18 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Reddi Miras yaptığımda Emekli İkramiyesi hakkımda kaybolur mu?

Reddi Miras yaptığımda Emekli İkramiyesi hakkımda kaybolur mu?

Vefat eden yakınınız için Reddi Miras yapmanız durumunda, Emekli ikramiyesi ve Emekli aylığından da vazgeçmiş olur musunuz?

Vefat eden yakınınıza olası borç ve alacak durumlarından yada kardeşler arasında yaşanan problemler yüzünden Reddi Miras yapılabiliyor. Henüz emekli olmamış yakınınızın vefatı sonrası belirtilen durumlardan dolayı Reddi Miras yapıldı ise sadece Mirasçılık vasfından kurtulursunuz. 

Reddi Miras sonrası Emekli ikramiyesinde hak sahibi olabilir misiniz?

Reddi Miras yapılması Miras hukuku nezdinde değerlendirilmekte olup, Emekli maaş ve ikramiyeleri bu kapsamda değerlendirilmez. Emeklilik ile hak sahibi olunan tutarlar için SGK nezdinde Mirasçılığınız devam eder.

Tekrar kısaca özetlemek gerekir ise, yakınınız Emekli olmadan vefat etti mirasçıları olarak Eş ve çocuklar Reddi Miras yapsanız dahi eşe Dul aylığı, çocuklara Yetim aylığı bağlanır. Daha öncesinden gelen haciz gibi borçlar var ise Reddi Miras yaptığınız için bu tutarlar üzerinde etkisi olmayarak terekeye de dahil olmayacaktır.

Fakat vefat eden yakınınız vefat etmeden Emeklilik dilekçesini vererek işlemlere başlandıysa ve vefat bu süreçten sonra gerçekleşir ise Emekli ikramiyesi artık vefat eden kişi adına çıkarıldığı için terekeye dahil edilir. Bu şekilde yaşanacak bir durumda Reddi Miras yapılması durumunda Emekli ikramiyesinden de vaz geçilmiş olacaktır. 

Bu tarz bir durum ile karşılaşılması durumunda bir Avukat yardımı almanız sizlerin faydanıza olacaktır. Sosyal Güvenlik Hukuku ve Miras Hukuku’ nu iyi analiz ederek bu konuda sizlere yardımcı olabileceklerdir.

 

 

Vefat eden yakınınıza ait parayı Bankadan nasıl çekebilir siniz? yazımızı okumak için tıklayın

https://www.kucukpara.com/banka-hesaplari/vadesiz-hesaplar/vefat-eden-yakininiza-ait-parayi-bankadan-nasil-alabilirsiniz/

 

BUNUNLA İLGİLİ:  Kendi den Türkiye nin en seksi kadınıyım açıklaması
About Author

Finansçı

4 Comments

  • bu tür bilgiler ile insanlara güzel örnek oluyorsunuz yani faydalı bilgiler ediniyorlar. ben emekli değilim ama tabi emekli olanlara bu bilgileri anlatabilirim

  • Reddi miras’ın gerçekten geçerli olduğuna bile inanmıyordum netice de belki bir yönlendirme ile o an resmi olarak red etti .ilginçmiş

  • Reddi miras çoğu zaman vefat eden kişinin çok borcu olduğunda yapılıyor. Hal böyle iken de maaşın pek önemi kalmıyor

  • Reddi miras bence istisnalar dışında hiç kimsenin yapmaması gereken bir şeydir. Sonuçta ölenin diğer tarafta rahat etmesi için borcunu ödemeliyiz.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir