17 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Kefil olduğum krediye yada kredi kartına ödeme yapabilir miyim?

Kefil olduğum krediye yada kredi kartına ödeme yapabilir miyim?

Kefil olduğum krediye yada kredi kartına ödeme yapabilir miyim?

Hepimizin başına gelmiş yada gelebilecek bir durum olan kefalet ne demektir? Sevdiğimiz bir arkadaşımız yada bir aile yakınımızın ricası sonrası krediye kefil oldunuz ve ve kredi sorunlu hale geldi kefil olarak bu borcu ödeyebilir misiniz? Kredinin sorunlu hale gelmesi durumunda Banka size gelmeden siz ödeme yapabilir siniz fakat borcun belirli bir kısmını ödeme yapmak istediğiniz de burada Bankanın işleyişi önem arz ediyor. Aynı krediye bir çok kişi kefalet vermiş ise kefil olan kendi payına düşen kısmın hepsini borç bakiyesi dahada artmadan ödeme yapabilir. Kefil olduğunuz kişinin borcu ödeyemeyeceğini düşünüyor iseniz borç bakiyesi dahada büyümeden ödeme yapmanız yararınıza olacaktır. Banka size sebep göstermeden bu ödemeyi almaz ise kefil olarak borcunuzdan kurtulabilir siniz ama Banka borcunun tahsil ettiği için tahsil etmeme gibi bir durum ile karşılaşmayabilir siniz.

Konunun tekrar üzerinden geçmek gerekir ise borçlu ile beraber müteselsil kefil olarak, bu borca dahil olan kefil borcun tamamından sorumlu olacaktır. Krediye bir kaç kişinin kefilliği olan durumlarda kefil sadece kendi payına düşen kısımdan sorumludur. Maddi durumu en iyi olan bir kişi var tüm borcu bu kişiden tahsil edelim gibi bir durum söz konusu olamaz. Diğer kefillere karşı takip yapılmadığını biliyor iseniz hukuki yollardan hakkınızı aramanız gerekecektir.O yüzden Bankalar tüm kefillere birden takip işlemlerini başlatması gerekmektedir.

Kefil kendisine yapılan takibin durdurulmasını sağlayabilir mi?

Kefil Borçlu tarafından Bankaya teminat olarak verilen rehinin nakde çevrilmesi ve borçlu için yapılan takibin sonucu olarak kesin aciz belgesi alınana veya konkordato kararı çıkana kadar kendi tarafına gelen takibin durdurulmasını talep edebilir.

BUNUNLA İLGİLİ:  Burçin Terzioğlu İlker Kaleli Sevgililer günü paylaşımı

 

Kefil olduğum krediden nasıl vazgeçebilirim yazımız;

https://www.kucukpara.com/gundem/kefil-oldugum-krediden-nasil-vaz-gecebilirim/

 

About Author

Finansçı

6 Comments

  • Keşke böyle şeylere ihtiyaç duyulması her borçlu sadece kendinden sorumlu olsa

  • Allah Kimseyi buralara kadar düşürmesin diycem ama olabiliyor cevemde çok insanalrın başına geldi bu durum çok sıkıntılar yaşadılar.

  • bu konuyu çok merak ediyordum çok yerde araştırdım ama en iyi bilig burada verilmiş gördüm

  • Bu konu hakkında bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim

  • bence de keşke kimse bu duruma düşmese ama istemeden de olsa düşüle biliyor. Allah herkezin yardımcısı olsun

  • bu zamanda kimse kimseye kolay kolay kefil olmaz bunu herkes bilir aslında ama bazen olmak lazım

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir