11 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Atm den Akbil Doldurma Yapılır Mı? Hangi Bankalar Başladı?

Atm den Akbil Doldurma Yapılır Mı? Hangi Bankalar Başladı?

İstanbul ‘da yaşayanlar çok iyi bilirler ki dışarı çıkınca yaptığımız en büyük masraf kalemi seyahat harcamasıdır. İyi ki hayatımıza Akbil (İstanbulkart) girmiş diye düşünüyor bazen insanlar. Aktarma ücreti yada aylık akbil yüklemesi yaparak seyahat giderlerimizi bir nebze de olsa da planlayabiliyoruz. Son dönemde Atm den Akbil doldurma yapılır mı? sorularını çok fazla duymaya başlamıştık.

Bir çok iş yeri servis kullanımı yada akbil yüklemesi ile çalışanlarına ulaşım konusunda maddi destek oluyor. Durum bu şekilde olunca istanbulkart dolum yerleri nerede var diye araştırma sonrası yükleme yapılarak fişin iş yerine ibraz edilmesi durumunda ödeme tutarını alabiliyorsunuz. O yüzden akbil ve istanbulkart hayatımızın bir çok adımında yerini aldı ve üzerine yüklenen sorumluluklar ile çok daha etkin rol almaya devam edecek gibi.

Akbil (İstanbulkart) Çeşitleri Nelerdir?

Bu kadar işlevsel olunca Türk halkına en iyi şekilde hizmet verebilmek adına bir kaç çeşit ile kullanılmaktadır. İstanbulkart toplamda 5 adet kart modeli ile hizmet vermekte olup en çok kullanılan modülleri Anonim istanbulkart ve Mavi Kart (Abonman) desek yanlış olmaz sanırım. Daha önceki dönemde anonim kartlar üzerinde kart numarası bulunmazken şu anda istanbulkart üzerinde kredi kartı gibi 16 haneden oluşan kart numarası bulunmaktadır. İstanbulkart çeşitleri ise şu şekildedir;

  • Anonim İstanbulkart
  • Mavi Kart (Abonman)
  • İndirimli İstanbulkart
  • Ücretsiz İstanbulkart
  • Sınırlı Kullanımlı Kartlar

İstanbulkart (Akbil) Nerelerde Kullanılır?

İstanbulkart nerelerde geçer? Hangi ulaşım araçlarında akbil kullanabilirim? diye merak edenler olabilir. TCDD, Metro, İDO, Turyol, Dentur, S.S.Mavi, İBB Şehir Hatları, İspark, Sağlık Aş (Tuvaletler), İETT, Otobüs Aş., Halk Otobüsleri, Kentiçi İstanbul, Özulaş, Öztaş Ulaşım, Mavi Marmara, Özel Otobüs Aş.,Ali Özacar, Dursun Velioğlu,Kasım Kurnaz, Mehmet Şirin Varnaşlı, Necmi Çatalkaya, Özgün Otomotiv, Remziye devirel, Çınar Taş, Günaydın Çimen Ortaklığı

BUNUNLA İLGİLİ:  Tüketici Hakem Heyetine kaç yıl önceki işlemler için başvurabilirim?

Aylık Akbil Dolumu Nerede Yapılır?

Belirttiğimiz gibi İstanbulkart (Akbil) bu kadar meşhur olunca bir çok alanda aylık akbil dolum yerleri ile karşılaşmak mümkün. Otobüs durakları yakınlarında bulunan büfeler, metro durakları, metrobüs durakları, şok market akbil dolumu yada diğer mahalle marketlerindeki yada bağımsız fatura merkezleri gibi bir çok alanda istanbul kart online dolum yapılabilmesi için gerekli altyapı mümkün.

İstanbulkart İnternetten Dolum Yapılır Mı?

Tüketici bayilerden yada diğer ulaşım (metro,metrobüs) alanlarındaki yükleme alanlarının dışında istanbul kart online işlemler menüsü ile istanbulkart internetten dolum işlemini yapabilmekte olup İETT tarafından https://istanbulkart.istanbul/ sitesi dışında farklı bir siteden işlem yapılmaması belirtilmektedir. Son dönemde sosyal ağlardan istanbul kart internetten para yükleme yönlendirmesi ile sahte sitelere yönlendirme yaparak kredi kartı bilgilerinizi kopyalama yapabilirler dikkatli olmak lazım!!

Ama makalemizin başlığında da belirttiğimiz gibi atm den akbil doldurma yada atm den istanbulkart doldurma sürecine ek olarak daha yasal bir zeminde istanbulkart internetten dolum sürecine Bankalarda dahil oldu. Şu an Vakıfbank ve Denizbank tarafından İstanbulkart para yüklemesi yapılabiliyor. 16 haneli kart numarası olan İstanbulkart ‘larda kart numarası ile daha eskilerde karttaki diğer koda yükleme yapılması mümkün. Eski olan kartlarda dolum merkezlerinden TC Kimlik Numaranız ile eşleştirme yapılması konusunda yönlendirme yapılmaktadır.

atm den akbil doldurma,internetten istanbulkart yukleme,istanbulkart doldurma

Atm den Akbil Doldurma Yapılır Mı? Hangi Bankalar Akbil Doldurma Yapıyor?

İstanbulkart internetten dolum sürecinde de bahsettiğimiz gibi bu sürece öncülük eden Bankalardan Vakıfbank ve Denizbank ile atm den akbil doldurma (atm den istanbulkart yükleme) yada internet bankacılığı aracılığı ile istanbulkart yükleme işlemi yapılabilir. Bu tüketici için büyük bir kolaylık olup özellikle otobüs kullanan kullanıcılar durakta büfe olmaması durumunda yükleme yapmak konusunda zorlanıyorlardı. Bu sayede dilediğiniz saat aralığında Banka atm leri yada internet bankacılıkları ile istanbulkart doldurma işlemi yapabileceksiniz.

BUNUNLA İLGİLİ:  Doğalgaz faturalarını vade farksız 3 taksitte ödeme

Teknolojinin bu kadar gelişmesi ile hayatımızda bir çok kolaylıklar artmaya başladı. Yine çok büyük bir proje olan Milli Cüzdan ile tek kart ile hem kimlik bilgileri, istanbulkart kullanımı, kredi kartı özelliği gibi bir çok içerik ile tek kart kolaylığını Türk vatandaşları olarak ilerleyen süreçte beraber yaşayacağız. İstanbulkart özelliği tek başına hayat kurtarıcı olmasa da ödeme aracı özelliği de eklendiğinde tek kart ile bir çok işlevi içinde barındırıyor olacak.

Geçtiğimiz yıllarda Belbim (İstanbulkart) ekibi olarak BDDK ‘dan ödeme aracı olarak kullanımı için faaliyet izni alınmıştı. Fakat Milli Cüzdan ile bu projenin teknoloji bacağını Denizbank üstlendi ve ülkemize hayırlı bir proje olmasını temenni ediyoruz. İstanbulkart ve Akbil internetten yada atm den doldurma işlemi için sırası ile diğer Bankalarda bu pastadan yerini alacaktır.

İstanbulkart iletişim Adresi: Yeşilköy Mah. Atatürk Havalimanı Cad. İstanbul Dünya Ticaret Merkezi A3 Blok, Kat:2-3-5-8, 34149 Yeşilköy, Bakırköy / İSTANBUL
İstanbulkart İletişim Telefonu : 90 212 468 00 00 / 90 212 465 5193 Müşteri Hizmetleri: 444 2161 Diğer: 02124680099 Alo 153 Beyazmasa telefonlarından öneri yada şikayetlerinizi iletebilir siniz.

About Author

Finansçı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir