17 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Vefat eden (Ölen kişinin) dosya masrafını Hakem Heyetinden alabilir miyim?

Vefat eden (Ölen kişinin) dosya masrafını Hakem Heyetinden alabilir miyim?

Vefat eden kişin kullandığı krediden alınan alınan dosya masraflarını Hakem Heyeti aracılığı ile iade alabilir miyim?

Son dönemde sürekli hayatımızda olan Hakem Heyeti aracılığıyla çekmiş olduğunuz kredilere ödemiş olduğunuz dosya masraflarına ait iade taleplerini yaparak alabiliyorsunuz. Hakem Heyetleri çok yoğun çalışmakta olup, çoğu kişiden duyduklarımıza göre Bankanın sizden tahsilat yapmış olması yeterli. Hakem Heyeti kolay kolay kullanıcı aleyhinde karar vermiyor, verdikleri kararlar ile kullanıcı lehine iade yönünde karar veriyorlar.

Peki vefat eden kişinin ödemiş olduğu dosya masraflarını Tüketici Hakem Heyetinden iade alabilir misiniz?
Evet vefat eden yakınınızın ödemiş olduğunuz dosya masrafı yada diğer tahsilatları Hakem Heyetinden talep etmeniz halinde Hakem Heyeti olumsuz karar vermediği sürece iade alabilir siniz. Bu dosya masraflarını almak için vefat eden kişinin varisi olmanız gerekmektedir. Varisi olmayan kişi Tüketici Hakem Heyetinden dosya masrafları için iade talebinde bulunamaz.

Vefat eden kişinin Dosya masrafı iadelerini Hakem Heyetinden nasıl alabilir siniz?

Alınan dosya masraflarının iadesini yapabilmeniz için öncelikle vefat eden kişinin varisi olmanız gerekmektedir. Varisi olduğunuz için elinizde ölüm belgesi ile Bankalardan alınan dosya masraflarına ait hesap hareketlerini yada dekontlarını talep edebilirsiniz. Fakat burada dikkat edilmesi gereken durum vefat eden kişinin 3 çocuğu olduğunu var sayar isek alınan dosya masraflarının 3 kişiye ödenmesi gerekiyor. Eğer veraset intikal vergisini ödeyerek Bankadan herhangi bir ödeme aldıysanız tüm varislere ödeme yapıldığını da biliyorsunuzdur. O yüzden Hakem heyetine başvuruda bulunurken tüm varislerin bir arada olması yada herhangi bir varise noter kanalı ile vekalet verilerek iade talebinde bulunulması gerekmektedir.

İade edilecek tutarın Tüketici Hakem Heyeti yetkisinde olup olmadığı konusunda ve Hakem Heyetine başvuru yaparken dikkat etmeniz gereken işlemler konusunda ekteki yazımızdan faydalanabilirsiniz.
https://www.kucukpara.com/hesap-isletim-ucretleri/tuketici-hakem-heyeti-nden-parami-ne-zaman-alabilirim/

BUNUNLA İLGİLİ:  Ekim 2016 kira artış oranı açıklandı ne kadar zam yapmam gerekiyor?

Hakem heyeti tarafından iadesi için karar çıkması durumunda Bankaya iade yapılması konusunda tebligat yapılacak olup, ödeme için biraz önce de belirttiğimiz gibi varislerin bir arada bulunması yada vekalet ile tek kişinin yetkilendirilmesi durumunda Banka tarafından hesaba aktarımı sonrası ödeme işlemi gerçekleştirilir.

Hakem heyetine yapılan başvuru sonrası sonuçlar o kadar uzun sürmemekte olup, Başvurunuz Bankaya ulaştığı zaman Banka yetkilileri tarafından aranarak uzlaşarak iade talebinden vaz geçmeniz konusunda talep gelebilir.

Başınız sağolsun.

About Author

Finansçı

9 Comments

  • Ölen kişinin bankaya ödediği dosya masrafının hakem heyeti tarafından ödenmesi çok yerinde bir uygulama olmuş. Bankaların bu vatandaşı somurmesine bu tarz uygulamalar ile çözüm üretilmesi hepimiz için faydalı olmuş. Emeği geçenlerin eline sağlık ne diyelim.

  • Ölen öldükten sonra napayım dosya masrafını. Ama ihtiyacı olanlar için yerinde bir uygulama olmuş. Bankaların aldığı fazla paralar er geç iade edilecektir.

  • Vefat eden annemin babamın dosya masrafını hakem heyetinden iade alabilirmiyim diye merak ediyorsanız evet alabilirsiniz ben iade aldım zaman aşımı süresi geçmediği için.

    • Size nasıl ulaşabilirim nasıl aldınız yardımcı olursanız sevinirim aynı sıkıntı bende de var ne yapacağımı bilmiyorum

  • Bende bu uygulamayı çok yerinde buldum. Acılı aileler için ufak dâ olsa bir maddi destek niteliğinde oluyor ölen kişinin dosya masrafı iadesi. Bankaları da tebrik ediyorum bu uygulamadan dolayı.

  • Ölen kişinin dosya masrafını banka iade etsin tabiki. Yoksa öldü diye bankaya hibe edecek halimiz yok dosya masrafını.

  • Ölen kisinin dosya masrafını iade alsak ne yazacak o saatten sonra. Giden gittikten. Sonra parası masrafı batsın.

  • Niye öle diyorsunuz biz bankalardan zenginmiyiz ki anamizdan babamızdan alınan masrafı iade almayalım. Bir yaraya merhem olur kucumsememek lazım alınacak dosya masrafı paralarını.

  • Devlet tarafından ölen kişi için alınan dosya masraflarının iadesi için otomatik akış başlatılması lazım bence.Yeni bir yönetmelik devreye girdi diye dinledim geçende haberlerde. Artık Hakem heyetine gitmeye gerek olmadan internet başından evrakları tarayarak dosya masraflarını hakem heyetinde alabilecekmişiz. Bence çok yerinde bir uygulama olacak çalışanlar için.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir