15 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Konut kredisinde en düşük faiz oranı hangi Banka veriyor?

Konut kredisinde en düşük faiz oranı hangi Banka veriyor?

Konut kredisinde en düşük faiz oranı hangi Bankada? Ziraat Katılım Bankası en düşük konut faizi oranları ile tüketiciyi ev sahibi yapıyor

Seçim döneminde siyasi istikrarsızlık nedeni ile yavaşlayan konut satışları 1 Kasım seçimleri sonrası yavaş yavaş hız kazanmaya başladı. Hızlanmaya başlasa da Bankaların konut kredi faiz oranları şu anda yüksek seviyelerde devam ediyor. Bu da ister istemez yatırımcılar da konut kredisi faizleri ne zaman düşecek sorularını akla getiriyor.

Şu anki yapıda Merkez Bankası faiz oranlarını düşürecek gibi de gözükmüyor bu durumda düşmesini mi beklemek yoksa bu oranlardan kredi kullanmak gerekir mi. Konut fiyatlarının artma ihtimalini göz önünde bulundurunca oranlar ne kadar yüksek olsa da bir yerden giriş yaparak konut kredisi kullanmak tercih edilebilir. Faiz oranlarının düşmesi durumunda Bankalar kredilerde revizyon imkanı tanıdığı için çok geç kalmamak önem arz ediyor.

Şu anki piyasa da konut kredi faiz oranlar 1.15 ile 1.25 bandın da seyir ediyor. Bu oranların konuşulduğu piyasa da bir Banka uyguladığı faiz oranı ile konut kredisi kullanmak isteyen yatırımcı için bir nebze olsun fırsat tanıyor. Akbank 1.08 – 1.09 faiz oranı,Ziraat Katılım Bankası 1.07,Halkbank 1.08 ile diğer Bankalar içinde bu pastadan payını son dönemde fazlasıyla alıyor. Konut kredisinin masrafları nedir diye soracak olursanız binde 5 dosya masrafı 450-500 TL arası ekspertiz ücreti 150-200 TL arası ipotek ücreti ile kredi imkanı sağlıyor. Hayat sigortasını zorunlu olarak tutmayarak masraf kısmında tüketiciyi zor durumda da bırakmıyor diyebiliriz.

Bu bilgileri ışığında konut kredisi kullanmak isteyen tüketiciler Akbank kapısını çalabilirler. Mevcut piyasa koşullarında en uygun faiz oranları ile tüketiciye konut kredisi imkanı sağlıyorlar.

 

Ziraat Katılım Bankası hangi illerde şube açılışı yaptı merak ediyorsanız tıklayın.

BUNUNLA İLGİLİ:  2015 Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) öderken en çok taksiti hangi Banka yapıyor?

https://www.kucukpara.com/gundem/ziraat-katilim-bankasi-subeleri-acildi-mi-hangi-illerde-subeleri-var/

 

About Author

Finansçı

10 Comments

  • genel olarak konut kredisi almak için faiz oranları çok düşük olanlar tercih edilmeli zatende öyle yapılıyor

  • Bu değişken ve hassas bir konu inanın kredi çekeceğiniz gün araştırma yapmak en iyisi

  • kredi çekmek bu devirde mecburiyette olsa günah olduğu aşikar mümkün olduğunca uzak durmak lazım..

  • ah birde şu konut fiyatları bir düşse de rahat rahat ev sahibi olabilsek..ömrümüzü veriyoruz resmen..

  • konut kredisi almak isteyenler ve en düşük hangi bankanın verdiğini öğrenmek isteyenle burayı takip etsinler

  • tüm iyileştirmelere rağman kredi faizleri hala çok yüksek birleşik faiz hesaplandığında gercek rakamlar daha iyi görülebiliyor.

  • konut kredisi herkes alabiliyor mu bilmem ama en düşük faizli yerden almak en uygunu olur

  • bankalar olmasaydı pek çok insan ev sahibi olamazdı

  • bankalar kredi imkanı ile vatandaşları ev sahibin yaptı

  • Konut kredisi faizleri son donemde düşmeye başladı gibi. Doların ateşi düşse belki faiz çok daha iyi yerlere gelecek ama su anda konut kredisi faizleri duraklama dönemine girebilir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir