17 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Emekli maaşımı nasıl daha fazla alabilirim?

Emekli maaşımı nasıl daha fazla alabilirim?

Malum Emekli maaşları çok yüksek değil, ufak artışlar bile emekli vatandaşlar için önem arz edebiliyor. Henüz Emekli olmadıysanız Emekli maaşınızı nasıl arttırabilir siniz?

Ülkemizde yapılan maaş zamları veya artışları malum Enflasyon verilerine göre yapılmıyor. Enflasyon hesaplanırken dikkate alınan ürünler hayatımızda en çok kullanılan ürünlerden oluşmadığı için gözle görülen Enflasyon oranı cüzdanımıza yansıyan oran ile eşdeğer olmayabiliyor.

Emekli maaşımı daha yüksek nasıl alabilirim mi diyorsunuz? 

Malum emeklilik şartlarınızı yerine getirdiniz ve Sosyal Güvenlik Kurumu’ na Emeklilik için başvuru yaparken doldurulan evraklardan olan “Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesi” ni de imzalayıp doldurarak Emekli aylığı için talep de bulunursunuz. 

Bu kısımda en önemli detaylardan biri olan bu formu doldururken bilinçli davranırsanız Emekli maaşınızı yüzde 5 oranında daha fazla alabilir siniz. Burada en önemli detay “Bakmakla Yükümlü olduğunuz kimse var mı” sorusuna ‘Evet’ cevabı verilmesi halinde Emekli aylığınız mevcut alt sınıra göre yüzde 5 daha yüksek olacaktır.

Bakmakla yükümlü olduğunuz kişileri detaylandırmak gerekir ise;

Sigortalı olmayan veya isteğe bağlı sigortası yapmamış olan, kendine ait sigortası nedeni ile gelir veya aylık bağlı olmayan kişiler. 

  • Eşler
  • 18 Yaşıı aşmayan çocuklar, Lise veya Mesleki eğitii devam eden 20 yaşını aşmayan çocuklar, Üniversite okuyan 25 yaşını aşmayan bekar çocuklar, İlgili kanuna göre malul olduğu tespit edilen yaş sınırı olmayan bekar çocuklar,
  • Geçimleri Sigortalı tarafından sağlanan, Kurum tarafından gereken şartlara uygun Anne ve Babalar

 

Mevcut durumda maaşınızın yüzde 5 artışını sağladığınız durum sonrasında ilk maaşınız Denizbank aracılığı ile sizlere aktarılacaktır. Denizbank’ ta belirtilen sürede kalmayı taahhüt ederseniz 300 TL promosyon ile emekli maaşınızı almaya devam edebilir siniz.

Dilerseniz ilk aylığınızı aldıktan sonra çalışmak istediğiniz farklı bir Banka var ise e-devlet sistemi ile maaşınızın hangi Bankaya aktarılmasını istiyorsanız sistemden girişini yaparak Emekli maaşınızın aktarımını sağlayabilir siniz. 

BUNUNLA İLGİLİ:  Ağustos 2020 Kira Artışı Ne Kadar?

 

Bankaların Emekli maaş aktarım kampanyalarında en uygun olan hangisi? yazımızı okumak için tıklayın

https://www.kucukpara.com/hesap-isletim-ucretleri/emekli-maas-aktarim-kampanyalarinda-en-avantajli-hangisi/

About Author

Finansçı

4 Comments

  • Güzel ve faydalı konu emekli maaşını azda olsa yükseltmek yaşam şartlarını bir adım daha kolaylaştırabilir.

  • emekli olmak çok güzel eski zmanlarda mesela benim babam 45 yaşında falan emekli olmuştu bu zamana kalsaydı hala emekli olamamıştı. bazen iyi bazen kötü

  • Emkli maaşında yüksek olmasında en önemli faktör son 4-5 yılda siğorta primlerinin en yüksek seviyeden ödenmesi gerek

  • Her emekli olanın maaşı aynı olmuyor nedense biri az alırken biri dhaa çok alıyor tabi bunun nedenleri var yok değil biraz daha fazla almak daha iyi olacaktır. elbettte

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir