17 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Yeni Kimlik Kartı ile Bankada hesap açabilir miyim?

Yeni Kimlik Kartı ile Bankada hesap açabilir miyim?

Pilot bölgede kullanıma başlayan Yeni Kimlik Kartı ile Bankada hesap açılışı yapılır mı? Yeni Kimlik Kartı ile Bankacılık işlemleri yapabilir miyim?

Pilot bölgede kullanıma başlayan yeni Kimlik Kartı artık hayatımıza girdi. Fakat beraberinde sorularla gelmeye başladı, tüketici tarafından en çok sorulan sorulardan biri olan Yeni Kimlik Kartı ile Bankacılık işlemi yapabilir miyim? oldu. Yeni kimlik kartı kullanıma başladı fakat gerekli mevzuat değişiklikleri yapılmadığı için henüz her alanda işlem yapılamıyor.

Bankacılıkta ve hayatımızdaki en büyük risklerden biri olan sahte kimlik kartı sorunu düşünüldüğünde Bankaları bu konuda haklı bulmamak imkansız.

Yönetmelikte Gerçek Kişiler için Kimlik tespitinde geçerli kriterler aşağıdaki gibi;

Gerçek kişilerde kimlik tespiti

MADDE 6– Gerçek kişilerin kimlik tespitinde;

İlgilinin Adı, Soyadı, Doğum yeri ve tarihi, Uyruğu, Kimlik belgesinin türü ve numarası, adresi ve imza örneği, varsa telefon numarası, faks numarası, elektronik posta adresi, iş ve mesleğine ilişkin bilgiler ile Türk vatandaşları için bu bilgilere ilave olarak Anne, Baba adı ve T.C. kimlik numarası alınır.

Yeni kimlik karti ile bankada işlem yapılıyormu

Yeni Kimlik Kartı ile Bankada hesap açabilir miyim?

Yeni Kimlik Kartı üzerinde mevzuat da belirtilen kriterler sağlanmadığı için Bankalar Yeni Kimlik Kartı ile işlem yapmak istemiyorlar. Henüz tam anlamıyla süreç oturmadığı için sahte Kimlik Kartı ile işlem yapmamak adına mevzuatta belirtilen diğer Kimlikler ile işlem yapmayı tercih ediyorlar.

Bir kaç Banka yetkilisinden alınan bilgide Masak yetkililerine konu ile ilgili bilgi verildiği gerekli mevzuat değişikliğinin yapılması konusunda talepte bulunulmuştur. Tabi bu durum tüketici nezdinde memnuniyetsizlik yaratmakla beraber şu an için çok fazla seçenek yok gibi gözüküyor. Uygulanabilecek çözüm ise, ya mevzuat değişikliği yapılması yada Yeni kimlik kartlarına mevzuat da belirtilen kriterlerin eklenmesi olacaktır.

BUNUNLA İLGİLİ:  Kıvanç Tatlıtuğ evleniyor mu?

Yeni Kimlik Kartının sahte olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Şu an kullanımda olan Nüfus Cüzdanlarının sahte olup olmadığına dair kimlikteki ince detaylar mevcuttu, ek olarak Nüfus Cüzdanı doğrulama yaparak Nüfus Müdürlükleri ile bağlantılı olarak gerekli kontroller yapılabiliyor.

Fakat Yeni Kimlik Kartı için şu anda bildirilen bir kontrol noktası mevcut değil, muhtemelen ilerleyen süreçte Kimlik Kartında bulunan çip sayesinde gerekli bağlantılar yapılacaktır.Bu süreci zamanla takip ederek öğreneceğiz gibi gözüküyor.

 

 

Emekli maaş aktarım kampanyalarında en avantajlı hangisi? yazımızı okumak için tıklayın

https://www.kucukpara.com/hesap-isletim-ucretleri/emekli-maas-aktarim-kampanyalarinda-en-avantajli-hangisi/

About Author

Finansçı

10 Comments

  • Bu yeni kimlikler çok daha güvenli çok daha işlevsel olarak reklam yapılıyor ancak bunların bir açığını bulurlarsa çok kişinin parasını alırlar bu dolandırıcılar

  • Ne Banka işlemi geçen nufüs müdürlüğünde idim sordum bu kartlar ne zaman başlayacak diye dha kendileri bile kendi aralarında ki sorunu çözememişler

  • şuan daha henüz yeni kimlik kartı elimde değil ama herhalde banka hesabı açılır neden açılmasın sonuçta kimlik kartı

    • Merhaba,
      Su anda yeni kimlik karti ile her Banka hesap acmiyor. Gerekli mevzuat degisikligi sonrasi acilis gerceklestirilecektir.

  • yeni kimlik kartları henüz bir ilde ama sorunlar şimdiden ortaya çıkmaya başlamış gözüküyor. Bankalarda hesap açılabilmesi için kimlik kartındaki düzenlemelerin yapılması gerekiyor anlaşılan

  • Yeni kimlik kartları kısa zamanda bir çok ilde açılır inşallah bekliyorum çünkü. Yeni ehliyet kartları da güvenli hale gelmiş galiba.

  • yeni kimlik kartları çok güzel olacak sahtesi yapması çok zor ve hiç yapılamaz belki de o yüzden iyi bankadan hesap açılması da iyi

  • Evet bende geçende bir bankada işlem yapmak istediğimde farklı bir kimlik istediler. Henüz çoğu Bankada net değil bu süreç ama yazıda belirtildiği gibi kimlik kartları ve yeni ehliyetler için sürecin kısa zaman içinde düzeleceği belirtiliyordu.

  • eski kimlik kartlarında çok sahte olanları mevcuttu bu yeni kimlik kartlarında sahte olma ihtimali çok zor o yüzden iyi bir düzenleme

  • Yeni kimlik ücreti ödeme yapmadan almanın yoluna baktım ama sanırım yok:) yeni kimlik ücreti atm’den yatırılır mı diye bakarken yeni kimlik ücreti internetten yatırma durumunu okudum. yeni kimlik ücreti anlaşmalı bankalar listesinden seçeceğiniz banka ile yeni kimlik ücreti yatırma işlemini yaparak gidebilirsiniz.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir