7 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Eft yaptım karşı hesaba ne zaman geçer?

Eft yaptım karşı hesaba ne zaman geçer?

Bankacılık sisteminde en çok kullanılan ödeme araçlarından biri eft diyebiliriz. Eft ne demek? Eft bankalar arası Türk Lirası transfer sistemi yada Elektronik fon transferi olarak adlandırılır. Eft yapabilmeniz için mesai saatleri içerisinde yapıyor olmalısınız aksi takdirde bir sonraki iş gününe işleminiz sarkar. İnternet Bankacılığı aracılığı ile yapılan eft lerde işlem saatlerinin dışında işlem yapacak iseniz sistem eft giriş kaydınızı alır fakat işleminizi bir sonraki gün yapılacak işlem olarak kayıt yapar.

Saat kaça kadar eft yapabilirim? Eft biraz öncede belirttiğimiz gibi mesai saatleri içerisinde yapılması gereken bir işlem olup, bazı bankalarda 16:30 bazılarında ise 17:00 ve 17:30 saatlerine kadar eft yapılabiliyor. Eft masrafı ne kadar? Eft için masraf tutarları değişken olup internet bankacılığı ile yapılan işlemlerde 5-10 Türk Lirası arasında masraf çıkarken şube aracılığı ile yapılan işlemlerde 20 Türk Lirası’ ndan başlayarak 400 Türk Lirasına kadar yapılan Eft işleminin tutarına göre değişkenlik göstermektedir.

Eft yaptıktan sonra karşı hesaba ne zaman geçer?

Yapmış olduğunuz eft ‘yi Iban numarasına göre yaptı iseniz muhtemelen bir kaç dakikada geçecektir. Fakat hesap numarası ile gönderilen eft ler Banka personeli tarafından hesaba aktarım yapıldığı için şube personelinin iş yoğunluğuna göre değişecektir. Çünkü hesap numarasına gönderilen Eft’lerde kullanıcı kontrolü eşliğinde eft’ler hesaba aktarılmakta olup süreç biraz daha uzun olabilmektedir.

Eft’nin karşı hesaba hızlı geçmesini istiyor iseniz Iban numarası ile göndermeniz gerekmektedir.

 

Banka hesap numaramı yada ıban numaramı nasıl öğrenebilirim yazımızı okumak için tıklayın

https://www.kucukpara.com/gundem/banka-hesap-numarami-yada-iban-numarami-nasil-ogrenebilirim/

BUNUNLA İLGİLİ:  Bankaların Çek Tahsil Masrafları Ne Kadar? En Uygun Banka Hangisi?
About Author

Finansçı

3 Comments

  • Siper saldırılardan dolayı bir yavaşlama vardı bankalarda 2 gündür bugün düzelmiş. PayPal kullanmak zorunda kaldım.

  • ben eft veya havale yaptığım zaman özellikle eft hafta sonuna denk gelmezse en geç 10 dakika içinde karşı tarafa yansır

  • hafta sonların saymazsak yani hafta sonu harici genelde akşam gönderisek sabah 9 gibi mesai saatlerinde olursa 15 dakika ve daha erken yansır hesaba

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir