12 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Ohal kapsamında kapatılan Firmaların çek ve senetleri ne olacak?

Ohal kapsamında kapatılan Firmaların çek ve senetleri ne olacak?

Ohal kararnamesi ile Milli Güvenliğe tehdit oluşturduğu saptanan Fethullahçı Terör Örgütü ile irtibatı saptanan Sağlık, Öğretim Kurumları, Yurtlar, Vakıf, Dernek gibi kurumların piyasadaki çek ve senetleri ne olacak?

Ohal kapsamında, Darbe teşebbüsü sonrası Fetö Terör Örgütü ile irtibatı belirlenen Özel Sağlık Kuruluşları, Özel Öğretim Kurumları, Öğrenci Yurtları, Vakıf ve Dernekler ile bağlantılı iktisadi işletmeleri, Vakıf Yükseköğretim Kurumları, Sendika, Federasyon ve Konfederasyonlar kapatıldı.

Kapatılan tüm kuruluşların hak ve alacakları, taşınır taşınmazları Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Hazine’ ye devir edildiği bildirilmektedir. Tabi bu süreçte ilgili kuruluşların detayı Bankalara bildirilerek ilgili hesaplara bloke kaydı işlenmesi sonrasında talep edilmesi halinde Maliye ve Hazine’ ye gönderim yapılacak. Tabi bu süreçte bu kurum ve kuruluşların piyasada olan çek ve senetleri için Firmalar Bankaların kapısını çalmaya başladı. 

Ohal kapsamında kapatılan Kurum ve kuruluşların piyasadaki çek ve senetleri ödenecek mi?

Ohal kapsamında Fetö Terör Örgütü ile ilgili bağlantısı saptanarak kapatılan kurumların piyasada dönen çekleri Bankalara sorulmaya başlandı. Hesaplarda bloke olduğu, ilgili bedeller Hazine’ ye aktarılacağı için bu firmalara ait çekler kimi Bankada karşılıksız işlem görürken kimisinde ise 667-668 sayılı ohal kararnamesi gereği Hazine’ye intikal ettiğinden işlem yapılmamıştır şeklinde işlemler yapılabilmektedir. Resmi Gazete’de yayınlanan Kararname’de Fetö Terör Örgütü ile irtibatı bulunan firmaların her türlü borçlarından dolayı Hazine’ den hak ve talepte bulunulamaz ibaresi bulunmaktadır.

Ohal kapsamında kapatılan kurum ve kuruluşların tahsile verdiği çek ve senetler ödenecek mi?
 
Ohal kapsamında çıkarılan Kararnamede, Kurum ve Kuruluşların hakları ile beraber devir oldukları için bu firmalara ait senet borçlusu olan firmaların senetlerini ödemesi gerekmektedir. Tabi bu senet tutarları Maliye Bakanlığının talebi doğrultusunda belirtilen hesaplara aktarılması gerekmektedir. Firmalara ait çek ve senetlerin ödenmemesi durumunda karşılıksız olan çekler ve protesto edilen senetler yetkili Kurumlara teslim edilecektir.
Bank Asya müşterileri parasını hangi Bankadan alabilecek? yazımızı okumak için tıklayın
BUNUNLA İLGİLİ:  İş Bankası Dijital Kumbara Garanti Bankası Akıllı Kumbara Nasıl Açılır?
About Author

Finansçı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir