26 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Yatırım yada oturmak için ev satın alırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Yatırım yada oturmak için ev satın alırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Uygun ev almak isteyen vatandaşların öncelikle çok dikkatli olmasını öneren Aşa, şöyle devam etti:

Tuzla’daki gelişime dikkati çeken Karahan, “En önemli primi yapan ve daha da gelişeceğini düşündüğümüz yerlerden biri de Tuzla. Ulaşım projelerinin bu bölgede çoğalmaya başlamasıyla birlikte Tuzla artık eskisi gibi ulaşılmaz bir konumda değil. Burada evler yaklaşık olarak 170 bin lira civarında” ifadelerini kullandı.

İstanbul genelinde ortalama ev fiyatlarına ilişkin bir rakam vermenin zor olduğunu belirten Karahan, seçilen bölge ve o bölgedeki ulaşım aracı ve projelerin evin fiyatını belirleme noktasında önemli olduğunu iletti. Karahan ev almak istediğiniz bölgedeki ulaşım projelerin ne zaman biteceğinin öngörülmesi o semte ne kadar prim yaptırabileceğinin iyi hesaplanması gerektiğini belirtti.

Karahan, her keseye uyan makul fiyatlarda iyi bir yatırım olarak düşünülen bir ev almak isteyenlerin bu projeleri iyi takip etmesi gerekiyor.Proje henüz sonuçlanmadığı için makul fiyatlara alınabilecek bir evin proje bitişi sonrası ne kadar prim yaptığını çok anlatmaya gerek yok gibi.

Eğer konutu oturmak için alacak iseniz ulaşım projelerinin ne zaman biteceğini öngörmek ve bu proje bölgelerinden ev araştırmak daha iyi yatırım fırsatı sağlar.Metro nun söylentisinin bile konutların değerlerini arttırdığı bir dönemde henüz proje sonlandırılmadan konut satın alabiliyorsanız Metro bitiş sonrası konutta gözle görülüş artışı görebilirsiniz. Mevcut durumda ilerleyen metro güzergahlarında pendik durağının Seçime kadar açılacağı öngörüldüğünü düşündüğümüzde metronun aynı hızda hızla gelişen bölgelerede aktarılacağını iyi analiz etmek gerekir.

BUNUNLA İLGİLİ:  İstanbul da denize girebileceğiniz plaj ücretleri 2016
About Author

Finansçı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir