14 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Kredi çekebilmek için kredi notum (kkb) kaç olmalı?

Kredi çekebilmek için kredi notum (kkb) kaç olmalı?

Kredi en büyük dertlerimizden biri olsa da bir şeylere sahip olabilmek için kredi şart duruma geldi. Kredi çekebilmek için kkb puanı kaç olmalı?

Kredi notu – Kkb nedir? Bankacılık işlemlerimizi bir çatı altında toplayan, tüm Bankalardaki borçlanma rakamlarını ve ödeme düzenlerinin raporlandığı bir sistemdir kkb. Hayatımızın olmazsa olmazları arasına giren kredi notu artık çoğu alanda aktif kullanılmaya başlandı. Tabi asıl amacı Bankaların müşterisini tanıma ve değerlendirme yapabilmesi için kullanılan kredi ve kredi kartlarına ait ödeme dengesinin izlenebildiği bir sistem.

Bankalar kredi talebinde bulunan müşterilerini kredi notuna göre analiz ederek, ne kadar borç ödeme potansiyeline sahip oldukları konusunda fikir sahibi olabilirler. Bu analizlere göre hazır kredi limitleri yada müşteri talebine göre uygun vadede gelir dengesini bozmayacak şekilde kredi limitleri tesis edilir.

Peki Bankalardan kredi çekebilmek için kredi puanı ne kadar olmalı?

Şu an hali hazırda kkb puanı 1000 ve üzeri olanlar kredi vermeye uygun olarak değerlendirilir. Tabi çekmek istediğiniz tutara göre kredi notunun yüksek olması size avantaj sağlayacaktır. 3-5 bin Türk Lirası için 1000 puan yetebiliyor iken, 20.000 Türk Lirası için 1000 kkb yeterli olmayabilir. Kredi talebinizin red edilmemesi için ortalama 1300 ve üzeri kkb sizin için yeterli olacaktır.

Tabi kredi taleplerinde sadece kredi puanı da yeterli olmayabiliyor, örnek ile açıklamak gerekir ise 1500 kkb puanınız var iken son iki ay gecikmelerinizden dolayı kkb puanınız 1300 puana gerilemiş olabilir. Banka bu durumda ödemelerinizde sorun yaşadığınızı düşünerek çok fazla riske girmemek adına daha düşük bir kredi limiti çıkarabilir. Bunun yanında kkb incelemesi sonrası gecikmede gözüken bakiyeleriniz için ödeme yapıldığına dair ödeme dekontları da talep edilecektir.

BUNUNLA İLGİLİ:  Kasım 2021 Kira Artışı Ne Kadar?

Gecikmeniz olmadığı halde kkb puanı neden düşük olabilir?

Kredi notunuzun düşük olma sebeplerinden bir tanesi çok düşük limitli kredi yada kredi kartı kullanarak çok fazla riske girmiyor olmanız olabilir. Bunun yanında borçlanma endeksinizin düşük olması çok fazla ödeme yaptığınızı ispatlayamıyor olmanızdır. Banka kredi başvurusu öncesi maaş bordrosu talebinde bulunarak ne kadar gelir sahibi olduğunuzu görebilmesine rağmen hazır ön onaylı krediler yada sms kredilerde gelir belgesi talep edilmemektedir.

Buradan yola çıkarsak Banka size kredi verirken ne kadar bir riski yönetebildiğinizi ve riski yönetirken düzenli ve gecikmesiz olarak kontrol edip edemediğiniz ile ilgileniyor. Daha yüksek limitli kredi kartları kullanarak nakit ödemelerinizi kredi kartı aracılığı ile yapmanız durumunda kkb puanınız mevcut halinden çok daha yukarıda olacaktır.

Bankaların internet sitelerinden kredi kartı başvurusu yaparak, bu süreçte ilk adımı atabilir siniz.

 

 

Kullandığım kredimi iptal etmek istiyorum ne yapmalıyım? yazımızı okumak için tıklayın

Kredimi iptal etmek istiyorum.

About Author

Finansçı

12 Comments

  • Son paragrafınız daha önemli zira dediğiniz gibi aslında banka uzun lafın kısası size o krediyi verirken riske ne kadar riske giriyor ona bakacaktır. 2000 TL SGK primide 2000 TL üzerinde yatan ve maaşımı aldığım bankama yaptığım 1000 TL kredi başvurum red edilip duruyor oysaki kredi puanımda 1385 ben anlamadım neden vermiyorlar hala.

  • 1000 puan ve üzeri olması şart gibi bir yakınım ev ipoteği verdiği halde puan dalgasından kredi alamadı burada asl olan bu sistemin dürüst iyi niyatli olup sıkışınca işlerini kurtarmakn isteyen esnafları bu sistem eritiyor malesef

  • Kredi ödemelerinde bir gün bile gecikme, kredi notunu olumsuz etkiliyor. Kredi ödeme tarihlerini gelir tarihine göre ayarlamak gerek.

  • kredi çekmek bazı insanlar için çok kolay bazı insanlar için çok zor o yüzden bazı değerler lazım ama ben kredi kullanmadım ve kredi kullanmak istediğimde kredi notum kaç olmalı diye merak etmeyeceğim.

  • Kredi çekmeyi hiç düşünmedim bu yüzden kredi notumu merak etmiyorum sonuçta faiz.

  • Bugün 3000 TL limiti dolu olan kredi kartımı kullandığım bankadan, bir türlü kredim çıkmıyorken 1000 tl kredi verdiler ve kredi puanım 1385

  • bazı bankalardan bir kaç aşama ile kredi çekebilirken bazı yerlerden bu iş zor oluyor genel olarak herkez zaten kredi çekemiyor. Bu yüzden bu anlatım güzel olduğunu söyleyebilirim

  • Kredi çekebilmek için bu kredi notu ne kadar önemliyse arkadaş. 1000 puan üzerinde kredi notu yani KKB puanım var ama yine de kredi çekemiyorum neden olabilir?

    • Merhaba,
      Kredi notunun 1000 puan üzerinde olması kredi alabilmek için yeterli olmayabilir. Daha önceden düzensiz ödemelerinizin olması yada taksit gelir dengesi uyumsuzluğu sebebiyle kredi alamayabilirsiniz siniz.
      Saygılarımla.

  • Orta riskli kredi notuna kredi veren bankalar da adamın kanını emiyorlar maalesef. Kredi puan tablosu oldukça düşük bu şartlarda harcama da yapamıyoruz kredi de çekemiyoruz bu kredi notu nasıl yükseltilir çözümü bilen var mıdır. Bu süreç böyle devam ettiği sürece kredi notum kaç olursa kredi çekebilirim cidden kafada deli sorular. Bu şartlarda geçinmek bile zorken kredi puan yükseltme peşinde koşmak ne avantaj sağlayacak ise bize….

  • Bireysel kredi notu kaç olmalı arkadaş bu devirde. Kredi puan tablosu özelinde kendi puanımı da kıyasladım 1200 kredi notu ile kredi çekme işlemi bir çok bankada var. Kredi notuna göre kredi hesaplama yapılabilecek bir banka yok mu. Kredi puan tablosu verilerine göre kredi notu nasıl yükseltilir bu detayları bilen var mı acaba. Birde ek olarak kredi notum kaç olursa kredi çekebilirim acaba

  • Kredi çekebilmek için kkb kaç olmalı arkadaş. Kredi notu düşük olan ölsün bitsin deniyor sanırım. Kredi notumu yükseltmek için ne yapmak lazım çaresizim

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir