18 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Kredimi ödeyemiyorum nasıl yapılandırma yapabilirim?

Kredimi ödeyemiyorum nasıl yapılandırma yapabilirim?

Kredi yapılandırma işlemleri ile ilgili dikkat edilmesi gerekenler;

Malum hayat şartlarının zorluğu, zaruri ihtiyaçlar için sürekli yapılan zamlar fakat maaşlara yapılmayan zamlar sonrası kullanmış olduğumuz kredi yada kredi kartlarını gecikmeli olarak ödeme yapabiliyoruz. Tabi bu durum bizler için çok istenen durumlar değil ama Bankalar ekstra gecikme faizi tahsilatı yaptıkları için işlerine gelen bir durum diyebiliriz. Faiz ve komisyonlar ile para kazanan kurumlar olduğu için bizlerin gecikmeye girmesi onlar için daha fazla tahsilat olarak değerlendirilebilir.

Konumuza gelecek olursak ihtiyaç dan yada herhangi bir satın almadan dolayı kullandığınız krediyi düzenli ödeyemiyorsunuz ve bu krediyi yapılandırma yapmak mı istiyorsunuz? Tabi yapılandırma yapabilmeniz için Banka için belirli kriterlerin sağlanması gerekebilir. Kullanmış olduğunuz kredi 2 taksit gecikmede ve ödeme yapamıyor olduğunuzu var sayalım.

Kredilerde takibe atılma süresi 90 gün olduğundan 3.taksit ödeme yapmamanız halinde en çok 2 gün içinde krediniz takip hesaplarına aktarılarak avukatlar aracılığı ile tahsil edilme yöntemine başvurulacaktır. O yüzden 1-2 taksit gecikmede iken ödeyemeyeceğinizi anladığınız anda Bankanız ile iletişime geçerek kredinizi yapılandırma talebinde bulunabilir siniz. Tabi bu işlem size maddi anlamda ekstra faiz yükü ve komisyon ödemesine sebep olsa da yeni kullandırım sonrası ilk taksit tarihi için en az 1 ay öteleneceği için ekstra ödemesiz dönem kazanmış olursunuz.

Bu yapılandırma kredisi gecikmede olan kredinizin kapatılarak yeni kredi kullandırım işleminin yapılması durumudur. İlk kredinizi 8-10 taksit ödeme yaptıktan sonra yapılandırma işlemini gerçekleştiriyor iseniz faiz yükünü ilk 5-6 taksitte sırtladığınız için yapılandırma krediniz sonrası ekstra faiz ödemesi yapmış olacaksınız.

Tabi kredinizin takibe aktarılmaması için fazla ödenen faiz ve komisyon çok da göze dokunmuyor olabilir. Tabi yapılandırma kredisi kullandırım şartları olarak ilk kullanmış olduğunuz kullandırım şartlarınızın devam ediyor olması gerekir. Bu şartları belirtmek gerekir ise bordro yada maaş yazısı teslim ederek kredi kullandı iseniz Banka sizden çalıştığınız firmadan tekrar güncel maaş yazısı veya bordro talebinde bulunacaktır.

BUNUNLA İLGİLİ:  Fenerbahçe aldığı beraberlik ile bir üst tura çıktı

Takibe, avukata aktarılmış borcunuzu nasıl yapılandırma yapabilir siniz?

Biraz önce belirttiğimiz 90 gün sayısını kaçırdınız ve kredinizi 3 taksit ödemediğiniz için kredi borcunuz takip hesaplarına aktarıldı ve Hukuk bürolarına dosyanız teslim edildi. Eğer maaş ile çalışan bir birey iseniz ilgili avukatlar maaş haczi koyarak Banka alacağını sizden tahsil eder. Tabi böyle bir durum yaşamak istemiyor iseniz hemen takibe aktarılan borcunuz için Banka ile yada yetkili avukatlar ile iletişime geçmelisiniz.

Borcunuzu ödemek konusunda istekli iseniz Banka zaten tahsil edemediği bu borç için size tekrar yapılandırma yaparak Destek kredisi altında yeni bir kredi kullandırım gerçekleştirebilir. Tabi Destek Kredisi kullanabilmek için borcunuzun Banka tarafından belirlenen bir kısmı sizden peşin tahsil edilmek için talep edilebilir. Hesabınıza Banka tarafından istenen peşinatı yatırdıktan sonra takip borcunuza ilgili tutar tahsil edilerek kalan borç için tekrar yapılandırma kredisi kullandırılmak sureti ile krediniz tekrar canlı hale gelir.

Her Bankanın kredi kullandırım politikaları farklılık gösterebileceğinden yetkili personeller ile yapılandırma durumu söz konusu olduğu anda iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

Adıma kredi çekilmiş mi nasıl öğrenebilirim yazımızı okumak için tıklayın

About Author

Finansçı

2 Comments

  • Önemli olan takibe girmeden ödemek.ödeyemiyorsanız hiç kredi işine girmeyin

  • baya duygulandırıcı bir video herkes izlemesi gerekir şükretmek için

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir