22 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Otomatik ödeme talimatlarına ve hesap işletim ücretine para ödememek için ne yapabilirim?

Otomatik ödeme talimatlarına ve hesap işletim ücretine para ödememek için ne yapabilirim?

Otomatik ödeme talimatlarına ve hesap işletim ücretine para ödememek için ne yapabilirim?

Bankalara hesap işletim ücreti ödememek için yada ödemelerinizi tek bir yerde kontrol edebilmek adına Bankalara otomatik ödemelere veriyoruz.Bankalar bu faturalarımızı öderken işlem başına 0,5 kuruş ile 1.50 TL arasında masraflar tahsil edebiliyorlar. Bizler hesap işletim ücreti ödemediğimize sevinirken bir o kadar otomatik ödeme ücreti ödüyor olabiliriz.
Peki hem hesap işletim ücreti ödemeyelim hemde fatura talimatları için masraf nasıl ödemeyebiliriz?
Gün geçmiyor bir bankanın otomatik ödeme işlemlerine ait kampanyasına duyuyoruz. Peki bu kampanyaların şartları neler? Aslında çok karışık değil belirtilen tarihe kadar ilgili bankaya otomatik ödeme talimatı veriyorsunuz karşılığında banka taahhütnamesinde ne kadar belirtildi ise en az o kadar otomatik ödeme talimatlarını iptal etmiyorsunuz. Son dönemdeki kampanyalardan hesaplamak gerekir ise çoğu Banka otomatik ödeme talimatı başına 10 TL bonus yada chip yüklemesi yapıyorlar.

Ortalama 1 TL fatura ücreti ödediğiniz var sayarsak 6 aylık kampanya şartı isteyen bankalarda fatura ödeme ücreti ödemeden 4 TL kara geçme ihtimaliniz var. 1 yıl şart taşıyanlarda ise sadece fatura başı 2 TL ödeyerek seneyi hesap işletim ücreti ödemeden atlatabilirsiniz.
Tabi biz hesabımızı 1 TL üzerinden yaptığımız için daha fazla kazançlı çıkacağınız yada biraz daha fazla ödeyeceğiniz bankalar tabi ki olabilir. Ama faturanızı bankadan ödediğinizi var sayarsak bu ücretleri her halükarda ödüyorsunuz demektir. Fatura taşıma işlemleri ile bu masrafları çok küçük meblağ lara düşürme imkanınız mevcuttur.
Nerede kampanya otomatik ödemeleriniz o bankada diyebiliriz. Az masraf ödediğiniz bir bankacılık temennisiyle.

BUNUNLA İLGİLİ:  Merkez Bankası faiz oranlarını değiştirmedi
About Author

Finansçı

1 Comment

  • evet seçenekleri değerlendirmek lazım işe yarar bir yazı olmuş.Tşk

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir