12 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Yanında bakıcı çalıştıranlar sigorta yapmak istediğinde neler gerekiyor?

Yanında bakıcı çalıştıranlar sigorta yapmak istediğinde neler gerekiyor?

Yanında bakıcı çalıştıranlar sigorta yapmak istediğinde neler gerekiyor?

Son dönemin gözde mesleklerinden olan bakıcılık için belirli şartları sağlamanız gerekiyor. Şu anki yasal düzenlemede temizliğe gelen yada çocuğunuza bakan bakıcılar için ssk priminin ödenmesi gerekiyor. Olası ihbar veya denetimlerde sigortasız çalışan bulundurmanız halinde çalıştığı her ay için cezai yaptırımları mevcut. O yüzden artık çocuk bakımı için evinizde çalışan personele sgk girişi yapılarak primini ödemeniz gerekiyor. Sgk müfettişi veya Sgk denetmeni kontrolü esnasında sigortasız çalışan bulundurmanız durumunda sigortasız işçi çalıştıran işveren 1 yıl için asgari ücretin 38 katı, İşletme defteri tutan asgari ücretin 32 katı, İşveren defter tutmuyorsa özel inşaat gibi 1 yıl için 28 asgari ücret katı ceza ödemek zorunda kalır.

Yanınızda çalışan bakıcı için sigorta kaydını nasıl başlatabilirim?

Yapmanız gereken ilk işlem ekteki linkteki Ek 9 formunu 3 nüsha çıktı alarak çalışan ve iş veren olarak doldurulması gerekiyor. Bu form ile iş yeri adresi yani çocuğun bakılacağı adrese bağlı SGK müdürlüğüne başvurmak gerekiyor. Giderken yanınızda bulundurmanız gereken evraklar da ise Nüfus cüzdanı olması gerekmektedir. Sonrasında yapılması gerekenler SGK çalışanlarına ait olup giriş kaydının yapılması gerekmektedir. Eğer yanınızda çalışacak çocuk bakıcısının daha önceden SGK girişi mevcut ise tekrar SGK kaydını aktif hale getirdiğiniz için teşvikten faydalanma ihtimaliniz mevcut.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/04/20150401-16-1.pdf

Asgari ücret ile çocuk bakıcısı çalıştıracaksanız SGK ya ne kadar ödeme yapmanız gerekiyor?

Maaş+Sgk primi günlük olarak maliyeti 42.45 TL olup, çalıştıracağınız bebek bakıcısının size maliyeti aylık 1.273,50 TL yi bulmaktadır. Çalışanınıza ödemeyi Banka aracılığıyla hesaba ödeme yapılması gerekiyor ödemenizi ispatlayamamanız durumunda cezai yaptırımları mevcuttur. Sgk ya yapacağınız ödemeyi ise Bankalardan yada SGK sitesinden ‘SGK ödemesi’ altındaki menülerden ödeme yapmak istediğinizde size yansıtılan borç bakiyesini ödemeniz gerekmektedir.

BUNUNLA İLGİLİ:  Arsa Ve Arazi Yatırımında Nelere Dikkat Etmeli? En Çok Nasıl Para Kazanırım?

Sigortasız çalışanlar olası şikayetlerini nereye yapmaları gerekiyor?

Sigortasız çalışanlar Alo 170 i arayarak dilekçe ile Sgk il müdürlüğü veya Sgk merkezlerine başvurabilirler.

#Çocuk bakıcısı veya hizmetli çalıştırmanız durumunda Sgk başlangıcını nasıl yapabilirim#
#Asgari ücretli çocuk bakıcısı çalıştırmanız durumunda ne kadar ücret ödemeniz gerekiyor#

 

Bankada çocuk hesabı nasıl açılır yazımızı okumak için tıklayın

https://www.kucukpara.com/banka-hesaplari/cocuk-hesaplari/cocuk-hesabi-nasil-acilir/

About Author

Finansçı

1 Comment

  • yanında bakıcı calistiranlar SGK ödememek için sürekli yabancı çalıştırıyorlar. Ülkede bu kadar ıssız varken paramız yurt dışına gidiyor surekli

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir