11 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Rusya’dan LocalBitcoins’e Engel

Rusya’dan LocalBitcoins’e Engel

Kripto para borsası LocalBitcoins’in sitesi Rusya’da engellendi. Site, ülkenin medya denetçisi Roskomnadzor tarafından “Rusya Federasyonu’nda yasaklı bilgiler içeren” online kaynaklar listesine ekledi.

Rusya’nın oluşturduğu kara listeye 5 Temmuz’da eklenen siteye erişim bazı erişim sağlayıcıları tarafından önceden engellenmişti. Fakat o tarihten sonra Rus yetkililer kripto paralara dair yaptığı konuşmalarda daha yumuşuk bir tavır sergilediler.

Örneğin 18 Temmuz’da Maliye Bakanlığı bitcoin ve dijital paraları yabancı para birimleriyle aynı statüye sokacak bir yasa düzenlemeye niyeti olduğunu açıklamıştı. Bu yasa ile dijital paraların ülkeden çıkarılmasının yasaklanacak ve satın alımıyla yurt dışına gönderilmesi serbest bırakılacaktı.

Ağustos ayında ise yetkililer  tekrar bir fikir değişikliği ile kripto para operasyonları için kriminal yükümlülük alma planlarını askıya aldıklarını açıklamıştı.

2012 yılında kurulan ve 2016 itibariyle 249 ülkeden 1.35 milyon müşterisiyeaylık 5 milyon dolar işlem hacmine sahip Fin kripto para borsası LocalBitcoins’in yasaklanması Rusya’da bitcoin trendinin arttığı bir zamana denk geliyor.

Örneğin 24 Ağustos’ta aylık  işlem hacmi 860 milyon rubleyi (13,2 milyon dolar) geçerek ülkede tüm zamanların rekorunu kırmıştı. Bununla birlikte yıl başından beri işlem hacmi yaklaşık 3 kart arttı.

BUNUNLA İLGİLİ:  Mtv 2.taksit ödemesinde süre uzatıldımı ödemeyi nasıl yapabilirim?
About Author

Finansçı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir