17 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Bağkur’lunun borcunu sildirmesi için dilekçe yeterli.

Bağkur’lunun borcunu sildirmesi için dilekçe yeterli.

Bağkur ‘lunun borcunu sildirmesi için ne yapması gerekiyor?

Devlete olan borcundan dolayı emekli olamayan ya da en zaruri ihtiyaç olan hastane hizmetlerinden yararlanamayan 1 milyon 300 bin vatandaşın Bağ-Kur borçlarından kurtulması için yapılması gerekenler açıklandı.Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yayımladığı genelgede nasıl borçların silineceğine dair detaylı açıklama yaptı. Borcu olan vatandaşlarında beklemeden işlemlerini yapabilmesine olanak sağlandı.

Şirket ortakları da dahil olmak üzere bütün Bağ-Kur ‘lular bu borç silme durumundan yararlanabilecek. Bunların yanında Tarım Bağ-Kur’luları ve esnaf da kapsama dahil edilmiş. Borçlarınızı sildirebilmeniz için en önemli husus en 12 ay borcunuzun bulunması. 30 Nisan 2015 tarihi itibariyle geçmişe dönük 12 ay borcunuz varsa,  tamamını sildirebilecek siniz. 12 aydan daha az borcu olanlar ise yasadan yararlanamayacak ama onlar da borçlarını yapılandırarak taksitler halinde ödeyebilecek.

Borçları sildirmek için 3 aylık bir süre öngörüldü. Bu süre 31 Temmuz 2015’te sona erecek. Bu tarihe kadar borcunu ödemeyen, yapılandırmayan herkes sildirme işleminden yararlanacak ve kurum kendiliğinden borçları silecek. Borçlarla birlikte hizmetler de dondurulacak ve ileride istenirse yeniden para ödenerek emeklilik hesabına katılacak. Ama ödeme yapılırken o zaman geçerli olan asgari ücret baz alınacak.

Temmuz ayını beklemek istemeyenler ise bağlı bulundukları SGK müdürlüğüne başvurarak bir dilekçe ile hemen borçlarından kurtulabilecek. Dilekçe verildikten sonra işlemler başlatılacak ve borçlar silinecek. Borcu silinen tüm Bağ-Kur’lular, eğer emeklilik şartlarını taşıyorlarsa hemen emekli olacak. Taşımıyorlarsa bu kez alamadıkları hastane hizmetlerine kavuşacak ve emeklilik için primlerini ödemeye başlayabilecek.
Borcunu ileride canlandırmak isteyen Bağ-Kur’lular, sildirdikleri sürenin tamamını ödemek zorunda kalacak. Bir kısmını ödemek gibi bir uygulama olmayacak. Bu arada borcunu yapılandırmayıp peşin ödeyenler ise yasadan yararlanamayacak. Geriye doğru bir silme işlemi olmayacak. Bu doğrultuda borcuna sadık olanlar için bir nevi cezalandırma olarak düşünülebilir.

BUNUNLA İLGİLİ:  Mart 2018 Kira Artış Oranı Ne Kadar? Zam Yapmak Zorunda Mıyım?

 

En önemli şart tabi ki Bağ-Kur’lu olmanız.

Borçluluk süresinin 12 ay ve fazlası olması gerekiyor.

Borcunuzu hemen sildirmek için dilekçe vermeniz mecburi.

Dilekçe vermeyenler için son tarih 31 Temmuz 2015.

Borcunu yapılandıranların mutlaka dilekçe vermesi isteniyor.

Dilekçelerinizi bağlı bulunduğunuz SGK müdürlüğüne vermeniz gerekiyor.

Borcunuzun tamamı silinerek ve hizmetleriniz donduruluyor.

About Author

Finansçı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir