12 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Evlenme İşlemleri Nasıl Yapılır? Nikah Harcı Ne Kadar?

Evlenme İşlemleri Nasıl Yapılır? Nikah Harcı Ne Kadar?

Öncelikle hayırlı olsun diyerek merak ettiğiniz sorulara cevap bulmaya çalışalım. Google arama sonuçlarında kullanıcılar tarafından en çok aranan kelimelerin üzerinden geçmek gerekir ise; Nikah işlemleri için gerekli evraklar nelerdir? Nikah işlemleri nasıl yapılır? Nikah işlemleri ücreti ne kadar? Nikah işlemleri kaç gün sürer? Nikah günü değiştirme? İkametgah dışında nikah işlemleri gibi sorular ile karşılaşıyoruz.

Evlenecek olan çiftler için ne yazık ki en çok araştırılan konu Nikah için ne kadar para lazım? Nikah harcı ne kadar? Evlendirme Dairesi nikah ücreti ne kadar ödeme yapmam lazım? Nikah memuru ne kadar para alır? Salon için ne kadar ücret talep edilir? gibi maddiyata dayalı sorular olduğunu görüyoruz. İki gönül bir olunca samanlık seyran olur sözü artık geçerliliğini kaybediyor sanırım.

Evlenme İşlemleri Nasıl Yapılır? Evlenme müracaatı nerelere yapılır?

Sancılı ve stresli bir döneme giren çiftler bu dönemi en az yıpranarak atlatmayı hedeflerler. Öncelikle evlenme müracaatı nerelere yapılır? sorusu ile konumuza giriş yapalım. Evlenme teklifi sonrası Evet cevabını alanlar için ilk yapılacak işlem evlenme müracaatı olacaktır. Evlenme müracaatı yapacak olan çiftler için herhangi birisinin oturduğu yerin Evlendirme dairesine birlikte müracaat etmeleri gerekecektir. Çiftlerin ayrı ayrı evlendirme memurluklarına müracaat etmeleri mümkün değildir.

Nikah işlemleri gerekli evraklar nelerdir?

Evlendirme Yönetmeliği içerisinde yer alan 20. madde özelinde, evlenme başvurusu yapacak olanlar için hangi evrakların teslim edilmesi gerektiği Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesinde belirtilmekte olup ekteki gibidir;

  • Beyanname (İzin belgesi talebinde evlenme belgesi 2 örnek olarak düzenlenmektedir.)
  • Resmî veya özel sağlık kurum ve kuruluşlarından alınacak sağlık raporu/resmi sağlık Kurulu raporu
  • Rıza belgesi
  • Vesikalık fotograf
  • Nüfus kayıt örneği veya evlenme ehliyet belgesi.
BUNUNLA İLGİLİ:  Pos cihazı nedir? Pos cihazının avantajları ve riskleri

Yaşı Tutmayanlar Evlenebilir Mi?

Yaşın tutmaması yada kısıtlama nedeni ile evlenmeleri anne,baba yada vasinin rızasına bağlı yada hakim kararına bağlı olanlar bu kişilerin evlenme için rızaları olduğunu gösteren belgeyi eklemek zorundadırlar. Rızası olduğuna dair belgeler anne,baba yada vasi tarafından nikah memurunun huzurunda imza atılarak imza tasdik işlemi bizzat evlendirme memuru tarafından yapılır yada imzası gereken kişilerin imzalarının yetkili kurumlar tarafından tasdik edilmesi şartıyla rıza belgesi imzalı olarak da sunulabilir.

Anne yada babanın bir tanesinin vefat etmiş olması durumunda sağ olan velinin yada boşanan çiftlerde velayet sahibi olan kişinin imza vermiş olması yeterli olmaktadır. Vasi tarafından rıza belgesi sunulması durumunda ise vasi tayin edildiğine dair mahkeme kararı evlendirme dairesi tarafından talep edilerek ilgili dosyaya eklenir.

Kaç Yaşına Kadar Evlenme İşlemi Yapılabilir? Evlenme Yaşı Kaçtır?

Medeni Kanunun 124. maddesi gereği 15 yaş ve altında olan kişilerin evlenmesi hukuki olarak mümkün değildir. Evlenme yaşı için 18 yaş zorunludur. 18 yaşını doldurmamış olanlar için; a- 17 yaşını doldurmuş ise yukarıda da belirttiğimiz üzere Anne ve Baba onayı ile nikah kıyılabilir. b- 16 yaşını doldurmuş ise mahkeme tarafından verilecek “Evlenebilir Kararı” alınması zorunludur. Bu belgeler temin edildikten sonra nikah başvurusu yapılması gerekir.

evlenme ehliyet belgesi nereden alinir,, evlenme icin saglik raporu nereden alinir,evlilik cuzdan ucreti ne kadar,nikah fotografi nasıl olmali

Evlenme İçin Sağlık Raporu Nereden Alınmalıdır?

 Evlenme konusunda herhangi bir engel yada sağlık sorunu olmadığına dair sağlık raporları; Sağlık Ocakları, Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması merkezlerinden alınmalıdır. Sağlık raporunda Hemoglobinopati tetkikinin yapılması zorunlu olup başvuru esnasında kontrol etmeniz önemlidir. Sağlık raporlarında Aile hekimin kaşe imzası zorunludur. Nikah için Özel Hastaneden alınan sağlık raporu geçerli olur mu? Özel hastanelerden alınan sağlık raporları kabul edilmemektedir. Devlet hastanesinden rapor alınacak ise Aile hekimin onayı-kaşesi kesinlikle olmalıdır.

Evlenme Ehliyet Belgesi Nereden Alınır?

Evlenme Ehliyet belgesi normal şartlarda Evlendirme Memurlukları tarafından çıkarılmaktadır. Fakat bazı durumlarda KPS çalışmaması durumunda sorun yaşama ihtimaliniz mevcuttur. Bu tarz durumlarda ise Nüfus Müdürlükleri tarafından temin edilen Evlenme Ehliyet Belgesi kullanılabilmektedir. İddet kararı gereken kişilerde medeni durumu değişen kadınların tescil tarihi itibari ile 300 günlük evlenme yasağının mahkeme kararının Nüfus müdürlüklerine işletilerek, Nüfus müdürlüğünden evlenme ehliyet belgesi alınması gerekir.

Yurtdışında Yabancı yada Türk İle Evlenenler Türkiye’ de ne zaman bildirim yapmalılar?

Yurt dışında yetkili yabancı kurumlar nezdinde evlene çiftler, o Ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti Dış Temsilciliklerine eşlerden bir tanesi tarafından bildirim yapılır. Bu bildirim evlenme işini gerçekleştiren yetkili kurum tarafından alınarak o yerdeki Konsolosluğa teslim edilmesi işlemidir. Eğer o Ülkede T.C. Temsilciliği yok ise Türkçe’ye çeviri yapılarak onaylı hali ve Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilerek Ülkemizdeki Nüfus Müdürlüklerine teslim edilir.
Evlilik belgesinde yer alan Yabancı uyruklu olan kişiye ait kimlik bilgilerinin sorunlu yada eksik olması durumunda bu eksik bilgiler yabancı uyruklu kişinin bulunduğu Ülke yetkili kurumları tarafından alınarak, sonrasında Türkçe’ ye çeviri yapıldıktan sonra evlenme belgesine eklenmesi gerekir. Yabancı resmi belgelerin onaylanması süresi Nüfus Hizmetleri Kanununun uygulanmasına dair yönetmeliğine 167. maddesi kapsamında geçerlidir.

Evlilik Cüzdanı Ücreti Ne Kadar? Nikah için ekstra hangi masraflar alınır?

Evlenecek çiftler için ilgili Nikah salonlarında alınacak Evlilik Cüzdanı ücreti 2018 yılı için 98,50 TL olarak açıklanmıştır. 06.12.2017 tarih ve 139 sayılı kararı doğrultusunda hazırlanan ve 30.12.2017 tarih ve 30286 sayılı
Resmi Gazete’de yayınlanan Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel tebliği kapsamında tahsil edilecek Evlilik Cüzdanı ücreti 98,50 TL olarak tahsil edilmektedir. Bu ücrete ek olarak dosya masrafı adı altında 50 TL ye kadar ücretler alınabiliyor.

Nikah Fotoğrafı Nasıl Olmalı? Evlenme Belgeleri Ne Kadar Geçerlidir?

Evlenme fotoğrafı, renkli ve ön cepheden çekilmiş başı açık, sivil giysiler ile çektirilmiş olmalı ve bireyin son halini gösteren şekilde çektirilmesi gerekir. Başı kapalı bayanlar için çene ve yüzleri açık olması durumunda başörtülü fotoğraf kabul edilebilmektedir. Düzenlenen evlenme belgeleri 6 ay için geçerliliği korumakta olup bu süre zarfında nikah başvuru işleminin yapılması gerekmektedir.

BUNUNLA İLGİLİ:  Kredi Kartı başvurum neden reddedilir?

Evlendirme Dairesi Nikah Ücretleri Ne Kadar?

Her evlendirme dairesinin haftaiçi nikah ücreti, haftasonu nikah ücreti, salonda nikah ücreti, eve gelen nikah memuru ücreti gibi bir çok seçenek var. Örnek olması açısından Kadıköy Evlendirme Dairesi 2018 Nikah Ücreti tarifesi ve Üsküdar Evlendirme Dairesi 2018 Nikah ücretlerine ait listeleri paylaşıyoruz.Sizler için nikah harcı ne kadar soruları için yol gösterici olacaktır. Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi için kafanıza takılan sorular için bilgi alabilir siniz.

kadikoy evlendirme dairesi 2018 ucreti

uskudar evlendirme dairesi 2018 ucreti

About Author

Finansçı

1 Comment

  • Nikah için ne kadar para lazım, nikah işlemleri için gerekli evraklar 2018 yılında nelerdir. Nikah işlemleri kaç gün sürer kafamda deli sorular. Evlenmeyi bir daha düşünsem acaba:))

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir