9 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Bandırma Vapuru Müzesi Giriş Ücreti

Bandırma Vapuru Müzesi Giriş Ücreti

Samsun ‘un tarihi özellikleri ve Milli Mücadele esnasında Mustafa Kemal Atatürk tarafından kullanılan Bandırma Vapuru önem arz etmektedir. Samsun Valiliği tarafından 1999 yılında gerçeği ile birebir olarak yapılması planlanarak yapımına başlanmış olup, 2 yıl sonrasında 2001 yılında Bandırma Vapuru Müzesi olarak yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açıldı.

Sonrasında Samsun Valiliği tarafından 2005 yılında Samsun Büyükşehir Belediyesi‘ ne devir edilerek faaliyetlerine devam etmektedir. 19 Mayıs 1919 Pazartesi günü saat 08:15 ‘de İsmail Hakkı Kaptan ve Kurtuluş Harekatının başlangıcının mimarı büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile beraber şu anda bulunan Samsun Büyük Otel ve Yaşar Doğu Spor Kompleksinin arasında yer alan Reji (Dil) iskelesinden karaya çıkmışlardır.

Bandırma Gemi Müzesi Hangi Bölümlerden Oluşuyor?

Bandırma Gemi içi Düzenlemeleri sonrasında yerli ve yabancı turizmine hizmet veren bölümleri ise şue şekilde oluşmaktadır. Tefriş Odası, Yatak Odası, Sergi Salonu, Kaptan Köşkü, Kaptan Kamarası ve mutfaktan oluşmaktadır. Fakat şu an her alan ziyaretçilere açık bulunmuyor ve muhtemelen tadilat sonrasında tekrar kullanıma açılacaktır.

Bazı bölümlerde açılışından sonra balmumu heykeller kaldırılmış. Tefriş Odası olarak belirtilen odada Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının toplantı yapar hallerine ait balmumu heykelleri sergilenmektedir. Bandırma Vapuru Müzesi içerisinde çarkta yine bir balmumu heykel sergilenmektedir. Heykeltraş Ali Çelik tarafından yapılan balmumu heykeller Bandırma Vapuru müzesinde tarihi anlar yaşatmaktadır.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 2005 yılından sonra yenilenen Sergi Salonunda Atatürk’e ait 60 parçadan oluşan çok özel resimler sergilenmektedir. Resimlerin yanı sıra Mustafa Kemal Atatürk ‘e ait beylik silahı (orjinali), kendi el yazısından oluşan kongre kararları, özel kıyafetleri, pusula, yangın tüpleri gibi bir çok eserde sergilenmektedir. Bu bölüme indiğinizde arka planda çalan müzik ile sizi bir başka döneme ulaştırıyor diyebiliriz.

BUNUNLA İLGİLİ:  Kredi Taksitini Erken Ödemek Ne Kadar Avantajlı?

Bandırma Vapuru Müzesi gezilecek alanlar içinde Mustafa Kemal Atatürk ‘e ait yatak odası sergilenmektedir. Uzaktan izleyeceğiniz bu alanda sizleri farklı dünyalara taşımakta olup o dönemi hayat etmenize yardımcı olmaktadır. Yine kaptan Köşkü ve diğer alanları gezerek tarihte bir yolculuk fırsatını sizlerde tadabilir siniz.

Samsun Milli Mücadele Park Alanında Hangi Eserler Bulunuyor?

Milli mücadele parkının ortasında yer alan 7 figürlü anıt görkemi ile beraber izleyicilere sunulmaktadır. Kültür Bakanlığı ile beraber Samsun İl Özel İdare Başkanlığı tarafından 2002 ylında Prof. Dr. Tangut Öktem tarafından yapılan anıt sergilenmektedir. Yine 10 adet bronz rölyeft ile o döneme ait yayınlanan genelgeler sergilenmektedir. 35 bin metrekare alan üzerinde kurulu alanda o dönemlere ait toplar, denizaltı bombaları ve savaş uçağı sergilenmektedir.

Genel Kurmay Başkanlığı tarafından farklı objelerinde sergilenmesi konusunda talepler mevcut olup yakın zamanda daha farklı eserleri de Samsun Bandırma Vapuru Müzesi ve Milli mücadele parkı içerisinde ziyaret edebilir siniz. Bandırma Vapuru Müzesi çıkışında sahilde yapacağınız bir fayton gezisi ile beraber bu tarihe yaptığınız ziyareti sonlandırabilir siniz.

 

Bandırma Vapuru Müzesine Nasıl Giderim?

Bandırma Vapuru Müzesi Canik ilçesine bağlı Belediye evleri mahallesinde bulunmakta olup ulaşımı kolaydır. Ekteki harita bilgisine istinaden kolayca ulaşım sağlanabilmektedir. Bandırma vapuru giriş ücreti 2020 yılında da uygun olup tüm ziyaretçilerine fırsat sunmaktadır.

Bandırma Vapuru ve Milli Mücadele Parkı Açık Hava Müzesi Telefonu: 

0 362 238 0023
0 549 363 8304

Bandırma Vapuru Müzesi Giriş Ücreti 2022

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından  yerli ve yabancı turistlerden alınacak ücretler ise gelenleri üzmeyecek şekilde makul seviyelerde tutulmuş olup, İşbankası maximum kart ve Müze Kart geçerli değildir. Bu şekilde olmasına rağmen ödenecek makul olarak değerlendirilen yetişkin, öğrenci ve çocuklar için uygulanan Bandırma Vapuru Müzesi 2022 fiyatlar şu şekildedir.
  • Öğrenci ve Çocuklar için: 1,00 TL
  • Yetişkinler için                 : 2,00 TL ücret tahsil edilmektedir.
BUNUNLA İLGİLİ:  Para çekilebilir mevduat hesabı nedir?

 

Samsun Çarşamba Havalimanı ne zaman kullanıma kapatılacak? yazımızı okumak için tıklayın.

 

About Author

Finansçı

0 Comment

  • Bandırma vapuru giriş ücreti 2022 yılında en düşük ücrete gezilecek kültür mirası diyebiliriz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir