6 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Banka hesap cüzdanı kaybolursa ne yapmalıyım?

Banka hesap cüzdanı kaybolursa ne yapmalıyım?

Bankada kullandığınız vadesiz hesap yada vadeli hesap için almış olduğunuz hesap cüzdanı kaybolursa ne yapılması gerekiyor?

Bankada hesap açılışı sonrası yatırdığınız mevduat karşılığında Banka tarafından size teslim edilen hesap cüzdanları biraz eski moda kalmış olabilir. Artık teknoloji çağındayız atm’ lerden, internet bankacılıkları yada cep şubelerinden her an hesabınıza giriş yaparak gerekli takip ve kontrolü gerçekleştirebilir siniz.

Geçmişte hesap cüzdanı, hesabınıza ait takibi sağlamak ve hesabınızla ilgili bakiyeleri kayıt altına almak için tercih edilirdi. Şu anda da hali hazırda aynı şekilde işlevini göstermesine rağmen belirttiğimiz teknolojik gelişmeler sonrası tüketici tarafından çok tercih edilmeyen hal aldı. 

Banka hesap cüzdanı kaybolursa ne yapmalıyım?

Banka tarafından açılan vadesiz yada vadeli hesap açılışı sonrası teslim aldığınız hesap cüzdanı kaybolduğunda, hesabınız ile ilgili yeni bir işlem sonrası hesap cüzdanına kayıtlar işleneceğinden Banka görevlisi tarafından sizden talep edilir. Eğer cüzdan yanınızda değil yada kayıp olmuş ise Banka yetkilisi tarafından cüzdanın kaybolduğuna dair sizden talimat alınır.

Tüketici anlamında her hangi bir riski olmayan bu talimat ile hesap cüzdanı olmadan işlem gerçekleştirdiğinizi ve bu cüzdanın kayıp olduğunu Bankaya ibraz etmeniz anlamını taşıyor. Eski cüzdanda belirtilen bakiye ile Bankada ileride sorun yaşanmaması adına Banka kendini bu anlamda garanti altına almaya çalışmaktadır. Talep etmeniz durumunda yapmış olduğunuz yeni işlem sonrası Banka yetkilileri tarafınızdan işleminiz neticesinde vadeli yada vadesiz cüzdanlar işlenerek tarafınıza teslim edilecektir.

 

 

Bankadaki hesap numaramı yada ıban numaramı nasıl öğrenebilirim? yazımızı okumak için tıklayın

https://www.kucukpara.com/gundem/banka-hesap-numarami-yada-iban-numarami-nasil-ogrenebilirim/

 

BUNUNLA İLGİLİ:  Maaş kartımı nasıl iptal ettiririm?
About Author

Finansçı

5 Comments

  • Banka cüzdanları yazıda belirtildiği gibi artık çok kullanılmıyor galiba. Bir tek dedemde görüyorum galiba Banka cüzdanını:) artık teknoloji çağındayız banka cüzdanları tarih oldu

  • hesap cüzdanımı kaybetmiştim ne yapıcam diye içimde korku vardı. Bu rehberi okudum işime yaradı teşekkür ederim

  • Kimse dediğiniz gibi kullanmıyor artık hesap cüzdanını benimki de öyle duruyor çekmecede kaybolsa da birşey olmaz

  • Banka hesap cüzdanına ek olarak banka hesap özeti ücreti altında bedeller alıyorlar. Ben hesabıma ait son 3 ay için hesap ekstresi talep etmem durumunda ödeyeceğim hesap özeti ücreti yasal mı? acaba. Hesap ekstresi ücreti ödemek zorunda mıyız? cevabınız için şimdiden teşekkürler.

    • Merhaba,
      Bankalardan talep edeceğiniz 3 aylık hesap ekstresi için banka hesap özeti ucret8 altinda ücret talep edemez. Sizin durumunuz da 3 aylık hesap özeti talebi olduğundan hesap ekstresi ücreti ödemek zorunda değilsiniz.
      Saygılarımızla.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir