17 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Varlık Yönetim Şirketlerinde zorunlu sermaye artışı

Varlık Yönetim Şirketlerinde zorunlu sermaye artışı

Varlık Yönetim Şirketlerinin kuruluş ve faaliyetlerinde yapılan yönetmelik değişikliği ile Faktoring Şirketleri gibi kapanışlar gelebilir.

Varlık Yönetim Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet esasları hakkında yapılan yönetmelik değişikliği ile şirketlerin yapması gereken düzenlemeler Resmi Gazete’ de yayınlandı. Yayınlanan yönetmelikten satır başları şu şekilde;

  • Varlık Yönetim Şirketlerinde Asgari Sermaye tutarları 20 Milyon TL’ ye yükseltildi. Varlık Yönetim Şirketleri 31.12.2017 tarihine kadar Asgari Sermayelerini belirtilen seviyeye uyumlu hale getirmek zorundalar.
  • Varlık Yönetim Şirketleri, bünyesinde Bilgi Sistemi ve İç Kontrol Sistemi kurmak zorundalar. 31.12.2016 tarihine kadar belirtilen ekiplerin kurulması gerekmektedir.
  • Genel Müdür ve Yönetim Kurulu üyelerine ilişkin bildirimler, şirketin yapabileceği işler Yönetim kadrosuna ait genel bilgiler ve kurum içi işleyişe ait düzenlemeler yapılmıştır.

Geçtiğimiz yıl Faktoring şirketlerinde yaşanan kapanmalar Varlık Yönetim Şirketlerinde de bu yıl görülebilir. İlgili şirketler aldıkları datalarda tahsil kabiliyetinin düşük olması durumunda büyük maddi riskler yaşayabiliyorlar. O yüzden bu düzenlemeler şirketlerin uzun dönem sağlıklı bir şekilde faaliyet göstermeleri için faydalı olarak yorumlanıyor.

 

 

Türkiye’ de faaliyet gösteren Varlık Yönetim Şirketleri ve irtibat telefonları yazımızı okumak için tıklayın

https://www.kucukpara.com/gundem/turkiye-de-faaliyet-gosteren-varlik-yonetim-sirketleri-ve-irtibat-telefonlari/

BUNUNLA İLGİLİ:  Ekim 2018 Kira Artışı Ne Kadar? Üfe Mi Yoksa Tüfe Mi?
About Author

Finansçı

1 Comment

  • Benim çok merak ettiğim bir soru var bu varlık şirketleri ile alakalı. Bizi zarara uğratırlarsa zararı karşılıyorlar mı?

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir