9 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Bakıcı gündelik temizlikçi kapıcı çalıştıranlara devlet desteği

Bakıcı gündelik temizlikçi kapıcı çalıştıranlara devlet desteği

Yanında çocuk bakıcısı, gündelik temizlikçi, hasta bakıcı çalıştıranlara 100 Lira devlet desteği işverenleri mutlu ediyor

Resmi gazete’ de çıkan yönetmelik sonrası bir çok kişinin anlamaya çalıştığı devlet desteği nasıl olacak? Yanında bakıcı gündelik temizlikçi çalıştıran devlet desteği alabilecek mi sorularının cevabını arıyoruz. Sgk’ da bu konu ile çok soru aldı galiba o yüzden bu konu ile 11 Şubat 2016 tarihinde soru cevap şeklinde bir bildirim yayınladılar. Prim eksik mi yatırılacak yoksa yatan tutardan mahsup olarak mı gerçekleşecek bu duyuruda merak edilen bir çok soruya cevap bulabiliyorsunuz.

Tabi merak edilen sigortalı bakıcı çalıştıran devlet desteği alacak mı? Bu sorunun cevabına Evet olarak yanıt verebiliriz. Bildiğiniz gibi 01.04.2015 tarihinden itibaren geçerli olan ayda 10 günden fazla ev işlerinde yada evde çocuk yada hasta bakanlar için sigortalı olma zorunluluğu getirilmişti. Asgari ücret zammı ile yanında bakıcı, gündelik temizlik personeli gibi çalışanları olanların ödeyecekleri sgk primleri de arttırıldı.

Bu düzenleme ile evinde gündelik temizlikçi yada bakıcı çalıştıranlar çalıştırdıkları gün ölçüsünde asgari ücret desteğinden faydalanabilecek. Günlük 3,33 TL olarak hesaplanan devlet desteğinden yola çıkarak evinde 10 günden fazla çalıştırdığı personeli için;

Gündelik temizlikçi çalıştıran için Devlet Desteği hesaplama yöntemi;

(Çalıştığı gün) x (3,33 Lira)

Bir gün (D)kişisine temizliğe bir gün (F) kişisine temizliğe giden biri için 15 günlük olmak üzere 50 Lira (D) kişisi 50 Lira (F) kişisi devlet desteğinden faydalanabilecek.

Süreçte Şubat ayına ait primlerin aynı şekilde ödeneceği Mart ayında mahsup işlemi yapılarak 30 gün çalışanı olan bir işveren için 1.200 Lira prim kazancı olacak.

 

Ekte Sgk ‘nın yayınladığı Asgari Ücret Desteği ile ilgili Soru-Cevaplara ulaşabilir siniz.

BUNUNLA İLGİLİ:  Mal Mukabili Ödeme nedir?

Sgk Soru-Cevapları

 

Bankada çocuk hesabı nasıl açılır yazımızı okumak için tıklayın

https://www.kucukpara.com/banka-hesaplari/cocuk-hesaplari/cocuk-hesabi-nasil-acilir/

About Author

Finansçı

3 Comments

  • devletimiz sağolsun çalşanlara ve ihtiyacı olup calışmak isteyeleri de düşünüyor.

  • iyi doğru amaçlarda kullanılabilir şekilde doğru insanlara veriliyorsa güzel birşey

  • Günlük temizlikçi arayanlar, ev temizliği için eleman arayanlar hafta da 2 gün temizlik işi yaptıracaksanız sigortalarını da yaptırın arkadaş. Üç be kuruş hesabı yapmamak lazım yanınızda bakıcı yada temizlikçi çalıştırıyorsanız sigortasını da ödemelisiniz.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir