15 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

2020 Dinlenme Tesisi Misafirhane Sosyal Tesis Kreş Ücretleri

2020 Dinlenme Tesisi Misafirhane Sosyal Tesis Kreş Ücretleri

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Kamu Sosyal Tesislerine ilişkin tebliğ gereği her yıl açıklanan veriler gereği Eğitim ve Dinlenme tesisi, Okul öncesi kreş ücretleri, Çocok Bakım evleri, Misafirhaneler, Spor Tesisleri ve diğer Sosyal tesislere ait işletme giderleri için ilgili kuruluşların bütçelerinde bir katkı sağlamaması esastır. 18.01.2020 itibari ile Resmi Gazete‘ de 2020 yılına ait Dinlenme tesisleri, spor tesisleri,misafirhanelere ve okul öncesi kreşlere ait fiyat listesi yayına alınmıştır.

2020 Dinlenme Tesisi Misafirhane Sosyal Tesis Kreş Ücretleri

Tebliğ gereği merkezi yönetim kapsamında yürütülen döner sermayeli kuruluşlar, kamu kuruluşları, kamu iktisadi teşebbüsler, kamu bankaları ve diğer kamu kuruluşlarının tasarrufunda olan Eğitim ve Dinlenme tesisi, Okul öncesi Kreşler, Çocuk Bakım evleri, Misafirhaneler, Spor Tesisleri ve diğer Sosyal ve destek amacı güden tesislerde dinlenme yada farklı amaçlarda yararlanacak kişilerin yemek, konaklama ve diğer bilumum hizmetlerin ücretlerinin tespiti ve elde edilen gelirin kullanımı konusunda uyulması gereken şartları belirlemektedir.

Eğitim ve Dinlenme Tesisi 2020 ücretleri

Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan tebliğ gereği Kamu Kurum ve Kuruluşları tarafından yönetilen Eğitim ve Dinlenme Tesisleri imkanlarından faydalanacak olan kurum çalışanları tarafından 2020 yılında ödenecek en az bedeller, tesisler için aşağıda detayı verilen özelliklere göre değerlendirilerek tespit edilmekte olup fiyatlar şu şekilde yansıtılmaktadır.

  • Aşağıdaki özelliklerden 15 ve daha fazla şartı bünyesinde bulunduran tesislerde kişi başı günlük yemek bedeli 26.50 TL, Günlük konaklama bedeli 10.00 TL (1 Temmuz-15 Ağustos döneminde 13.00 TL) belirtilmektedir.
  • Aşağıdaki özelliklerden 12 ve 14 arasında şartı bünyesinde bulunduran tesislerde kişi başı günlük yemek bedeli 22.00 TL, Günlük konaklama bedeli 9.00 TL (1 Temmuz-15 Ağustos döneminde 12.00 TL) belirtilmektedir.
  • Aşağıdaki özelliklerden 12 tanesinden az şartı bünyesinde bulunduran tesislerde kişi başı günlük yemek bedeli 17.50 TL, Günlük konaklama bedeli 7.50 TL (1 Temmuz-15 Ağustos döneminde 12.00 TL ) belirtilmektedir.
  • İkamet edilen bölümde buzdolabı olması durumunda günlük en az 4.50 TL, televizyon olması durumunda günlük en az 4.50 TL, klima olması durumunda günlük en az 6.50 TL konut bazında ekleme yapılmaktadır.
BUNUNLA İLGİLİ:  Haziran 2015 kira zam oranı açıklandı

Misafirhane 2020 ücretleri

Misafirhanelerin imkanlarından faydalanmak isteyen kurum çalışanları için misafirhane ücreti 2020 yılı için kişi başı gecelik en az 13.00 TL olarak belirtilmektedir. Yönetim tarafından sunulacak hizmet karşılığında maliyetin yüksek oluşması durumunda, odadaki yatak sayısı gibi farklı sebepler ile daha fazla tutar talep edilebilir.

Misafirhane imkanlarından yararlanmak isteyen geçici görevli kamu personelleri tarafından tahsil edilecek olan konaklama ücreti, geçici görevlendirme süresinin ilk on günlük kısmı için gündeliklerin yüzde elli artan miktarın tamamı, daha sondaki günlerde ise artırımsız olarak gündeliklerin yarısını, geçici görevli denetim personelleri tarafından tahsil edilecek konaklama ücreti ise yurtiçi gündeliklerin yüzde elli artan miktarının tamamını geçemeyeceği belirtilmektedir.

Misafirhane imkanlarından faydalanacak geçici görevli personellerin hangi kurumda çalıştığına bakılmaksızın hepsinden aynı ücret tahsil edilir. Diğer sosyal tesislerin imkanlarından faydalanacak olan geçici görevli kamu personelleri ve geçici görevli denetim elemanları tarafından ödenecek olan konaklama ücreti hakkında yukarıdaki hükümler geçerlidir. Lojman dışında tahsis edilen alanlar misafirhane olarak değerlendirilir.

Çocuk Bakımevleri ve Okul öncesi Kreş 2020 ücretleri

Kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan okul öncesi kreş ve çocuk bakımevlerine kabul edilen devlet memuru ve diğer kamu çalışanlarının çocukları için aylık bakım ücreti olarak asgari 240.00 TL tahsilat yapılacağı belirtilmektedir. Fakat belirtilen asgari aylık ücretin okul öncesi kreş ve çocuk bakımevinde sağlanacak hizmetler için yeterli olmaması durumunda, kurum ve kuruluş tarafından açıklanan aylık ücretin üzerinde bedel tespitine yetkili kılınmıştır.

Spor Tesisleri 2020 ücretleri

Kurum çalışanları da dahil olacak şekilde, basketbol, futbol, voleybol salon ve sahaları, tenis kortları, yüzme havuzları, su sporları ve kış sporları yapılan yerler ve diğer tüm spor tesislerindeki imkanlardan faydalanacak olanlar için saat bazında ödeyecekleri spor tesisi 2020 yılı ücretleri aşağıdaki şekildedir;

  • Spor malzemeleri ve aletlerin faydalanacak kişi tarafında temin edilmesi durumunda en az 9.00 TL
  • Spor malzemeleri ve aletlerin tesisten faydalanarak kullanılması durumunda en az 13.00 TL
  • Amatör spor karşılaşmaları esnasında lisanslı sporcular tarafından antrenman amaçlı yada öğrenciler için ders programları dahilinde ilgili tesislerden yararlanmak istenmesi halinde, ilgili idarelerce duruma göre bedel tahsil edilmeyebilir yada daha düşük tutar talep edilebilir.
  • Tesisin hamam, sauna yada kaplıca bölümlerinden faydalanılması durumunda 1 saat için ödenecek kişi başı ücreti en az 16.50 TL olarak tahsil edilecektir.
  • Spor tesisi, hamam, sauna yada kaplıca imkanlarından eğitim ve dinlenme tesisleri içinde bulunması halinde, belirli aralıklarda dinlenme amaçlı bu tesislerden faydalanmaları durumunda ilk iki madde de belirtilen tutarların 1/4 oranında ücret tahsil edilir.
  • Spor tesisi, hamam, sauna yada kaplıcalar için abonelik yapılmak istendiğinde 1 aylık abonelik ücreti olarak ilgili maddelerde belirtilmiş olan tutarın 15 katından az olmaması kaydı ile kurum tarafından belirlenebilmektedir.
BUNUNLA İLGİLİ:  Fenerbahçe Salih Uçan için önlemini aldı

dinlenme tesisi,kres

2016 Kreş Dinlenme Tesisi Misafirhane Sosyal Tesis Ücretleri yazımız faydalı olabilir.

 

About Author

Finansçı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir