20 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Yaz saati uygulaması bu gece başlıyor

Yaz saati uygulaması bu gece başlıyor

Yaz saati uygulaması ne zaman başlayacak? Saatler ne zaman ileri alınıyor?

Beklenen yaz saati uygulaması bu gece itibariyle başlıyor. Bir çok Dünya ülkesinde gerçekleşen ve gün ışığını daha aktif kullanmak adına gerçekleşen yaz saati uygulaması beraberinde mesai saatlerinde değişikliği de beraberinde getirecek.

Yaz saati uygulaması 2016 ne zaman başlıyor?

Yaz saati uygulaması bu gece yani 27.03.2016 tarih 03:00 e geldiğinde saatlerimizi 1 saat ileri alacağız. Yaz saati uygulaması normal şartlarda 25 Ekim 2015 tarihinde sona ermesi gerekli iken Ülkemizde seçim dolayısıyla 08.11.2016 tarihine ertelenmişti.

Kış saati uygulaması 2016 ne zaman başlayacak?

Kış saati uygulaması ise 30.10.2016 tarihinde tekrar devreye alınarak, 04:00 itibariyle 1 saat geri alınacak. Yaz saati uygulamasının devreye alınması sonrası memur mesaileri de değişiyor. Saatler ileri alındıktan sonra 28 Mart günü memur mesaileri 08:30- 17:00 olarak revize edilecek. Daha öncesinde Valilik Kış saati uygulaması gereği çalışma saatleri 08:00- 16:30 olarak değiştirmişti.

Yaz saati ve Kış saati uygulamasını kim buldu?

Hepimizin tanıdığı Benjamin Franklin tarafından ortaya çıkarılan yaz ve kış saati uygulaması, gün ışığını en aktif kullanabilmek için oluşan bir fikirden ibaretti. Aslında tek amacı da elektrik tasarrufu olan bu uygulama 1910 yılında yasalaştı. 20 dakika olarak başlayan yaz kış saati uygulaması 1916 yılında 1 saat olarak değiştirildi. Tüm Dünya’ da bir saatlik elektrik tasarrufunun ne kadar büyük bir hacime sahip olduğunu düşününce yıllar önce hayat geçirdiği bu uygulama için Benjamin Franklin’i saygıyla anmak gerekir.

 

Bankada çocuk hesabı nasıl açılır? yazımızı okumak için tıklayın

https://www.kucukpara.com/banka-hesaplari/cocuk-hesaplari/cocuk-hesabi-nasil-acilir/

BUNUNLA İLGİLİ:  Galatasaray dan Lukas Spalvis atağı
About Author

Finansçı

4 Comments

  • saatlerin ileri alınması güzel bir şey yazın gelmesi gibi yani günzdüzler uzun olacaktır.

  • Bilgisayar ve telefonum otomatik geçiş yapacaktır. Bende kol saatlerimi ayarlayayım sonra unuturum.

  • Yaz saati uygulaması tamam güzel birşey olabilir ama benim için değil. Ancak benim için değil her sene unuturum her seferinde de biyerler geç kalırım

  • yaz saati uygulamasına geçen günlerde geçtik ama sanki zaman daha çabuk geçiyor ben anlmadım gitti

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir