrupa ‘da etkili olan ekonomik buhran sonrası teklif gelip gelmeyeceği merak konusu ama ismi geçen Bankalar’ da herhangi bir Avrupa Bankası’ nın adı geçmiyor.

Danışmanlığını Goldman Sachs ve Morgan Stanley‘ in yaptığı National Bank of Greece ‘in yatırımcılar için hazırladığı tanıtımda defter değeri olarak 3,4 milyar olarak belirtilmesine rağmen tanıtım da satış fiyatı konusunda bilgi verilmemiş.

Ülkemizde yaşanan siyasi iktidarın sağlanması yabancı sermaye için bir nebze rahat nefes aldırmış olup, en büyük adayların Katarlı Bankalar olabileceği konuşulan bilgiler arasında. Farklı adaylar olmaması durumunda Katar lı Bankalar kendilerine pazarlık konusunda avantaj sağlayabilir.

Geçtiğimiz yıllarda Dexia grubu ekonomik krizden kurtulabilmek için satışa çıkardığı Denizbank için Katarlı Bankaların adı geçmesine rağmen son anda şu anki Ana hissedar olan Rus bankası Sberbank‘ a satışı gerçekleştirilmişti. O yüzden bu şekilde büyük blok satışlarda son ana kadar kime satılacağı konusunda fikir sahibi olamayabiliriz.

 

BUNUNLA İLGİLİ:  Emekli Maaşı Taşıma Telefon İle Yapılır Mı? Güncel Kampanyalar Neler?
About Author

Finansçı

5 Comments

  • Finansbank kullanmıyorum sevmiyorumda kim alırsa alsın 🙂

  • bir bankanın satışı ülke ekonomisi için hayra mı alamettir yoksa şerre mi

  • bana göre şerre işaret batmak tabiri o bankanın zarar tablolorı yüksekse böyle bir sorun olmalı

  • benim param olsa bende talip olurdum hadi hayırlısı diyelim

  • Değerinden çok daha fazlasına satılacağı kesin gibi görünüyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir