6 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Konut fiyatlarında en çok artış beklenen il hangisi?

Konut fiyatlarında en çok artış beklenen il hangisi?

Yatırımların iştahını kabartan konut fiyatlarında Türkiye’ de en çok artış beklenen il hangisi? Çok kazanabilmek için nereden ev almalıyım?

Yatırımlarımızı değerlendirdiğimiz Altın ve Dolar fiyatlarındaki esneklikler orta ve küçük yatırımcıyı korkutmaya devam ediyor. Son dönemin en çok tercih edilen yatırımı konuttaki fiyat artışı adeta Avrupa’ ya kafa tutuyor. Avrupa’ da konut artışının yüzde 4.4 olduğunu var sayarsak Türkiye’ de konut artışlarının yüzde 15-25 oranında artış izlendiği bir piyasada yatırımcı için alternatif de aranmıyor aslında.

İngiliz emlak şirketi Knight Frank firmasının yaptığı araştırmada ilk onda Türkiye’ den İstanbul ve İzmir yer alıyor. Şu anki piyasa koşullarında İstanbul’da gözle görülen bir artış söz konusu. Fakat artık Rezidans kültürünün oturmaya başladığı İstanbul konut piyasasındaki artış sonrası talebin biraz gerilediği konuşulmaya başlandı. Orta halli yatırımcının satın alım gücünü zorlayan konut fiyatları sonrası yatırımcı alternatif bölge aramaya başladı.

Türkiye’de en çok fiyat artışı beklenen il hangisi?

Belirttiğimiz şirketin listesinde 6.sırada yer alan İzmir bölgesel olarak çoğu turizm şehrine yakınlığı, doğa koşulları hayatın ucuzluğu gibi faktörlerin bir araya gelmesi sonrası beklentiyi dahada yükseltmeye başladı. Biraz önce belirttiğimiz gibi İstanbul konut fiyatlarındaki bu denli yükseliş sonrası daha makul fiyatlarda olan ve ivmenin yukarıyı gösterdiği İzmir yatırım listelerinde ilk sırada yer almaya başladı.

İzmir’ de bulunan binaların çoğunun eski olduğunu ve deprem riskinin fazla olduğu bir ortamda daha sağlam ve yeni binaların yapılması muhtemel. Ama arsa azlığı nedeniyle olması gereken durum Kentsel dönüşümü ön plana çıkarıyor. Hal böyle olunca İzmir’ de konut fiyatlarının daha hızlı bir şekilde ilerleyeceği uzman görüşlerinde yerini alıyor.

Arsa sıkıntısından dolayı mevcut arsa fiyatlarının yükselmesi konut fiyatlarına yansıyor. Bölgede inşaat işleri ile ilgili uğraşan bir çok firmanın hakim görüşü İngiliz şirketinin listesinde 6.sırada yer alan İzmir’ deki fiyatların en az iki katına çıkması öngörüsü hakim. Kentsel dönüşümünde artacağını düşünürseniz Kentsel dönüşüme girebilecek evlerin de çok ideal bir yatırım haline geleceği düşünülebilir.

BUNUNLA İLGİLİ:  Bankacılık İşlem Ücretleri

 

 

Emekli maaş aktarım kampanyalarında en avantajlı Banka hangisi? yazımızı okumak için tıklayın

https://www.kucukpara.com/hesap-isletim-ucretleri/emekli-maas-aktarim-kampanyalarinda-en-avantajli-hangisi/

About Author

Finansçı

7 Comments

  • Eskişehir’de oturduğumuz mahallede evi 150.000TL’ye almıştık şimdi aynı sokakta yapılan evlerin fiyatı 250.000TL’den başlıyor sermayem olsa kesinlikle gayrimenkul yatırımı yapardım.

  • Aslında konut fiytlarını etkileyen asıl faktör o bölgenin yakınına önemli birşeylerin yapılması hiç beklmediğiniz bir bölgede eve fiyatlarını 100 binden 200 bine hatta daha fazlasına artırabiliyor

  • bazı illerde konutlar yüksek tavan yaptı büyük şehirlerde özellikle daha pahalı oldu diyebilirim

  • İzmirde İnanılmaz bir fiyat artışı söz konusu.Şahsen ben 2+1 evde oturuyorum ve inanılmaz pahalı

  • çok şaşırdım yabancılar bizim memkeletimizin her yerini incelemişler helal olsun adamlara

  • İzmir deki konut fiyatları biraz daha düşük kalmış demekki istanbul ve ankara ya göre.Yatırımlarını konut alımı ile gerçekleştirenler için en önemli yer İzmir haline gelmiş ilginç

  • Yani izmir ve istanbul büyük şehir ve neredeyse boş bir arsa bile yok en iyi yatırım emlak yani ev almak veya arsa almak

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir