12 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

1-2-3-4 Eylül 2017 Kurban Bayramında Bankalar Noterler Çalışıyor Mu?

1-2-3-4 Eylül 2017 Kurban Bayramında Bankalar Noterler Çalışıyor Mu?

SON DAKİKA: 15.08.2017 Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Bekir Bozdağ Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarıldığını açıkladı. Fakat Bankaların tatil takvimi bir önceki sene bildirilmesi gerektiğinden bankaların aşağıda belirttiğimiz çalışma saatleri değişmeyecektir.

Bayram dönemlerinde en çok merak edilen sorulardan biri Kurban Bayramı öncesinde ve sonrasında Bankalar Noterler Açık mı? sorusudur. Malum neredeyse bir çok yetişkinin Bankalar ile münasebetleri kredi yada kredi kartı ile oluşuyor.

Durum böyle olunca ödemeler konusunda hassas davranan tüketici bayram dönemlerine borç ödeme günü denk geliyor ise daha da hassas davranmaktadır. Finans dünyasında Kredi Notu gibi bir kavram olduğu için ödemelerde yaşanacak gecikmeler borçlanmak istediğinizde karşınıza engel olarak çıkabilmektedir.

1-2-3-4 Eylül 2017 Kurban Bayramında Bankalar Noterler Çalışıyor Mu?

Tatil planı yapanlar için 2017 yılındaki Bayram tatilleri tüketiciyi çok memnun etmemiş olabilir. Son yıllarda 9 günlük Bayram tatillerine alışmıştık fakat bu yıl Bayram tatilleri bizlerin istediği gibi uzun tatil süreçlerini peşinden getirmedi. Fakat Kurban bayramında bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramının da yakın olması uzun tatil planı yapanlar için değerlendirilebilir şekilde gelişti.

Bu sene Kurban Bayramı 31.08.2017 perşembe arefe günü ile başlayarak 1-2-3-4 Eylül 2017 tarihindeki Kurban Bayramı tatili ile devam etmektedir. 30 Ağustos 2017 çarşamba gününün de Resmi tatil olmasından dolayı henüz açıklanmasa da 31 Ağustos 2017 yarım gün olan mesai idari tatil olarak açıklanabilir.31 Ağustos 2017 arefe günü Bankalar Noterler açık olacak mı? sorusu bu durumda önem kazandı.

Bankalar ve Noterlere ait çalışma planları bir önceki sene açıklanan tarihlere göre planlanmakta olup, TCMB tarafından Resmi tatil günleri dışındaki günlerde Bankalar faaliyetlerine devam etmektedir. Tüketici tarafından merak edilen 1-2-3-4 Eylül 2017 Kurban Bayramında Bankalar Noterler çalışıyor mu? sorusu da TCMB tarafından açıklanan takvime göre işlemektedir.

BUNUNLA İLGİLİ:  Bankacılık sektörünü bekleyen tehlike

Makalenin başında da belirtiğimiz gibi Resmi tatil günlerinde Bankalar Noterler faaliyetlerine ara vermektedir. Yani 1-2-3-4 Eylül 2017 tarihinde Bankalar ve Noterler faaliyetlerine diğer kurumlar gibi ara vermektedir. Fakat 5 Eylül 2017 tarihinde faaliyetlerine kaldığı yerden devam etmektedir.

Yani Kurban Bayramına denk gelen kredi kartı ödemesi yada Kredi ödemesi olanlar ödemelerini 05.09.2017 tarihinde gerçekleştirecekler. Bu süreçte Bankacılık faaliyetlerine gecikme yaşanmadan devam edebilecekler. 31 Ağustos 2017 tarihinde yarım gün mesai olacağından ödemesi olanlar bu yarım günde ödemelerini gerçekleştirebilecek.

bankalar açık mı bugün
kurban bayramında bankalar açıkmı

1-2-3-4 Eylül 2017 tarihinde senet ödemesi, çek ödemesi, kredi kartı ödemesi yada kredi ödemesi olanlar bu ödemeleri 5 Eylül 2017 tarihinde yapacaklar. TCMB tarafından açıklanan çalışma takviminde 1-2-3-4 Eylül Resmi tatil olduğu için faaliyetlerine ara verilerek 5 Eylül 2017 tarihinde kaldığı yerden devam edecek. Yani bu tarihlerde Bankalara ödeme yapmanız gerekiyor ise bir sonraki iş günü 5 Eylül 2017 salı günü yapmanız gerekecek.

Bankaların bazıları kredi ödeme planlarında bu tarihe gelen ödemeleri bir sonraki iş günü olan 05.09.2017 tarihine otomatik aktarım yaparken bazılarında Bayram tatiline denk gelen günler olacak şekilde tüketiciye teslim edilir. Durum böyle olsa da Resmi tatil günlerinde faaliyetlerine ara verdikten sonra bir sonraki iş günü çalışmalarına devam eder.

Bu açıklamalar sonrasında 5 Eylül 2017 tarihinde Bankalar Noterler açık olacak mı? sorusu da cevabını bulmuş oldu. Devlet dairelerinde çalışanlar için 31 Ağustos 2017 tarihinin idari tatil olarak açıklanması durumunda 6 günlük bir tatil planı oluşmaktadır. Fakat Bankalar için idari tatil olarak açıklansa dahi aralıksız 4 gün Kurban Bayramı tatilinden faydalabilecekler.

About Author

Finansçı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir