13 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Kredi ne zaman avukatlık olur?

Kredi ne zaman avukatlık olur?

Krediniz gecikmeye girmeye başladı ve ödeme güçlüğü mü çekiyorsunuz? Kredi de kaç gün gecikmeye yaşanırsa borç avukata devir edilir?

Malum borca girmeden para biriktiremeyen bir milletiz o yüzden fazlasıyla borçlanıyoruz. Bir şeyler sahibi olmak için mecbur borçlanmamız gerekebiliyor. Fakat bazı dönemler geliyor ki işler sürekli tersine gidiyor ve kredi kartı borcunu yada kredi borcunu ödeyemeye biliyoruz. 

Hal böyle olunca sorunlar birer birere tetikleniyor ve tüm borçlarımız gecikmeye girebiliyor. Birinin asgarisini ödemeliyim diğerini en azından bir taksit öderim derken bir türlü düzlüğe çıkılamıyor. 

Kredi kaç gün gecikmeye girerse avukatlık olur?

Kredilerimiz için ödeme yaparken tüm tutarı ödeme yapamadıysanız, borcun çoğunu da ödemiş olsanız o taksit gecikmeye girer. Banka bu süreçte taksit tarihlerini unutabilme ihtimali yada hatırlatma amaçlı 2 taksit gecikme yaşanması durumunda tüketiciye ihtarname yada sms ile bildirim yaparak uyarıda bulunur. 2 taksit gecikmeye girdiyseniz işler çok yolunda gitmiyor olabilir o yüzden ödeme konusunda biraz daha efor sarf etmeniz gerekebilir. Bu süreçte ödeme yapamadınız ve 92 gün gecikmeye girmeniz durumunda krediniz kanuni takibe devir edilir. 

Bankalar bu borcu avukata devir etmeden bir kaç gün kendi ellerinde tutarlar. Vekalet ücreti gibi ekstra masrafları ödememek için bu kısa sürede avukata devir olmadan bu borcu kapatma şansı yakalayabilir siniz. Aksi takdirde Bankalar yetkili Hukuk Bürolarına yani avukata kredi dosyasını aktararak tahsilat yapılmasını beklerler. Ben gün sayamam en kolay nasıl hesaplarım diyorsanız 4.taksit gecikmeye girdiği anda bir kaç gün içinde krediniz avukata devir edilir.

Bu tarz kredi borcunuzun avukata devir edilmemesi adına Bankalar gecikmeye girdiğiniz ilk taksit itibari ile sms bildirimi yaparak tüketiciyi uyarıyor. Bazen istem dışı da kredi gecikmeleri de yaşanabiliyor. Kredinizi bağladığınız hesaba değil de farklı bir hesabınız mevcut ve bu hesaba gönderim yaptı iseniz, para gönderdiğiniz halde krediniz gecikmeye girebilir. Bu durumda gelen sms ile sorunu fark ederek en kısa sürece sorunu gidermeniz faydanıza olacaktır.

BUNUNLA İLGİLİ:  Ağustos 2019 Kira Artışı Ne Kadar?

 

 

Kredimi iptal ettirmek istiyorum ne yapmalıyım? yazımızı okumak için tıklayın

https://www.kucukpara.com/kredi-islemleri/konut-kredileri/kredimi-iptal-ettirmek-istiyorum-ne-yapmaliyim/

 

About Author

Finansçı

2 Comments

  • en çok kavram karmaşası olan bir konu konuyu arkadaş çok güzel anlatmış 92. gün avukata havale ederler kırmızı çizgi yenir yani

  • en güzeli hiç o radde ye getirmeden ödemek krediyi. yoksa avuta parası dava parası herşeyi müşteriye ödetir bu bankalar

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir