15 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Yeni kredi kartı alacaklar için verilecek üst limit değiştirildi

Yeni kredi kartı alacaklar için verilecek üst limit değiştirildi

Yeni kredi kartı alacaklar için verilecek üst limit değiştirildi

Bankaların yeni kredi kartı alacak olan ve gelirlerini belgelemeyen tüketici için vermiş oldukları kredi kartı limitleri 5464 sayılı Bankacılık Katları ve Kredi Kartları Kanununun ilgili maddesi gereği 1.000 TL ile sınırlıydı. Tüketiciler tarafından, verilen kredi kart limitlerinin düşük olduğu konusundaki talepler doğrultusunda BDDK’ ya yapılan talep konusunda yeni kredi kartı alacaklar için limitler değiştirildi.

5464 sayılı kanun gereği Kredi kartı veren kuruluş bir gerçek kişi için tüm kredi kartlarına tanımlanacak toplam limit ilk yıl için tüketicinin belgelenebilen aylık ortalama net gelirinin  2 katını, ikinci yılda dört katını aşamayacağı belirtilmektedir. Yine kanunun 47. Maddesi gereği; para cezaları dışında kalan bu kanundaki parasal tutar ve sınırlardan her biri için her yıl Tüik tarafından açıklanan Üfe artış oranının gerektirdiği miktarı geçmeyecek şekilde Kurul kararı ile arttırılabilir olarak belirtilmektedir.

İlk kez kredi kartı alacaklara verilecek limit kaç oldu?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu 06.09.2016 tarihli karar, Kanunun ilgili maddeleri gereği ilk defa kredi kartı alan ve gelirini belgelemeyen tüketicilere verilen 1.000 Türk Lirası limit, kanunun 47.maddesi gereğince 1.300 Türk Lirası olarak arttırılmıştır. Bu artış tüketicinin derdine ne kadar derman olur bilinmez fakat mevcut yapıda 1.000 Türk Lirası olarak verilen kredi kartı limiti yüzde 30 oranında arttırılarak 1.300 Türk Lirası olarak revize edildi. Artık yeni kredi kartı alan ve gelirini belgeleyemeyen tüketiciler için verilecek kredi kartı limiti 1.300 Türk Lirası olacak.

Banka hangi müşterilere bu kredi kartı limitini sunuyor?

Genellikle hiç Bankacılık ürünü kullanmamış olanlar ve krediye ihtiyaç duyduklarında kkb puanları olmadığı için Bankalardan red cevabı alabiliyorlar. Tüm sitelerde de okuyacağınız üzere kkb puanı oluşması adına yeni bir kredi kartı almaları ve bu kartı düzenli ödemeleri durumunda oluşan kkb puanı ile istediğiniz krediyi daha rahat alabileceğiniz anlatılmaktadır.

BUNUNLA İLGİLİ:  2016 yılında ne kadar vergi ödeyeceğiz açıklandı

Yada borcundan dolayı takibe aktarılarak kkb puanı bozulmuş fakat 5 sene sonra yenilenmiş bir kkb ile tekrar işlem yapmak isteyenlere verilen kredi kartı limiti olarak da belirtebiliriz. Bu kategoride olan tüketiciler içinde verilecek kredi kartı limiti 1.300 Türk Lirası olarak değiştirilecektir.

About Author

Finansçı

1 Comment

  • ilk defa kredi kartı alacak olan bizim gibilere haksızlık yapılıyor bence. Biz taksit ile bir şeyler alamayacak mıyız arkadaş!!

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir