15 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Öğrencilere Kredi Kartı veren Bankalar hangileri?

Öğrencilere Kredi Kartı veren Bankalar hangileri?

Her ne kadar düzenli bir gelire sahip olmasalar da gerek ailelerin desteği gerek alınan burs ve kredilerle bir şekilde eğitimine devam eden öğrenciler bankalar için yüksek potansiyele sahip bir müşteri grubudur. Çoğu öğrenci eğitim hayatı boyunca çalışmaz, verilen destek ve yardımlarla eğitimine devam eder. Bu nedenle özellikle üniversite öğrencileri çok sık nakit sıkıntısı yaşamaktadır ve bir harcama yapılması gerektiğinde kredi kartı ya da nakit avans limitini kullanmaktan çekinmemektedir. Dolayısıyla yalnızca öğrencilere özel kredi kartı veren bankalar çeşitli kampanya ve avantajlarla bu ürünlerini çok daha cazip hale getirmektedir, ancak ihtiyaca göre en avantajlı kartın hangisi olduğu da değişebilmektedir.

Öğrenciler Kredi Kartı Alabilir mi?

Her ne kadar birbiriyle alakasız görünse de bankalar açısından öğrenciler, ev hanımları, sigortasız çalışanlar ve esnaflar aynı statüde değerlendirilir. Çünkü bankalar rakamlara ve belgelere bağlı olarak çalışır ki bir gelir belgesinin beyan edilememesi hangi koşulda olursa olsun banka için risk teşkil eden bir durumdur. Gelir belgesi beyanında bulunamayan kişi sayısı rahatlıkla milyonlarla ifade edilebilir ve gelir belgesiz kredi başvurusunun yapılamaması bu denli büyük bir müşteri tabanından bankanın yararlanamaması anlamına gelecektir. Dolayısıyla öğrenciler de gelir belgesi beyan edemese dahi rahatlıkla kredi kartı alabilir. Yine de öğrenciliği ispatlayan bazı belgelerin ibraz edilmesi istenecektir ki aşağıda bu konu detaylıca işlenecektir.

Öğrenci Kredi Kartı Nasıl Çıkarılır?

Öğrencilerin kredi kartı çıkartmak için yararlanabileceği pek çok farklı yol vardır, ancak bunlar arasında en çok kullanılanları bankaların internet sitesi aracılığıyla, mobil ve internet şube uygulaması aracılığıyla, mobil satış temsilcisi aracılığıyla ve doğrudan banka şubelerine başvurulması aracılığıyla kredi kartı çıkartılmasıdır.

İnternetten Kredi Başvurusu

Kredi kartı çıkarmak için bankanın internet sitesi aracılığıyla kredi başvurusu iletecek öğrencilerin kredi notunun oluşmuş olması gerekir. Doğrudan hiçbir belge beyan etmeden ve kredi notu oluşmadan internet sitesi aracılığıyla yapılan kredi kartı başvuruları sistemsel inceleme sonucu anında eleneceğinden dolayı istenilen sonuca ulaşılamayacaktır. Daha önceden farklı bankacılık ürünlerini kullanan ve kredi notu oluşan tüketiciler ise rahatlıkla internet sitesinden ilettiği başvuru sayesinde kredi kartı çıkartabilmektedir. Kredi notunun oluşup oluşmadığı herhangi bir banka şubesi, Findeks veya operatörler aracılığıyla sorgulanabilir.

Öğrenciye Kredi Kartı Veren Bankalar için tıklayınız.

İnternet ve Mobil Şube Aracılığıyla Kredi Başvurusu

Üniversite çağına gelmiş çoğu öğrencinin bir cari hesabı bulunur. Bu cari hesabın bulunduğu banka bir katılım bankası değilse kredi kartı başvurusu yapılabilmesi için Kartlarım > Kredi Kartlarım sekmesine veya doğrudan mobil ya da internet şube ana sayfasına kredi kartı başvurusunun yapılabileceği bir form ekleyecektir. Bu form aracılığıyla da kredi kartı başvurusu iletilebilmektedir, cari hesabın hacmi banka tarafından incelenebileceğinden dolayı kredi notunun oluşmuş olması şartı yoktur.

BUNUNLA İLGİLİ:  Evlenme İşlemleri Nasıl Yapılır? Nikah Harcı Ne Kadar?

Mobil Satış Temsilcisi Aracılığıyla Kredi Başvurusu

Bankalar Eylül ve Aralık ayları arasındaki 3 aylık süre boyunca üniversitelerle çeşitli anlaşmalara imza atar ve bu süreçte personellerini kampüslerde görevlendirir. Özellikle üniversiteye yeni başlayan öğrencilere kredi kartı sağlamaya çalışan bu personellere okul kantinlerinde veya tanıtım etkinliklerinde rahatlıkla ulaşılabilir. Personel kredi kartı başvurusunu anında kabul edebilir ve kısa süre içerisinde kredi kartının öğrenciye ulaşmasını sağlayabilir.

Banka Şubeleri Aracılığıyla

Hangi kredi kartının temin edileceğine karar verildikten sonra ilgili bankanın herhangi bir şubesine gerekli belgelerle birlikte giderek kredi kartı başvurusu yapılabilir.

En İyi Öğrenci Kredi Kartı Hangisi?

Öğrenciler için en iyi kredi kartı tanımlaması mutlaka kişiden kişiye değişecektir bu nedenle iki farklı profildeki tüketiciyi baz alarak en iyi iki kredi kartını tavsiye etmek daha mantıklı olacaktır.

Kredi kartını sıkça kullanan ve nakit avans, harçlık avans gibi kredi olanaklarını da değerlendiren aktif kullanıcıların temin edebileceği, ihtiyaçlarını karşılayan en iyi kredi kartı Garanti Bonus Genç kredi kartıdır. Bonus Genç kredi kartıyla öğrenciler neredeyse her gün farklı kampanyalardan yararlanma imkanına sahip olur ve yaptığı alışverişlerden diğer kredi kartlarına nazaran çok daha fazla bonus kazanır. Biriktirilen bonusların farklı alışverişlerde kullanılması mümkündür.

Diğer bir tüketici profili olarak kredi kartını çok fazla kullanmayan, olabildiğince sahip olduğu parayı harcamaya gayret eden ve yalnızca acil durumlarda kredi kartını kullanan tüketicilerin temin edebileceği, ihtiyaçlarını karşılayan en iyi kredi kartı Ziraat Genç Bankkart olarak öne çıkmaktadır. Tamamen ücretsiz olarak temin edilebilen bu kartın KYK kredi veya burs ödemelerine tanımlı olması halinde faizsiz harçlık avans çekme imkanı sunması da cezbedici özelliklerindendir. Şöyle ki bir sonraki ay hesabına yatırılacak burs veya kredinin 375 TL’ye kadar olan kısmının bir ay önceden faizsiz şekilde kullanılması mümkündür. Bu durumda gelecek ay kullanılan tutar kadar eksik burs veya kredi yatırılacaktır.

Ziraat Genç Bankkart hakkında detaylı bilgi ve başvuru için tıklayın.

Öğrenci için En Yüksek Limitli Kredi Kartı Hangisi?

İlk başta teslim edilen en yüksek limitli kredi kartının hangisi olduğuna değinmeden önce tüm bankaların kredi kartı ekstrelerinin düzenli olarak ödenmesi halinde limit artırımına gidebileceğini bilmek gerekir. Bu kapsamda ödemelerini aksatmadan düzenli olarak yapan bir tüketicinin kart limitini 500 TL’den 1500 TL – 2000 TL’ye kadar çıkarma imkanı olur.

Diğer yandan ilk teslim sırasında en yüksek limitle öğrencilere verilen kredi kartı HSBC tarafından sağlanmaktadır. HSBC, çoğu öğrencinin kredi kartı başvurusunu olumlu sonuçlandırmakta ve 750 TL seviyesinde bir limitle kartı kargoyla göndermektedir.

BUNUNLA İLGİLİ:  Kurban Bayramı Bankalara Noterlere Tatil Mi?

Öğrenci Kredi Kartı için Gerekli Belgeler

  • Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport veya ikametgah tezkeresi.
  • En az 18, en fazla 25 yaşında bir T.C. vatandaşı olmak
  • Şubeden veya internetten edinilip imzalanabilen/onaylanabilen kredi kartı başvuru formu
  • Öğrenci belgesi veya öğrenci kimlik kartı (Açık öğretim fakültelerinde okuyan öğrencilerin beyan ettiği belge ve kartlar çoğu banka tarafından kabul edilmeyecektir.)

Üniversite Öğrencilerine Kredi Kartı Veren Bankalar

Zaman ilerledikçe bankaların üniversite öğrencileri arasındaki müşteri edinme çabası da artmakta ve rekabet ortamı öğrenciler lehine kampanyalar ortaya çıkmasına yardımcı olmaktadır. Bu kapsamda üniversite öğrencilerine özel kredi kartı sağlayan bankaların sayısı son 3 yıl içerisinde neredeyse iki kat artmıştır.

Genç Bankkart – Ziraat Bankası

Ziraat Bankası tarafından Maximum özellikli olarak teslim edilen Genç Bankkart ile lisans öğrencileri 500 TL, yüksek lisans öğrencileri 800 TL, doktora öğrencileri ise 950 TL kredi kartı limitine sahip olur. Ödemelerin düzenli olarak yapılması veya gelir belgesi beyanında bulunulması halinde kart limitinin gelirin 3 katına kadar arttırılabilmesi mümkündür.

Diğer yandan KYK bursu veya kredisi alan öğrencilere masrafsız harçlık avans, düşük faizli nakit avans imkanı sunan Ziraat Bankası, lisans eğitimine devam edildiği süre boyunca (en fazla 5 yıl) öğrencilerden herhangi bir kart ücreti almamaktadır. 5 yılın sonunda yüksek lisans yapmaya başlayanlar ve doktora öğrencilerinin ise yıllık 15 TL kart ücreti ödemesi gerekir.

TEB Bankası Üniversiteb Kredi Kartı

350 TL limitle öğrencilere teslim edilen Üniversiteb kredi kartı öğrenciler tarafından en çok kullanılan kredi kartlarındandır. Bonus özellikli Üniversiteb kredi kartıyla Bonus üyesi iş yerleri tarafından düzenlenen tüm kampanyalara katılmak ve ekstra bonus puan kazanmak mümkündür. Kartın en büyük dezavantajı ise ekstre borcunun geciktirilmiş olması halinde % 2,60 gecikme faizi uygulanmasıdır.

Bonus üyesi iş yerleri tarafından düzenlenen kampanyalara ek olarak TEB tarafından düzenlenen kampanyalara da katılım hakkı elde eden Üniversiteb kullanıcıları özellikle kültürel ve sosyal aktivitelerde % 50’ye varan indirimler yakalayabilmektedir.

Lisans eğitimi boyunca ücretsiz olan Üniversiteb kredi kartı için belirlenen yıllık kart ücreti 6.9 TL’dir.

Yapı Kredi Play Öğrenci Kredi Kartı

World kart özellikli Play kredi kartı ile World üyesi tüm iş yerlerinde çeşitli indirimlere ve ekstra World Puan kazanma imkanına sahip olan üniversite öğrencileri için en büyük dezavantaj 38 TL’lik yıllık kart ücretidir. Yapı Kredi Bankası tarafından açıklanan gecikme faiz oranı ise % 2,52’dir.

Garanti Bankası Bonus Genç Kart

Türkiye’nin en geniş iş yeri ağına sahip Bonus özelliği sayesinde ciddi indirimlerden yararlanabilen ve yaptığı neredeyse tüm alışverişlerden Bonus kazanabilen üniversite öğrencileri lisans eğitimine devam ettiği süre boyunca herhangi bir kart ücreti ödemek zorunda değildir.

BUNUNLA İLGİLİ:  Kuzeyin soğuk denizlerinden Ayasofya 'ya...Vikingler...

En az 500 TL limitle teslim edilen Bonus Genç kredi kartına düzenli ödemeler yapılması ve harcama alışkanlığı edinilmesi halinde otomatik limit artırım özelliği bulunuyor. Bu özellik sayesinde kredi kartı tüketicinin ihtiyaçlarını ve harcama alışkanlıklarını analiz ediyor, ödemelerini aksatmadan yapması halinde de limit artırım teklifinde bulunuyor.

İş Bankası İşte Üniversiteli Kredi Kartı

İki sene boyunca yıllık kart ücreti alınmayan İşte Üniversiteli kredi kartı da öğrenciler arasında en sık kullanılan kredi kartlarından birisidir. 400 TL limitle teslim edilen kredi kartı için 2 yılın sonrasında öğrencilerin her yıl 20 TL kart ücreti ödemesi gerekir.

Maximum özelliğine sahip İşte Üniversiteli kredi kartıyla Maximum üyesi iş yerleri tarafından düzenlenen tüm kampanyalara katılabilen öğrenciler alışverişlerini vade farksız taksitlendirebilir veya ödemelerini erteleyebilir. Ekstrelerin gecikmesi halinde uygulanacak faiz oranı % 2,62’dir.

HSBC – Campus Kredi Kartı

HSBC bankası tarafından sunulan Campus kredi kartı genellikle yüksek limitli kredi kartı kullanmak isteyen, yüksek geliri olan fakat bunu belgeleyemeyen öğrenciler tarafından kullanılmaktadır. Kredi kartının ilk teslimi 750 TL limitle gerçekleşir ve ilerleyen zamanlarda 2000 TL’ye kadar arttırılması mümkündür. Gelir belgesi beyanında bulunulması veya garantör edinilmesi halinde ise beyan edilen gelirin 3 katına kadar limit edinilebilir.

HSBC Campus kart için belirlenen yıllık kart ücreti 20 TL’Dir. Advantage özellikli teslim edilen Campus kart ile Advantage üyesi tüm iş yerlerinden indirimli alışveriş yapılabilir veya vade farksız taksitlendirme olanağından yararlanılabilir.

Akbank Axess Eksi 26 Kredi Kartı

% 2,80 gecikme faiz oranıyla ilk yıl ücretsiz daha sonra yıllık 20 TL kart ücretiyle teslim edilen exi26 kredi kartı ile Axess üyesi iş yerlerinden yapılan alışverişlerden ekstra puan kazanılabilir veya vade farksız taksitlendirme imkanından faydalanılabilir.

exi26 kredi kartını diğer kartlardan ayıran en büyük özellik ise 12 ay taksitle gerçekleştirilen alışverişlerde 3 aylık ödemesiz dönem oluşturulabilmesi. Bu kapsamda öğrenciler 3 ay süreyle ekstrelerini öteleyebilir ve bunun için herhangi bir faiz ödemesi yapması gerekmez.

Öğrenciler için En Avantajlı Kredi Kartları

Öğrenciler için sunulan en avantajlı kredi kartlarıyla ilgili yukarıdaki listeden hareketle bir sıralama yapılacak olursa:

  1. Ziraat Bankası – Genç Bankkart,
  2. Garanti – Bonus Genç,
  3. İş Bankası – İş’te Üniversiteli,
  4. TEB – ÜniversiTEB,
  5. HSBC – Campus,
  6. Akbank – exi26,
  7. Yapı Kredi – Play olarak sıralanabilir.

Yine de kredi kartlarının avantajları öğrencinin ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterebileceğinden ve farklı bir kartın daha avantajlı olabilmesinden dolayı kart özelliklerine ayrı ayrı bakmakta yarar var.

Kredi Kartı başvurum neden reddedilir? yazımızı okumak için tıklayın

About Author

Finansçı

3 Comments

  • öğrenci olmak zor bu devirde:) o yüzden bankaları öğrencilere kredi kartı vermeleri konusunda yeterince gazlamak lazım

  • öğrenciler baş tacı olması lazım bu devirde ve bankaların kredi kartı vermek için yarışmaları gerekiyor. En azından ufak limitli kredi kartı vererek küçük yaşta ödeme konusunda da bir nevi eğitim olacaktır. en azından iki banka 250 Lira limitli kredi kartını öğrencilere vermeli bence:)

  • Son bölümde dediğiniz gibi internet üzerinden başvuru yaptım hiç birisi ilgi görmedi onaylanmadığı gibi geri dönüş bile olmadı tespitleriniz ve söylemleriniz bu konuda tamamı ile günceldir. Ayrıca bankaya gittiğinizde daha çok kendinizi ifade edebiliyor ve müşteri temsilcisi ile görüşmeniz daha etkili oluyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir