20 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Tüketici Hakem Heyetinden fazla iade yapıldığında ne yapılmalı?

Tüketici Hakem Heyetinden fazla iade yapıldığında ne yapılmalı?

Tüketici Hakem Heyetinden yaptığınız başvuru sonrası hatalı karar yada fazla tutar iade edilmesi konusunda karar çıktı ise ne yapılmalı?

Son dönemin en çok konuşulan konularından biri olan Tüketici Hakem Heyeti başvuruları desek yanlış olmaz herhalde. Hepimizin 10 yıl içinde ödediği en az bir dosya masrafı kesin olmuştur. Tüketici Hakem Heyetlerin deki başvuru yoğunluğu hala aynı hızıyla devam ediyor. Fakat son dönemde Bankacılık çevresinde ve Halk arasında hatalı iadeler yapıldığı ve bu süreçte ne yapılması gerektiği konuşuluyor.

Tüketici Hakem Heyetinden fazla iade yapılması için karar çıkması halinde ne yapılması gerekiyor?

Tüketici Hakem Heyetlerinde yaşanan yoğunluktan dolayı yapılan başvurularda sağlıklı kontrol yapılamamasından dolayı hatalı tutar iadesi konusunda kararlar çıkabiliyor. Tabi Bankalar kendilerine ve Tüketiciye gönderilen kararda ne kadar tutar yazılı ise iadesini Tüketici hesaplarına iade etmek durumunda kalıyor. Kimi Tüketici durumu fark ederek iade edilmesi gereken tutarı alarak Bankanın verdiği muvaffakatnameyi imzalayarak alacağının sonlandırıldığını belirtebiliyor. 

Ama bazı Tüketiciler ellerinde bulunan karara istinaden belirtilen tutarı Bankalardan tahsil edebiliyorlar. İade yapılan bedeller belirli bir tutarın altında kalması durumunda mahkeme masrafı gibi diğer masrafları Bankalar hesaplayarak ekstra masraf ödememek adına Tüketiciye ödeme yapmak durumunda kalabiliyorlar.

Hatalı Hakem Heyeti iadelerinde Bankalar nasıl işlem yapıyorlar?

Bankalar, BDDK’ ya Tüketici Hakem Heyeti tarafından hatalı çıkarılan kararlar konusunda şikayetlerini ilettiler. Hatta hatalı kararların çıkarıldığı Tüketici Hakem Heyeti yetkililerine savcılıktan suç duyurusunda bulunulduğu konuşuluyor. Hukuki süreç sonunda ne karar çıkacağı şu an için belli değil. Tüketiciden hatalı yapılan iadeler konusunda bir iade talebi gelir mi yoksa ilgili kurumlardan tazminat olarak mı talep edilir onu süreci takip ederek göreceğiz. Gelişmeleri sizler ile paylaşmaya devam edeceğiz.

BUNUNLA İLGİLİ:  Transfer işlemleri talimat tarihinden bir sonraki gün yapılır mı?

 

 

Cep telefonu sim kart değişikliğinde Banka hesabımda oluşan blokeyi nasıl kaldırabilirim? yazımızı okumak için tıklayın

https://www.kucukpara.com/cok-tiklanan/cep-telefonu-sim-kart-degisikliginde-banka-hesabimda-olusan-blokeyi-nasil-kaldirabilirim/

About Author

Finansçı

1 Comment

  • 2 ay önce benim başvurumda da hatalı rakam ile karar çıkarılmıştı ben ödediğim kadar tutarı aldım ve hesabı kapattım.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir