12 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Altın fiyatları bugün yükselir mi yoksa düşer mi?

Altın fiyatları bugün yükselir mi yoksa düşer mi?

Yatırımcı olarak Altın yada döviz  işlemleri ile piyasa koşullarında paramızı değerlendirmeye çalışıyoruz.  Yatırım konusunda izlediğimiz televizyon yayınları konusunda uzman piyasa aktörleri tarafından makro ekonomik veriler, açıklanan datalar yorumlanıyor bu bilgilere göre yapılan analizler sonrası hepimiz birer analist gibi fiyatlara ait tahminlerde bulunabiliyoruz. Tabi şimdi bu işler bu kadar kolay mı diyecek siniz tabiki değil ama bu izlediğimiz yorumlara istinaden herkesin kendince yorumu farklılık gösterebileceği için bu piyasada kazanan olduğu gibi kaybedenlerde fazlasıyla olacaktır.

Fakat son dönemde Bankalarda açılacak vadesiz hesaplar aracılığı ile altın hesapları açılabilmekte olup, bu hesaplar aracılığı ile online altın alış veya satış işlemleri gerçekleştirebiliyoruz. Altın işlemlerinde kurda yaşanabilecek hareketleri anında satış yada alış gerçekleştirerek kendimize avantaj sağlayacak şekilde gerçekleştirebiliriz.

 

Altın fiyatlarında beklenen fiyatlamalara gelmek gerekir ise, ülkemizde beklenen seçim sonuçlarında ne çıkacağı tek parti iktidarının olup olmayacağı gibi bir çok etken piyasayı etkileyebiliyor. Hepimiz yurt dışında neler oluyor acaba seçim nasıl sonuçlanacak gibi soruları sorgular olduk. Bir önceki seçimlerde kurulabilecek koalisyon ihtimalleri partiler tarafından uzlaşma yapılamaması sonrası rafa kalkmıştı. 1 Kasım seçimlerinde çıkacak sonuçlarda yine paralel bir sonuç çıkması durumunda koalisyon konusunda daha partiler daha esnek davranabilir olarak yorumlanabilir.

Altın fiyatlarının ne olacağı konusuna gelmek gerekir ise 1171 seviyelerinde işlem gören altın 1178-1183 fiyat aralığında karar aşamasına geçebilir. Bu banta girdiğinde 1183 bandı üzerinde gerçekleşecek işlemler ile altın fiyatının yükselişine devam edeceğini öngörebiliriz. Olası 1178-1183 bandı altında gerçekleşen fiyatlamalar sonrası altında düşüş eğiliminin devam etmesi beklenebilir.

 

 

BUNUNLA İLGİLİ:  Hafızamı güçlendirmek için ne yapmalıyım?
About Author

Finansçı

3 Comments

  • Bence düşer gibi çünkü dolar la paralel olması gerekirken ters gidoyo ne biliyim

  • altın fiyatları hakkında çok güzel bilgiler vermişsiniz teşekkürler

  • Değerli bir maden ve fiyatları son zamanlarda aşırı şekilde dalgalanmaya başladı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir