18 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Türkiye de en ucuz evi nasıl satın alabilirim?

Türkiye de en ucuz evi nasıl satın alabilirim?

Türkiye’de ev almak artık eskisi gibi kolay değil malum konut fiyatları kredi faiz oranları derken bir çok insan hala kirada oturmak zorunda kalabiliyor. Tapuda değeri düşük gösterilen konutlara değerinde kredi kullanamayan yada elinde peşinat olmadığı bir çok kişi ev sahibi olamıyor. Peki bu olumsuzluklar mevcut iken ucuza konut nasıl satın alabilirim diye sorabilirsiniz.

İstanbul Ankara yada diğer Büyükşehirler’ de dahil olmak üzere nasıl ucuz ev satın alabilirim?

Bankaların problemli krediler sonrasında satın aldığı yada haciz koymak sureti ile edindiği konutları takip edebilirsiniz. Kimilerimiz ağlayanın malı gülene yaramaz diyerek bu seçeneği belki tercih etmeyebilir fakat bu konutları yada iş yerlerini birileri satın alıyor. Buradaki durum çekilen konut kredisi zamanında ödeme yapılmadığı için hukuki yollar ile Banka gayrimenkullerine dahil edilmekte olup belirli aralıklar ile satışa çıkarılmaktadır.
Banka nezdindeki borçlara istinaden alınan gayrimenkuller piyasa fiyatlarının altında satın alınabilmekte olup satışında da aynı şekilde makul fiyatlardan satışa çıkarılmaktadır. İlgili konutun satışını gerçekleştirerek nakde dönmek Banka için avantaj taşıdığı için satış konusunda fırsatlar sunulabilmektedir. Bu avantajlar konutu satın alacak kişiye faiz oranları, 15-25 yıla kadar vade, masrafsız sadece ipotek fek ücretleri ile kullandırım gibi farklı kategorilerde olabilmektedir. Bölge fark etmeksizin Türkiye’nin her yerinde konut,villa,arsa,iş yeri,tarla gibi bir çok mülk satışa çıkarılmaktadır. Bu mülklerin Banka tarafında belirli bir süre içinde satılması gerekmekte olup bu süre sonunda satılamayan mülkler için fiyatlar daha aşağılara gelebilmektedir.

Peki Bankaların satışa çıkardığı konut,arsa,işyeri bilgilerine nasıl ulaşabilirim?

Satışa çıkarılan konut,işyeri ,depo,fabrika,villa,arsa yada tarla kıyılarına Bankaların internet sitelerinden Satılık Gayrimenkuller yada İhtiyaç fazlası Satılık Gayrimenkuller başlığı altından takip edebilirsiniz.Belirli bir tutarın üzerindeki satılık gayrimenkuller konut satışlarının yapıldığı internet sitelerinde ilgili Banka adı ile satışa çıkarılmaktadır. Bu kayıtlara da ilgili internet sitelerinde arama bölümüne Banka ismini yazarak ulaşabilir siniz.

BUNUNLA İLGİLİ:  Galatasaray yoluna UEFA Avrupa Liginde devam edecek

Bankaların satışa çıkardığı mülkleri nasıl satın alabilirim?

Bankanın ilgili sayfasında satışa çıkarılan mülk için teklif de bulunabilirsiniz. Açık arttırım usulü satılan bu mülkler için en fazla fiyatı verene satışı gerçekleştirilir. İnternet kullanımı konusunda şüpheleriniz mevcut ise ilgili Bankaya Gayrimenkul Alımı Teklif Mektubu ile elden yada posta yolu ile başvuruda bulunabilirsiniz. Teklif aşamasının öncesinde konut yada arsanın bulunduğu bölgedeki en yakın şube ile irtibata geçerek satışa çıkarılan yerin görülmesi sağlanabilir.

Bu şartlar neticesinde piyasa bilgisine sahip iseniz Bankaların ilgili sayfalarını ziyaret ederek fiyatları kontrol ederek bu sürece başlayabilirsiniz.

About Author

Finansçı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir