17 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Piyasa şartlarında Dek kredi kullanmak mantıklı mı?

Piyasa şartlarında Dek kredi kullanmak mantıklı mı?

Geçmiş yıllarda Dek kredi kullandığı için iflas eden, borcunu kapatabilmek için evini arabasını satan bir çok haber okuduk. Yapılan düzenlemeler ile bu tarz sorunların önüne geçilmeye çalışılsa da Ticari faaliyet gösteren firma yada şahıslara Dek kredi kullandırımları devam ediyor.

Son dönemde piyasa koşullarında Dek kredi kullandırımlarının durma noktasına geldiğini görebiliriz. Kurdaki sert yükseliş kredide vade boyunca kur farkı riski doğurduğu için Dek kredi kullandırımları çok hareketli değil diyebiliriz.

Merkez Bankası faiz arttırımı yapmasa dahi Bankalar kendi tedbirlerini almaya çalıştıkları için ufak ufak faiz arttırımları yapmaya devam ediyorlar. Mevcut piyasada borçlanma yüzdesi düşmekle beraber kredi almakta bir o kadar zorlaşmaya başladı diyebiliriz. Bu dönemde ödeme dengesinin iyi ayarlanması gerekmekte olup, sürecin iyi analiz edilememesi durumunda olumsuzluklar ile karşılaşma ihtimali doğabilir.

O yüzden mümkün olduğunca kredilerin uzun vadeli planlanması piyasa riskini azaltmakta faydalı olabilir. TL ile borçlanma piyasada her zaman avantaj sağlamakta olup kısa dönemde borçlanmamak avantaj sağlayabilir.

BUNUNLA İLGİLİ:  Trafik Kazaları 2015 Bilançosu
About Author

Finansçı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir