6 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

İhtiyaç kredim onaylandığında kullanmazsam ne olur?

İhtiyaç kredim onaylandığında kullanmazsam ne olur?

Yapılan kredi başvurusu sonrası Banka tarafından onaylanan kredi kullanılmazsa herhangi bir yaptırımı olur mu?

Bankaya yapılan kredi başvurusu olumlu sonuçlanarak adınıza kredi tahsis edildiğinde kullanılmaz ise tüketiciye herhangi bir cezai yaptırımı olur mu diye merak edenler olabilir. Banka yetkilileri tarafınızdan alınan kredi başvuru evrakları, kredi tahsis ekipleri tarafından kkb kaydı ve diğer evrak kontrolü sonrası başvurunuzu olumlu yada olumsuz olarak sonuçlandırır. Kredi kullanıma karar vermeniz halinde ödeme planı, masraf, komisyon, faiz tutarı, vade gibi detayların dikkatli kontrol edilmesi önerilir.

Kredi başvurusu sonrası onaylanan kredi kullanılmazsa ne olur?

Kredi başvuruları, ilk olarak tarafınızdan kredi başvuru formu ile alınarak sisteme giriş yapılır. Sonrasında kredi tahsis ekipleri tarafından incelenerek, uygun görülmesi halinde adınıza kredi limiti çıkarılır. Adınıza onaylanan bu kredi limiti, şubeye giderek kredi sözleşmeleri imzalanmadığı sürece geçerlilik kazanmaz.

Tekrar üzerinden geçmek gerekir ise adınıza kredi limiti onaylandığında kullanmazsanız sizin için herhangi bir risk teşkil etmez ve cezai yaptırımı olmaz. Ama yinede usülen Bankaya krediyi kullanmayacağınızı belirtebilir siniz. Genellikle Bankalar faiz artışı yaşanmaması durumunda belirli bir süre kredi limitini kullanımınıza açık tutarlar. Kısa süre içinde vazgeçtiğiniz kredi için talepte bulunarak süreç iptal edilmediği sürece kredinizi kullanabilir siniz.

Fakat kredi evraklarını imzalayarak kredi kullandırımı gerçekleştirildikten sonra vazgeçerseniz 14 gün içinde cayma hakkının kullanılması gerekmektedir. Cayma hakkı sürecinde, kredi kullandırım tarihinden cayma talimatınızı Bankaya bildirdiğiniz süre arasında biriken faizi 30 gün içinde Bankaya ödemeniz gerekmektedir. Eğer bu faiz ödenmediği takdirde krediden caymamış sayılırsınız.

 

 

BUNUNLA İLGİLİ:  Haftalık altın ve dolar kuru yorumu 20.10.2015
About Author

Finansçı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir