14 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Banka borçlarımdan dolayı maaşıma ve evime el koyarlar mı?

Banka borçlarımdan dolayı maaşıma ve evime el koyarlar mı?

Banka borçlarımdan dolayı maaşıma ve evime el koyarlar mı?

Hepimiz Banka ’lara bir şekilde borçlandık ve hayatımızı bu şekilde sürdürüyoruz. Kimi vatandaş bu borcunu sağlıklı ve düzenli şekilde ödeyerek sorunsuz hayatını devam ettirebiliyor fakat herkes o kadar şanslı olamayabiliyor. Borcu borçla kapatma alışkanlığımızdan yada mecburiyetimizden dolayı borçlarımız hiç azalmıyor.

Kredi çeken yada kredi kartı ödemelerini düzenli ödeyemeyen vatandaşlarımıza Banka belirlediği süre boyunca ödeme yapmadığı takdirde bu alacağını hukuki yollardan tahsil yöntemine gidiyor. Aldığınız sms kredi, hazır limit gibi herhangi bir teminatı olmayan ve sizin gelirinizi kontrol edilmeden krediler de sorun yaşanması durumunda tahsilatı konusunda Banka ’lar eğer müşterinin bir geliri yoksa tahsilat yapamıyor.

Düzenli bir alacağınız yada mal varlığınız yoksa Banka bir süre tahsilat için uğraşıp sonrasında Varlık Yönetim şirketlerinde sizden olan alacağını devredebiliyor o zaman muhattabınız bir anda Varlık yönetimi oluyor. Artık borcunuzu onlarla yapacağınız anlaşma neticesinde ödemeniz gerekiyor.

Peki düzenli bir işiniz ve eviniz var ama işler bir anda ters gitti yada borcunuzu kapattığınızı düşündüğünüz için ödeme yapmadınız ve bu borcunuz Banka tarafından Kanuni takip sürecine aktarıldı. Size öncesinde veya sonrasında Banka çalışanlarının dönüş yaparak ödeme yapılması yada yapılandırma yapılması konusunda bilgi verilmiş olması gerekirdi.

Borcunuz avukatlar ile tahsil edilmesi sürecine girdi ise Banka sizden alacağını faizleri ile beraber toplu olarak tahsil etmek isteyecektir. Bu borcu toplu olarak yine ödeyemeyeceğiniz için Banka yetkilileri yada Banka’nın anlaşmış olduğu avukatlık büroları ile riskinizin bir protokole bağlanması konusunda mutabakat sağlayarak borcunuzu düzenli bir şekilde ödeyebilir siniz.

Peki bu konuştuklarımızı da yapamıyorsunuz işten çıkarıldınız yada çalışıyorsunuz fakat ödeme dengeniz bozulduğu için ödeme yapamıyorsunuz.Yada Allah korusun hastalıktan dolayı çalışamıyorsunuz vs bir çok sebep yaşandığında Banka sizden nasıl tahsilat sağlar?

BUNUNLA İLGİLİ:  İETT Otobüs Tramvay Raylı sistemlerde aktarma ücreti ne kadar?

Eğer bir işiniz var ve bu borcu ödeyemiyorsanız Banka hem maaşınıza hemde evinize haciz kaydı işleterek el koyabilir. Banka alacağı için üzerinize kayıtlı maaş yada konut üzerine haciz işletme yetkisi vardır. Maaşınız belli bir kısmına yani sizin geçiminizi etkilemeyecek kadarlık kısmına haciz dosyası işlenerek her ay maaşınızdan kesinti yapılır.

Tabi borç bakiyesi büyük ve maaş ile ödenmesi uzun sürecek ise Banka kısa vadede tahsilat yapmak için evinize de haciz kaydını işletmek için elinden geleni yapacaktır. Peki evinizin satılmasını engelleme şansınız varmı? Borcu ödemediğiniz takdirde yok sadece satış süresini uzatabilir siniz açacağınız karşı davalar ile.Evin değerinin altında satıldığına dair dava açarak bir kaç ay uzatabilir siniz ama bir sonraki satış tutarına itiraz etme şansınız kalmayacaktır.

Bu süreçlerin sonunda eviniz satılarak Banka tahsilatı yaparak kalan para tarafınıza ödenecektir. Böyle bir duruma düşmemek adına evinize haciz kaydı işlenmeden evinizi ipotek göstererek yeni bir kredi çekerek sorunlu borç bakiyenizi kapatabilir siniz. Ama yazımızın başında belirttiğimiz gibi yine borcu borç ile kapatma evresinde bulabilirsiniz kendinizi.

Umarım bu tarz bir sorun yaşamadan borçlarınızı kapatabilir siniz.

 

About Author

Finansçı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir