13 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Ziraat Katılım Bankası Sınav soruları neler?

Ziraat Katılım Bankası Sınav soruları neler?

Ziraat Katılım Bankası 2015 yılı için 400 personel alımı 2018 sonuna kadar 2200-3000 arası personel alım yapılacağını duyurdu. Peki bu sınavda hangi sorular soruluyor herkesin merak ettiği bir konu olarak konuşuluyor. Herkesin beklentisi Ziraat Bankası ile aynı şartlarda olacağı yönünde. Diğer özel bankalar personel alımlarına ait sınavlar da genellikle dikkat soruları, şekilli sorular yada paragraf soruları ile değerlendirme yapmaktadır.Peki Ziraat Katılım Bankası personel alımlarında hangi sınav sorularını kullanıyor bunların üzerinden geçelim. Ziraat Bankası ve Devlet bankası sınavları genellikle kpss ayarında sınavlar olup diğer bankalara göre daha çok finans bilgisi talep edilmektedir.

Ziraat Katılım Bankası sınavlarında neler soruluyor?

Çek nedir ? Ciro nedir ? Devlet tahvili nedir ? Disponibilite nedir ? FED nedir ? Hazine bonosu nedir? İnterbank nedir ? Konvertibilite nedir ? Kredi riski nedir ? Munzam karşılıklar nelerdir ? Maliye bakanımızın ismi? BDDK nedir? Merkez bankasının görevleri nelerdir ? Merkez bankası başkanı kimdir? Repo nedir ? Tahvil nedir ? Faiz nedir ? Para nedir ? Temettü nedir ? Teminat mektubu nedir ? Valör nedir ? Mortgage nedir ? Katılım bankası nedir ? Bilanço nedir ?

Ziraat Katılım Bankası son yapacağı servis personeli alım sınavı için yapacağı sınavda İktisat, Hukuk ve Muhasebe konusunda sorular sorulacağını açıkladı.

Detaylandırmak gerekir ise,

  • Makro iktisat, Mikro iktisat, Maliye Politikaları, Banka para kredi,Türkiye Ekonomisi değişkenleri
  • Medeni Hukuk, Genel Hukuk, Borçlar hukuku, İcra ve İflas hukuku, Kıymetli evrak hukuku
  • Genel Muhasebe konuları

Belirtilen konular açıköğretim sınavı sorularına yakın olacak gibi gözüküyor. Buda açıköğretim okuyan ve iş arayan adaylar için biraz avantaj sağlayabilir gibi gözüküyor. Sınavı Anadolu Üniversitesi’ nin yapacağı düşünülürse formatın aşağı yukarı nasıl olacağı belli oluyor.

Diğer Banka sınavlarında sorulan sorulara ait bilgilerde ekteki gibidir?
Sorulan soruda bir kareyi 4 e bölerek 3 parçayı dolu olarak veriyorlar. Bu 3 parçada farklı şekiller mevcut olup boş olan 4.parçaya hangi parçanın gelmesi gerektiğini sorabiliyorlar. Burada göz yanılmasına düşmeyerek kendi içlerinde olan simetriye bakarak 4.kutuyu belirleyebiliyor olmanız lazım.

BUNUNLA İLGİLİ:  2007-2011 Arası Kredi Çekenlere Faiz İade Edilecek Mi?

Para birimleriyle alakalı sorular karşınıza çıkabilmektedir.

Rakamsal anlamda dikkatinizi test edebiliyorlar. Aynı küsüratlı rakamı şıklara yerleştirerek hangi sayının aynısı olması gerektiğini sorabiliyorlar.(8,246614884317946225 gibi)

 

Ziraat Katılım Bankası, hangi illerde şubeleri var yazımızı okumak için tıklayın.

https://www.kucukpara.com/gundem/ziraat-katilim-bankasi-subeleri-acildi-mi-hangi-illerde-subeleri-var/

About Author

Finansçı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir