13 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Kurban Bayramı öncesi Bankalar açık olacak mı?

Kurban Bayramı öncesi Bankalar açık olacak mı?

Kurban Bayramı tatili 23 Eylül de yarım gün olarak başlayıp 24 ve 25 Eylül olarak takvimde yer alıyordu. Meclis tarafından yapılan açıklama ile 21 eylül 2015, 22 Eylül 2015 ve 23 Eylül 2015 yarım günde İdari Tatil olarak eklenerek Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkarıldı. Fakat son anda yapılan tatiller Bankalardaki işleyişi değiştirmediğinden dolayı bu tatiller Bankaları etkilemiyor. Devlet Kurumları ve okulları etkileyen tatillerde Bankalar açık kalmaya devam ediyor.

21 Eylül 22 Eylül 23 Eylül de Bankalar açık olacakmı?

Fakat son dönemde ülkemizde yaşanan terör olayları ve Turizm de yaşanan gerilemeden dolayı okulların yaz tatili Kurban Bayramı ile birleştirilmişti. Son günlerde piyasada konuşulan dedikodulardan biri Mecliste yapılacak görüşme sonrası Uluslararası tatil edilerek Bankalarında tatil edilebileceği konuşuluyor.
Meclis toplandıktan sonra herhangi bir açıklama yapılıp yapılmayacağı merakla bekleniyor. Bankaların tatil edilmesi durumunda müşterilerin kredi ödeme günlerinin ötelenmesi çek, senet tahsilatlarında vadeler ötelenecek ibraz süreleri artacak gibi bir çok değişiklik yapılması gerekiyor. Bankacılık sektöründe anlık tatiller zor olarak nitelendirilse de Meclisten karar çıkması halinde sürecin ne olacağı merakla bekleniyor.

BUNUNLA İLGİLİ:  Senet tahsil masrafı ne kadar? Bankalar ne kadar ücret alıyor?
About Author

Finansçı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir