12 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Kredi kartı ve ihtiyaç kredisi taksit sayısı kaça çıkarıldı?

Kredi kartı ve ihtiyaç kredisi taksit sayısı kaça çıkarıldı?

Başbakan Binali Yıldırım yapılan yeni düzenlemeler ile Kredi kartı taksit sayısının arttırıldığını açıkladı. Kredi kartı harcamaları ve ihtiyaç kredisi taksit sayısı kaç oldu?

Başbakan, kredi kartı harcamalarında taksit sayısının yeterli olmadığını düşünen tüketiciler için sevindirici bir açıklama geldi. Kredi kartı taksit sayısı 9 ile sınırlı iken bu taksit sayısının 12′ ye çıkarıldığı açıklandı. Tabi bu taksit sayısı Bankalara göre değişkenlik gösterebilmekte olup daha az taksit yaptırma imkanı Bankanın elinde. Fakat kredi kartı işlemlerinde taksit sayısı üst sınır 12 ay ile sınırlandırıldığı Binali Yıldırım tarafından Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrası açıklandı. Bankalar hummalı bir çalışmaya başlayarak Resmi Gazete de yayınlandığı anda bir çok Banka yürürlüğe alabilmek için uğraşıyorlar.

Tabi taksit sayısının artması sonrası gelen yüklü harcamalar sonrası ödemeler de sorun yaşayanlar için de bir düzenleme geliyor. Kredi kartı borcunu ödeyemeyen ve yapılandırma talebinde bulunanlar için bir kez kullanmak şartı ile 72 ay kredi kullanma imkanı sağlanarak, ihtiyaç kredilerinde düzenleme yapılacağını belirtti.

İhtiyaç kredisi taksit sayısı kaça çıkarıldı?

Yine Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklamada ihtiyaç kredilerinde düzenlemeye gidileceğini maksimum vadesi 36 ay ile sınırlı iken taksit vadesinin 48 ay olarak revize edileceğini belirtti. İhtiyaç kredilerinin faiz oranlarının son dönemde yüksek olduğunu düşünürsek 4 yıl ödenecek olan ihtiyaç kredisine ait faiz bakiyesi de bir hayli artacaktır.

Taşıt kredileri ile ilgili bir değişiklik yapılacağına dair Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklama yapılmazken gelecek yönetmelik değişikliği ile taşıt kredilerinde vade de herhangi bir değişiklik olup olmadığını göreceğiz.

 

 

BUNUNLA İLGİLİ:  Legoland İstanbul Giriş Ücreti
About Author

Finansçı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir