12 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Banka hesabımdan başkasına ait fatura ödenmiş ne yapmalıyım?

Banka hesabımdan başkasına ait fatura ödenmiş ne yapmalıyım?

Banka hesabınızdan başka bir abonenin faturası ödendiğinde ne yapılması gerekiyor? Farklı bir kişiye ait ödenen fatura tutarlarını geri iade alabilir misiniz?

Hepimiz Bankalara otomatik ödeme talimatları veriyoruz ve akabinde ilgili hesabınızdan yada kredi kartınızdan ödemeler gerçekleştiriliyor. Hem ödemeleriniz kayıt altına almak hemde faturaların ödenmesini atlamamak adına Bankalar bizlere faydası ile yardımcı oluyor.

Peki otomatik ödeme talimatını verdikten sonra nasıl kontrol etmek gerekir? Vadesiz hesabınızdan otomatik ödemeye vermiş iseniz vadesiz hesap ekstrenizi belirli dönemler kontrol etmek, Kredi kartınızdan otomatik ödeme verdi iseniz kredi kartı ekstrenizde doğru faturanızın ödendiğini kontrol etmekte fayda var.

Vermiş olduğunuz abone bilgileri bazen hatalı tanımlama yapılarak farklı kişilere ait tutarlar ödenebiliyor. Böyle bir durumda kendi faturanız ödenmediği için aboneliğiniz kesilir ise kısa zamanda hatalı durumu fark ederek gerekli düzeltme işlemlerinin yapılması için bildirimde bulunabilir siniz.

Ama bazen sürekli kullanmadığınız yazlığınıza ait abonelikler yada yurt dışına çıkarken vermiş olduğunuz doğru abone numarasının ödenmediğini teyit edemeyebilir siniz.

Hesabınızdan farklı bir aboneye ait faturalar ödendiği zaman ne yapılması gerekiyor?

İlk yapılması gereken tabiki işlem yaptığınız Banka ile iletişime geçmek olmalı. Banka yetkilileri gerekli kontrolleri yaptıktan sonra hatalı gerçekleşen ödemeler için diğer abone ile iletişime geçerek mahsup işlemi yapmaya çalışır. Tabi bu durumda tüketici doğru bilgiyi verdi ise Banka yetkilileri tüketiciyi mağdur etmemek adına hatalı ödenen tutarları müşterilerine iade ederek sonrasında hatalı tahsilatın iadesi için aksiyon alabiliyorlar. Aboneliğinize ait kapanma durumu söz konusu ise bu bedeli de Banka yetkililerinden talep ederek ödenmeyen faturalarınızı ödeyerek tekrar açma işlemini gerçekleştirebilir siniz.

 

 

Yanlış hesaba para yatırdım nasıl geri alabilirim? yazımızı okumak için tıklayın

BUNUNLA İLGİLİ:  Mayıs 2017 Kira Artış Oranı – Tüfe Üfe Nisan 2017 Rakamları

https://www.kucukpara.com/banka-hesaplari/vadesiz-hesaplar/yanlis-hesaba-para-yatirdim-parami-nasil-geri-alabilirim/

 

About Author

Finansçı

5 Comments

  • Aynı olay başıma geldi.Allahtan Hesabımda para yoktuda çekilemedi bakiye.Dikkatli olmakta yarar var

  • böyle bir durumla karşılaşmıştım konuyu bilmediğimiçin es gectim bu yazıdan anladığım kadarı ile konu banka kaynaklı olduğu için banka geri dönük durumu güvence altına almış oluyor.

  • Evet nasıl böyle bir durum olabilir diyorsunuz siz de benim gibi. Ancak insanın başına gelince anlıyor .Bakıyorsunuz hiç fatura ödenmemiş bir görevlinin yüzüne 3 aydır başkasının faturasını ödemişsiniz

  • Ziraat bankasının görevlisinin elinde fatura olmasına rağmen babanemin abone nosu yerine sicil nosunu girmiş ve 2 aydır 300 lira su faturası kesilmiş bugün suyu kesilince fark ettikki başka birinin faturaları ödenmiş bakalım pazartesi başvurucam şubeye umarım yardımcı olurlar . Gerçi ziraat bankasının bu konuda hiç bir zaman müşterisininin yanında olmadığı duymuştuk ama görecez.

    • Merhaba,
      Faturanın otomatik ödemeye alınması için müşteri talimatı var ise ekinde de fatura teslim edilmiş ise sorun Bankadan kaynaklanmaktadır. Karşı taraf ödemeye yanaşmayabilir fakat Ziraat Bankasının sizi mağdur etmemesi gerekir. Sorun yaşamanız durumunda direk BDDK ‘ya şikayet kaydı açabilir siniz.
      Saygılarımızla.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir