10 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Suriyeli vatandaşlara Geçici Koruma kimlik belgesi müjdesi

Suriyeli vatandaşlara Geçici Koruma kimlik belgesi müjdesi

Suriye halkı ve Mültecilere verilecek kimlik belgesi ile Ülkemizde Bankacılık işlemleri ve yerel abonelik hizmetleri için onay verildi.

Türkiye’ de faaliyet gösteren Bankalar tarafından tereddüt edilen kimlik tespiti konusunda Masak tarafından bilgi talep edilmişti. Masak tarafından yabancı kişilere ait hangi kimliklerin geçerli olup olmayacağı teyit edilmişti.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uluslararası Koruma Dairesi Başkanlığından iletilen yazıda belirtilenler şu şekilde;

22.10.2014 tarihli ve 2014/6883 sayılı Geçici Koruma Yönetmeliği uyarınca, 28 Nisan 2014 tarihinden bu yana Suriye Arap Cumhuriyetinde gelişen ve devam eden olaylar sonrası geçici koruma amacı ile Suriye Arap Cumhuriyeti tarafından Ülkemiz sınırlarına grup ve bireysel olarak gelen yada sınırlarımızdan içeri geçen Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşları ile beraber mülteci ve vatansız kişiler Uluslararası koruma başvurusu yapmış olsalar da geçici koruma altına alınmışlardır. Yabancıların Yabancı Tanıtma Belgesi veya Geçici Koruma Kimlik belgesi ile elektronik haberleşme hizmeti dahil kalan tüm hizmetler için abonelik sözleşmeleri yapabileceklerine dair hüküm açıklandı.

suriyeli vatandaşlara verilecek kimlik belgesi

 

Ekte belirtilen kimlik belgeleri ile Ülkemizde Geçici Koruma kapsamında olan Suriyeli halkın, yine Ülkemizde doğalgaz, su, elektrik, telefon abonelikleri ek olarak Banka ve PTT şubelerinde hesap açabilmesi için ekteki kimlik belgesinin kullanılabileceği belirtilmektedir. Ekli kimlik belgeleri ile Ülkemizde hayatlarını sürdüren Suriye’ li vatandaşlar için bir çok hak tanınarak mağduriyet yaşamamaları için gerekli düzenlemenin yapıldığı belirtilmektedir.

Yapılan bu düzenleme ile Suriye halkı ve mülteciler adlarına fatura başvurusu yapabilecek Bankacılık işlemlerini rahat bir şekilde gerçekleştirebilecekler.

 

Çocuk hesabı nasıl açılır yazımızı okumak için tıklayın

https://www.kucukpara.com/banka-hesaplari/cocuk-hesaplari/cocuk-hesabi-nasil-acilir/

BUNUNLA İLGİLİ:  Mal Mukabili Ödeme nedir?
About Author

Finansçı

7 Comments

  • Ön yargılı değilim ama faturalı bir hizmet alıp sonra ortadan kaybolunca ne olacak? lütfen birisi cevap versin

  • Ülkemizde artık çok fazla Suriyeli var geçici kimlik çıkarmaları şart oldu.

  • suriyelerilelere geçici kimlik verilmesi iyi ama ya kalıcı olursa olsun sıkıntı yok ama bunlar genelde savaştan kaçanlar değil mi ülkesini neden savunmazlar anlamadım

  • ülkemizin rızkını onlarla paylaşmış oluyoruz bize büyük bir külfet oluşturuyor Allah devletimize zeval vermesin çok iç acıcı bir durum değil.

  • suriyeli vatandaşların buna ihtiyacı vardı. Normalde olması gereken de zaten buydu biraz geç kalınsada iyi adım atılmış

  • Vatandasilik astiorm

  • Adim FATiH ABDULRAHMAN BAN Türkmenim vatandaşlık istiyorum Nasıl alacağız 4 yıl oldu Türkiye’deyim numaram Gsm 05392027005

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir