18 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Bankalardan Hakem Heyetine başvurunuz için aranarak teklif mi aldınız?

Bankalardan Hakem Heyetine başvurunuz için aranarak teklif mi aldınız?

Son dönemde Hakem heyeti başvurularından dolayı herkesin telefonu çalar oldu, Hakem Heyetine başvurunuzu iade alın dosya masrafının yarısını iade edelim diye. Hakem heyetlerine yapılan başvuruların neredeyse hepsi müşteri lehine sonuçlanmakta olup Bankalar çıkan kararlar sonrası tutarları müşteri hesaplarına aktarmak durumunda kalıyorlar.

Hakem heyeti başvurularının yanında bir mahkeme aracılığıyla gelen dosyalar Bankaların başına çorap gibi örülüyor diyebiliriz.Çünkü mahkeme tarafından müşteri lehine verilen kararlar sonrası Bankanın ödediği tutarlar içinde müşterinin avukat vekalet ücretlerine kadar bir çok masraf kaybeden taraf yani Bankaya yansıtılıyor.

O yüzden Bankalar son dönemde Tüketici hakem heyetine yapılan başvuru sonrası Hakem Heyetinin Bankadan bilgi talep ettiği süreçte Bankalar da müşterilerine şikayetlerini geri çekmesi yönünde anlaşma sağlamaya çalışıyorlar.

Tüketici Hakem Heyetine yaptığınız başvuru sonrası Banka sizi aradığında ne yapmalısınız?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Banka tarafından sizden tahsil edilen 500 TL tutar için Tüketici Hakem heyetine başvuruda bulundu iseniz Bankaya Tüketici Hakem Heyeti tarafından yapılan dönüş sonrası bilgi talep ediliyor.

Son dönemde Akbank, Ziraat Bankası, Garanti Bankası gibi birçok Banka müşterilere geri dönüş yaparak tahsil ettiği bu 500 TL için size 250 TL teklif ederek şikayetinizi geri çekmenizi talep ediyor. Fakat Tüketici Hakem Heyeti kararı sonrası zaten bu 500 TL yi tahsil edeceğiniz için 250 TL size cazip gelmeyecektir.

Arayan Banka ile alacağınıza yakın bir tutara kadar pazarlık yaparak tahsilat yapabiliyorsanız Tüketici Hakem Heyeti sürecini beklemeden alacağınız tutarı tahsil etmiş olursunuz. Eğer bu tarz bir anlaşma yöntemine giderseniz tutar hesabınıza aktarıldıktan sonra alacağınızdan feragat ettiğinize dair muvaffakatnameyi imzalamanız faydanıza olacaktır.

BUNUNLA İLGİLİ:  Anapara Koruma Amaçlı Yatırım Fonu nedir?
About Author

Finansçı

11 Comments

  • Bizimde Ziraat Bankasından 1700TL alacağımız var Heyetin gönderdiği kağıt ulaştı 1 ay oldu ama ödeme daha gelmedi.

    • Elinize ulasmis bir karar var ise Bankayi icraya vererek alacaginizi icra masraflari ile beraber alabilirsiniz.

  • ben böyle bir teklif hiç almadım.

    • Banka tarafından anlaşma gerektirecek bir tutar değil yada Bankanız dönüş yapan bankalar arasında olmayabilir.

  • valla garantı bankası benı aradı dedıgınız gıbı yarısını teklıf ettı kabul etmedım zaten dekont ıcın 70 lıra almıstı sadece. ancak hala bır cevap gelmedı arayalı 3 ay oldu. ne kadar daha sürer ki bu işlem zaten bir yıldır bankadaki dosya masrafı ücretimi geri almak için uğraşıyorum. Yaklaşık 1 yıl 3 ay kadar oldu. Tabi oturduğun yerin yoğunluğuna göre değişiyor bu süre ancak banka aramış olmasına rağmen hala neyi bekliyorlar. Akbankdan hala ses yok

    • Bankalar hakem heyeti tarafindan bankaya yapilan bildirim sonrasi arama yapiyorlar yani hakem heyetinden size ulasan bir bildirim yok ise henuz karar cikmamiş demektir.O yüzden bence hakem heyetine başvurunuzu tekrar yenilemeniz iyibolacaktır çünkü başvurunuz arada kaybolup işleme alınmamış olabilir.

  • evet sürekli bu yönde teklif aldım ama itibar etmedim…

  • benim bildiğim bi garanti yapıyo yarı paraya gelin anlaşalım diye teklif ediyolar

    • Sizin dosyaniz sadece garanti bankasinda ise o sekilde denk gelmis olabilir. Yazılarımız kullanici teyitlerine istinaden yazilmaktadir bilgilerinize.

  • Bence anlaşma yapmanıza gerek yok zaten artık iadeler o kadar uzun sürmüyor ben başvurumdan sonra 2 ay içinde paramı aldım. Karar çıktıktan sonra garanti bankası arayarak yarısını iade etmeyi teklif etmişti iyiki kabul etmemişim:)

  • benide garanti aradı 500 teklif etti ben 1800 verin kapatalım konuyu dedim arayan olmadı bida :)))) 8 sene önce 1000 tl cekmiş birinden 8 yıl sonra 500 veren bankaya böyle cevap verilir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir