15 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Faktoring şirketlerinde tamam mı devam mı kararı

Faktoring şirketlerinde tamam mı devam mı kararı

2012 yılında çıkarılan kanun tasarısı ile Faktoring,Finansal Kiralama ve Finans şirketlerinin ödenmiş sermaye tutarının 20 milyon Türk Lirasına çıkarılmasına karar verilmişti.13 Aralık 2015 tarihinde Faktoring şirketlerine verilen süre bitiyor. Faktoring şirketleri yıl sonu karlarının da eklenebilmesi için ek süre talep etsede BDDK belirtilen tarihte şartların sağlanması konusunda kararlı.

Buradaki asıl sorun ise henüz karar veremeyen 20 faktoring şirketinin devam edip etmeyeceğine karar verememiş olması.2015 yılında Faktoring firmaları cirolarını arttırmalarına rağmen karlılıklarının azalması patronları 15 milyon daha yatırım yapmamaları konusunda kararlarını zorlaştırıyor. 2012 yasal düzenleme öncesi şirketlerin 5 milyon sermayesi olması yeterliydi fakat 13 aralık 2015 tarihine kadar sermaye tutarlarının 20 milyon liraya çıkmış olması gerekiyor.

2015 yılı içerisinde karar veremeyen 20 firmanın yanında 6 firmada BDDK ya başvuruda bulunarak faaliyet izinlerinin iptalini talep ettiler.2015 yılı içinde kapanan Faktoring firmaları Trend, Turkish, Kıbrıs İktisat,As, First Faktoring ve Ce-SA firmaları.

Sermayesini 20 milyona çıkarmayan Faktoring firmalarına ne olacak?

Yurt dışından gözler ülkemizde olmakla beraber yatırım düşünen firmalar yıl sonunu bekliyor. Devam etmeme kararı alan firmalar yıl sonunda ya faaliyetlerine son verecekler yada fırsat bekleyen Yabancı firmalara devir etmek durumunda kalacaklar.

Faktoring şirketlerinin karları neden düştü?

Piyasada Bankalara ait bir çok Faktoring şirketi faaliyet gösteriyor. Fiyat anlamında müşterilere çok cazip teklifler getirebiliyorlar, özel sektör faktoring firmaları bazı durumlarda 2.planda kalabiliyorlar. Şirketlerin karlılığının düşmesi bu sebebe ve piyasanın son dönemde çok hareketli olmamasına bağlanabilir.

BUNUNLA İLGİLİ:  Neden Bir Su Pınarı Kullanmalısınız?
About Author

Finansçı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir