10 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Stajyer ehliyet öncesi son başvuru tarihi 09 Eylül 2015

Stajyer ehliyet öncesi son başvuru tarihi 09 Eylül 2015

Yeni yılda yürürlüğe girecek olan stajyer ehliyet uygulamasına takılmadan ehliyet almak isteyenler sürücü kurslarına olan talebi hızlandırdı. 09.09.2015 bugün 17:00 ye kadar yapılan başvurular stajyer ehliyet uygulamasına takılmadan ehliyetlerini alabilecekler.
Türkiye Sürücü Kursları Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi Kenan Çetin stajyer ehliyet uygulamasının 1 Ocak 2016 itibariyle devreye gireceğini ileterek Milli Eğitim Bakanlığı ve İç İşleri Bakanlığı tarafından sürece eklenmiş bir durum olduğunu iletti. Stajyer sürücülük’ün amacının Trafik kazalarının önlenmesi amacıyla oluşmuş bir sistem olduğunu belirtti.

Stajyer ehliyette dikkat edilmesi gereken maddeleri şu şekilde anlatabiliriz;

3 defa kırmızı ışık ihlali,
Verilen 100 ceza puanının 75 ceza puanını doldurması,
Alkollü araç kullanımı,
Hız limitlerini 3 kez aşarak radara girilmesi durumunda ehliyet iptal edilecek.

Ehliyeti iptal edilen kullanıcılar tekrar ehliyet kurslarına başvuru yaparak normal ders ve direksiyon eğitimlerini tekrarladıktan sonra 2 yıllık stajyer ehliyet süreci tekrar başlayacak. Kaza ve hataların azaltılması sebebiyle yapılan düzenleme bu süre zarfında tekrar kazaya sebep vermemeleri durumunda Asıl begelerini Trafik Tescil bürolarından alabilecekler.

Kenan Çetin stajyer uygulamasına ait kurallara takılmamak için Sürücü kurslarına talebin çok olduğunu son dönem olması nedeniyle kursların kontenjanlarının çok daha çabuk dolduğunu belirtti. Ehliye almak isteyen kullanıcılar 10 Ekim 2015 tarihinde yapılacak sınava yetişebilmek için sürücü kurslarına akın ettiğini dile getirdi.

09.09.2015 tarihinde sürücü kurslarına yapılan başvurular stajyer ehliyet uygulamasına dahil olmadan eski süreç ile ehliyet sahibi olacağından yapılan başvurular hız kazandı.

BUNUNLA İLGİLİ:  Hazine Bonosu- Devlet Tahvili nedir?
About Author

Finansçı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir