9 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Çocuğuma en iyi bakıcıyı nasıl bulurum ve kaç para öderim?

Çocuğuma en iyi bakıcıyı nasıl bulurum ve kaç para öderim?

Çocuğum için en ideal bakıcıyı nereden bulabilirim? Bakıcı için ne kadar para ödemem gerekiyor?

Çocuklarımız daha doğmadan onlar için en iyisini planlamak, ona kimin bakacağını düşünerek hazırlıklarımıza başlarız. Acaba hangi hastanede doğum yapsak onun için ve ebeveynler için daha bilinçli bir başlangıç yapabiliriz gibi bir çok tilki dolaşır kafamızda. Ebeveyn olarak anne ve babalığın daha ne olduğunu bilmediğimiz için ilk günlerin de daha tecrübeli kişilerin yardımı ile çocuğunuza en iyi bakımı vermek istiyoruz.

Bunun gibi hayatın birçok adımında alınan kararlar sürekli çocuklar üzerinden yürümeye başlıyor. Annenin süt izni bitmeye yakın bakacak kimse bulamadıysanız bebek bakıcı ilanlarına bakma telaşı başlıyor. Çocuğunuzun sadece süt içtiği bir dönemde karnı nasıl doyacak acaba iyi bakılacak mı telaşı sarıyor bir anda. Ama kaçınılmaz son aileniz çocuğunuza bakamıyor yada şartların müsait olmadığı bir ortamda çocuk bakıcısı arayan aileler yada mecbur kalırsak kreşlerin kapısını çalan aileler arasına katılmak zorunda kalıyoruz.

Peki çocuğumuz için en iyi bakıcıyı nasıl bulabiliriz?

Çocuğumuz henüz küçük olduğu için öncelikle aile içinde birileri bakabilir mi acaba diye araştırmaya başlıyoruz. Herkes kendi torun vs derken akrabalar dan ümidi kestiğimiz anda en azından eşimizin dostumuzun tanıdığı biri olsun diye bakmaya başlıyoruz. Tabi bu işlemleri yaparken çocuk bakımında tecrübeli ve cevval birini bulmak için çaba sarf ediyoruz. Acaba çocuğuma neler öğretebilecek güvenilir birimi kaygılarınız azaldıktan sonra daha sağlıklı kararlar verebilir siniz.

Tüm seçenekleri zorladıktan sonra yakınlarınızdan eş dosttan da tanıdık bir çıkmadı ise artık piyasaya inme vaktiniz geldi demektir. Piyasa derken çocuk bakıcısı fiyatları da bir piyasası var ve çok hareketli diyebiliriz. Şu anki yapıda bazı şirketlere başvuru yapmanız durumunda sizin aradığınız özelliklere ve deneyime sahip yabancı dil bilgisine kadar seçebildiğiniz kişiler ulaşabilir siniz. Genellikle yabancı uyruklu bakıcılar yatılı olarak çalışmakta olup sigorta yapma zorunluluğu olmadığı için halkımız tarafından tercih ediliyor olabilir.

BUNUNLA İLGİLİ:  Trabzonspor dan Uefa Avrupa ligine erken veda

Bazı internet sitelerinde ise anne ve bakıcıları bir araya getiren siteler aracılığıyla aradığınız kriterleri girmeniz durumunda sizinle irtibata geçebiliyor ilgilenen bakıcı adayları. Bu sitelerden iş arayan kişiler Türk vatandaşı olduğu için son çıkan yasa gereği sigorta yapma zorunluluğu mevcuttur. Artık bu seçeneklerden birini seçerek çocuğunuzun bakımını bir bakıcıya devretme zamanınız gelmiş demektir. Kiminle anlaşırsanız anlaşın o güven duygusunun oluşması uzun zaman alacaktır peki bu durumda ne yapabilirsiniz.

Çocuk bakıcısı için eve kamera nasıl döşeyebilirim ve ne kadar tutar?

Çocuğunuza bakan kişiyi tanımıyor ve henüz o güven duygusunu size sağlayamamış ise yapılması gereken en iyi şey eve kamera döşemek olacaktır. Kamera döşemelerinde salon, çocuk odası, mutfak ve hol ile beraber dört kamera kurulumu gerçekleştirerek cep telefonunuzdan 24 saat kontrol altında tutabilirsiniz. Çünkü çoğu durumda çocuğa bakan kişinin nasıl davrandığını doğru davranışlarda olup olmadığını teyit edemiyor olabilirsiniz.

Farklı konularda tereddüt etmeniz durumunda eve geldiğinizde kameranın fişini çekerek yine mahreminizi kapatmış olursunuz. Dört kamera ve kurulum vs size toplam maliyeti firmasına göre değişmekle beraber 1.200-2.000 TL ye mal olmaktadır. Tabi bu fiyatlar aşağı yakın olan kısım yukarıdaki seçenekler çok daha fazla tutar anlamında daha yüksek olacaktır.

Peki çocuk bakıcısı ne kadar para ister ortalama bakıcı fiyatları nelerdir?

Çocuk bakıcılığı özel bir iş olup önceliğimiz çocuğumuzun iyi bakılması tabi sonra kalan zamanlarda evi de biraz temizleyebilir misin başka zamanın kalırsa yemekte yapabilir misin dediğinizde fiyatlar yukarı çıkabiliyor. Yarım gün bakıcı arayanlar için 500 ile 1.000 TL arasında fiyatlar olmasına rağmen yatılı bebek bakıcısı fiyatları tüm gün bakımlar da 1.200- 2.000 TL arasında fiyat talep edilebilir.

Tabi bu fiyatlar yine ortalama semt fiyatları olarak değerlendirilebilir daha proje sitelerde oturan aileler için bu fiyatlarda artışlar görülebilir. Bakıcılar da evde çocuk bakmak ne kadar konusuna hakim oldukları için kendilerine ne kadar para verilebileceğini bildikleri için ona göre fiyatlar talep edebiliyorlar.

BUNUNLA İLGİLİ:  Kredi puanı yüksek olana düşük faizli kredi imkanı

Saatlik bakıcı arayanlar ne yapmalı?

Son dönemin trend işlerinden biri de saatlik bakıcı hizmeti desek yanlış olmaz sanırım. Yarım gün bebek bakım ücreti ile saatlik bakıcı fiyatlarını mukayese ederek değerlendirme yapanlar tercihlerine göre seçenekleri değerlendirebiliyorlar. Bakıcı kullanmak istemeyen fakat bir kaç saat çocuğuma güvenli nereye emanet ederim diye alternatif arayanlar oyun evlerini tercih edebiliyor.

Bu evler bir nevi bekleme salonu gibi olsa da çocuklara bu kısa sürede oyunlar oynatarak bu süreyi eğlenceli geçirmeleri konusunda yardımcı olmaktadırlar. Tabi yatılı bebek bakıcı fiyatları yada yarım gün bebek bakım ücreti ile kıyas yapıldığında saatlik bakıcı ücreti daha maliyetli olarak karşınıza çıkabiliyor.

Peki bakıcıya güvenemeyip kreşe vermek istediğinizde kreş fiyatları ne kadar?

Küçük çocuk bakımı için her kreş uygun olmamakla beraber iyi bakacağını düşündüğünüz bir kreşi tercih etmeniz durumunda 500-1.500 TL aralığında bir fiyat ödemeniz mümkün. Mümkünse kamera ile izleyebileceğiniz bir kreşi tercih etmeniz sizi daha da rahatlatacaktır.

 

(Bu bilgilerin ışığında doğum öncesi ve sonrası yani süt izniniz bitmeden parklarda yada sitelerin bahçelerinde bol vakit geçirerek bakıcılar ile tanışarak güvenilir biri ile tanışma fırsatınız doğabilir. Çocukların büyümesi sonrası bakıcı ile ilişiğini kesen aileler olduğunda irtibatta olabileceğiniz kişiler ile birebir görüşme fırsatı da yakalama ihtimaliniz olabilir.)

 

İlginizi çekebilecek alternatif yazılarımız;

Çocuk hesabı nasıl açılır?

Çocuğum için en iyi yatırımı nasıl yapabilirim?

2 yaşından önce çocuğumu kreşe vermek faydalı mı?

About Author

Finansçı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir