20 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

16.09.2016 Bankalar çalışıyor mu?

16.09.2016 Bankalar çalışıyor mu?

Bu sene Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı soruları sorulurken bir diğer merak edilen konulardan biri 16 Eylül 2016 Bankalar açık olacak mı?

Ramazan Bayramı’ nın 9 gün tatil olarak açıklanmasından sonra Kurban Bayramı 9 gün tatil olacak mı merak ediliyor. Kurban Bayramı tatil günlerinde sadece cuma günü olan 16 Eylül tarihi kaldığı için Kurban Bayramının da 9 gün tatil olması muhtemel. Malum bu sene ülkemize gelen turist sayısındaki azalmayı kompanse edebilmek adına bu tür tatil günlerinin birleştirilmesi konusunda Hükümet ‘in duruşu çok net.

16.09.2016 tarihinde Bankalar açık olacak mı?

Kurban Bayramı tatili 9 gün olarak birleştirilse dahi Bankaların tatilleri bir yıl önceden bildirim yapılarak gerekli iş planları yapıldığı için Bankalar cuma günü yani 16.09.2016 tarihinde faaliyetlerine devam edecek.

Bankacılar bu konuda çok dertli olsalar dahi maalesef sistem bu şekilde işliyor. Bir önceki yıl yani 2015 yılında Merkez Bankası için 16 Eylül tarihi tatil olarak planlanmadığı için diğer Bankalarda bu tarihte çalışmalarına devam etmek durumunda kalıyorlar. 

Tatil planları yapacaklar için 16 Eylül 2016 tarihinde Bankacılık sistemi çalışacağı için ödemelerinizi düzenlemeniz faydanıza olacaktır. 9 gün olarak tatil açıklansa dahi Banka işlemlerinizi sistem çalışacağı için şubelerden, İnternet Bankacılığı yada Çağrı merkezlerinden de gerçekleştirebilir siniz. Tatil olarak düşünüp Banka işlemlerinizi sonra yapacağınızı düşünür iseniz kkb kaydınızda olumsuz işlemler yaratabilir siniz.

Bankacılık sisteminde Resmi tatil olmayan günlerde Bankacılık sistemi çalışmakta olup, Merkez Bankası çalıştığından dolayı Bankalar faaliyetlerine devam etmektedirler. 

BUNUNLA İLGİLİ:  Serkan Uçar Ece Erken e boşanma davası açtı
About Author

Finansçı

1 Comment

  • Bu bankalar niye 9 gun tatil olmuyor arkadas. Bir kerede olsun yani😃

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir