11 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Tüketiciye Sıfır Faizli Kredi Avantajı Sunan Alışveriş Siteleri

Tüketiciye Sıfır Faizli Kredi Avantajı Sunan Alışveriş Siteleri

Çoğu zaman tüketiciler tarafından sıkça duyarız Bankalar için konuştukları serzenişleri. Bankalar tarafından tahsil edilen yüksek masraflar, işlem yapamadıkları zaman işlem saatlerine olan tepkileri, çağrı merkezi ile yapılacağınız düşündükleri işlemler için şubeye uğramalısınız söylemi gibi bunları daha çokça sıralayabiliriz. Tüketici her zaman haklıdır prensibinden yola çıkarak her kurumun empati kurarak iş akışlarını düzenlemeleri önem arz ediyor.

Şimdi tüketiciye sıfır faizli kredi nedir? diye merak ettiniz sanırım. Bankalar dönem dönem müşteri portföylerini arttırmak,içerideki müşterileri tatmin ederek müşteri memnuniyetini arttırmayı hedefleyebiliyorlar. Asıl konumuz bu örnek olmasa da bundan da bahsetmek gerekir ise kredi kartı kullanıcıları için yılda bir kez sıfır faizli düşük tutarlarda nakit avans seçeneği sunabiliyorlar diyerek noktalayalım. (Örnek İş Bankası)

Tüketiciye Sıfır Faizli Kredi Avantajı Sunan Alışveriş Siteleri

Teknolojik ürünlere kredi kartından yapılan taksit adetlerinin sınırlandırılması sonrası hemen alternatif yöntemler ortaya çıktı biliyorsunuz. Bunlar alışveriş kredisi altında tüketiciye mağazalarda Teknosa, Media Market, Vatan Computer kullandırılan kredileri görmüş olabilir siniz. Burada amaçlanan Bankalar tarafından sıfır faizli kredi avantajı ile alacağınız ürünü taksit ile alabiliyorsunuz.

Ama asıl anlatmak istediğimiz sıfır faizli kredi bu değil tabi, dahi Türk halkı tarafından bulunmuş biraz suistimal içeren bu yöntem ile tüketici sıfır faizli kredi kullanmış gibi bir durum oluşuyor. İşlemin içeriğinden bahsetmek gerekir ise yüksek fiyatlı akıllı cep telefonu satın almak isteyen bir tüketici düşünün. Cebinde nakit para yok ise pahallı bir akıllı telefon alacak tüketici teknolojik ürün satışı yapan mağazalarda Banka yetkilileri tarafından düzenlenen kredi evrakları ile kredi çekebiliyorlar.

Sıfır Faizli Kredi Veren Alışveriş Siteleri

Satın Aldığınız Ürünü İade Ettiğinizde Sıfır Faizli Kredi Ne Oluyor?

Bankalar genellikle bu kredileri sıfır faizli olarak düzenleyerek hem tüketicinin faizsiz ürün almasını sağlıyorlar hemde kendilerine yeni müşteri portföyü sağlamış oluyorlar. Bu işlemlere bir çok Banka aracılık ediyor İngBank, Denizbank, Teb gibi bir çok seçenek var. Sıfır faizli alışveriş değil sıfır faizli kredi durumu alışverişten sonra ortaya çıkıyor. Tüketici aldığı ürünü beğenmediğini yada memnun olmadığını belirterek aldığı kuruma iade ediyor ve sonuç ne mi oluyor?

BUNUNLA İLGİLİ:  Trafiğe kayıtlı araç sayısı Nisan ayı rakamları

Teknolojik Ürün satışı yapan mağazalardan satın aldığınız ürünü iade ettikten sonra kurum satın alırken vermiş olduğunuz tutarı size iade ediyor. Son dönemde satın aldığınız bir akıllı telefon için 5-6 Bin Lira ödediğinizi düşünürseniz, kredi çekerek satın aldığınız cep telefonunu iade ettikten sonra kurum Bankaya herhangi bir bildirim yapmıyor. Buda şu demek oluyor ki cep telefonu için aldığınız kredi size sıfır faizli kredi gibi bir şey oluyor.

Tabi kurum ürün iptal edildiğini Bankaya bildirim yaparsa o zaman sözleşme şartları ön plana çıkıyor. O yüzden satın alma sonrası sözleşme şartların kontrol ederseniz sizin aleyhinize bir durum yaşanmaz. Bu tarz bir bildirim olmaması durumunda cep telefonu almak için satın aldığınız kredi sıfır faizli nakit kredi durumuna dönüşerek avantaj sağlamaktadır. Tabi bu anlatılanlar öneri niteliğinde olmayıp tüketici ve firmalar arasında yaşanan olayların aktarımı niteliğindedir.

 

About Author

Finansçı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir